2020. május 13.
Kétgólos győzelem a ZTE ellen a Groupama Arénában
A második szerdai edzőmérkőzésünkön két góllal legyőztük a ZTE-t a Groupama Arénában.

A mai második edzőmérkőzésünkön (az elsőn 0-0-s döntetlent játszottunk a Pakssal az FTC-MVM Népligeti Sportközpontban) a ZTE volt az ellenfelünk, ezúttal a Groupama Arénában. Sergei Rebrov itt a Dibusz - Lovrencsics, Blazic, Csontos, Civic - Haratin, Leandro - Isael, Skvarka, Szánthó - Boli kezdő tizenegyet küldte a pályára.

A zalaegerszegiek helyzetével indult a találkozó, de Dibusz hatalmasat védett. A mieink ezt követően szép lassan átvették az irányítást, és Isael révén veszélyeztetni is tudtak, támadónk egy szép csel után lőtt jobbal, ám Demjén védett. A 12. percben pedig meg is szereztük a vezetést, Boli előbb szépen átlépte a labdát, ami aztán ismét hozzá került, és higgadtan, ballal a kapuba lőtt (1-0).

Már közeledtünk a szünethez, úgy tűnt marad az 1-0, de a 39. percben Isael sarokkal indította Szánthót, akit buktattak, a játékvezető pedig tizenegyest ítélt. A labda mögé Haratin állt, aki nagyon higgadtan értékesítette a büntetőt (2-0).

A második félidő elején csere nem volt nálunk, de némileg szerkezetet váltottunk, a jobbhátvéd Botka középre húzódott, és az addig középhátvédet játszó Csontos kiment a jobb oldalra. Tíz perc elteltével újabb szép játékot követően Szánthó került ziccerbe, de nem tudta gólra váltani a helyzetét.

A 62. percben a Paks ellen is játszók váltották egymást: Haratin helyett Sigér, Botka helyett Lovrencsics lépett pályára, utóbbi miatt Csontos ismét középhátvéd lett. Mindkét félidő közepén volt egy-egy ivószünet, bár a hűvös időjárás ezt nem indokolta, az új szabályok értelmében ehhez is hozzá kell szokniuk a játékosoknak.

Az utolsó bő tíz percre Ramadan és Lodico is beállt, előbbi a 85. percben egy fejessel veszélyeztetett, nem sokkal később pedig Skvarka találta el a kapufát. Újabb gól azonban már nem született, 2-0-ra nyertünk.

Felkészülési mérkőzés, Groupama Aréna
FTC-ZTE 2-0 (2-0)
FTC: Dibusz – Botka (Lovrencsics, 63.), Blazic, Csontos, Civic – Haratin (Sigér, 63.), Leandro – Isael (Lodico, 80.), Skvarka, Szánthó (Ramadan, 78.) - Boli
ZTE: Demjén (Szemerédi, 70.) - Bolla (Kocsis, 63.), Katanec (Bobál D., 46.), Lesjak (Szépe, 46. (Sebestyén, 80.Ö), Tamás (Németh, 63.) - Bedi - Radó, Barczi (Ostrek, 46.(McWoods, 76.)), Bőle (Mitrovic, 46.), Babati (Zimonyi, 70.) - Bobál G. (Meshack, 46.)
Gól: Boli (12.), Haratin (40. - 11-esből)

Cikkajánló

Indítsd a Fradival a napod – állítsd be új nyitólapod!

Fradis háttérképek, klubunk friss hírei, közösségi médiás felületeink és webshopunk egy helyen.
...

Mak: „Remélem, hogy hasonló formában tudom folytatni”

Az edzőtáborban két mérkőzésen két gólt szerző Róbert Mak átmentené a marbellai formáját a tavaszra is.

A Fradi a világ körül - így edzőtáboroztunk régen

Dél-Amerikától Afrikán át Japánig. Visszatekintő érdekességekkel, izgalmas sztorikkal és friss reakciókkal.

Videós marbellai meccsösszefoglaló: FTC-Algeciras

A 3-1-es edzőtábori győzelem góljai és helyzetei.

Redzic Damir: „Innen csak felfelé szeretnék menni!”

17 éves játékosunk az Algercias elleni felkészülési mérkőzésen talált be először felnőttcsapatunk színeiben.

Megvan a harmadik győzelem Marbellán

Mak, Redzic és Uzuni gólja hozta a harmadik edzőtábori sikert.

Videó: Bekopogtunk játékosaink marbellai hotelszobáiba!

Ki mit hozott magával? Mivel töltik az időt két edzés között? Többek közt ezeket is megkérdeztük.

Videós meccsösszefoglaló: FTC-Észtország

Videón az észtek elleni edzőmeccs helyzetei és a győztes gól.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most