2022. június 22.
Háromgólos vereség balszerencsés találatokkal
Férfi labdarúgócsapatunk lejátszotta első tiroli felkészülési meccsét a Sepsi OSK ellen.

Festői környezetben, a tiroli Kössenben, az Alpok hegycsúcsai között rendezték harmincháromszoros bajnok és huszonnégyszeres Magyar Kupa-győztes férfi labdarúgcsapatunk második ausztriai edzőtáborának első felkészülési meccsét. Az ellenfél a Román Kupa-győztes Sepsi OSK volt. Együttesünk az alábbi kezdőcsapattal futott ki a gyepre: Varga Á. – Botka, Knoester, Iyinbor, Pászka – Katona M., Nagy O., Mercier – Gera D., Traoré, Lisztes.


I. félidő


A nyolcadik perc hozta meg a találkozó első nagy lehetőségét. Gera Dániel távoli próbálkozása jobbra vágódott egy védőről, épp Adama Traoré elé, aki szépen lekészítette magának a labdát, majd ballal sistergős bombát küldött a felső kapufa alá, de Niczuly kapus szögletre mentett.


Az első negyedóra végén Lisztest ugrasztották ki remekül, de az utolsó pillanatban sikerült fiatal támadónk elől menteni. A 20. percben a nyáron a moldáv Sheriff Tiraspoltól igazolt mali szélsőnk, Traoré Liszteshez passzolt, aki az érkező Pászka elé tálalt, védőnk jobbal csavart 14 méterről, de a kapus védeni tudott.


Az első félidő derekán ismét Traoré villant, Nagy Olivér remek labdája után lőtt ballal 11 méterről a mali szélső, Niczuly ezúttal is védett. Nem sokkal később Knoester ívelése után ismét a Sepsi kapusa mentett Botka elől. Az első félórában egyértelműen csapatunk akarata érvényesült az esős kösseni találkozón.

Ezért is volt megdöbbentő, hogy Dumitrescu lecsúszó beadása a kapunk bal felső sarkába vágódott (0-1). A gól után Pászka Lóránd helyére Eldar Civic állt be.


Rögtön jöhetett volna az egyenlítés, ám Gera lövését, majd Lisztes ismétlését is hárította Niczuly. A folytatásban inkább a mezőnyben zajlott a játék, majd a 42. percben a Sepsi végezhetett el szabadrúgást 22 méterről, ám előbb fejbe rúgták Iyinbort a sorfalban, majd védőnk szándékosan mentett kicsúsztatva a labdát.


A szünet előtt Civic próbálkozott 18 méterről, a labda Gera Dánielben akadt el, aki viszont már lesen helyezkedett.


II. félidő


A fordulás után Wingo váltotta Botkát, a kapuban Vargát pedig Mergl Szabolcs, s utóbbi az első percekben főleg az ellenfél szögletei miatt kellett, hogy figyeljen. Az 57. percben értünk először a második félidőben a Sepsi tizenhatosán belülre, Lisztes készítette le a labdát Gerának, ám szölgetre mentettek a rivális védői.

Ezután ismét nyomás alá került a Sepsi. Mercier szabadrúgásból veszélyeztetett, de fölé célzott a kapunak. A 60. percben többet is cseréltünk: beállt Gavric, Besic, Kovacevic és Vécsei is. 

A 63. percben újabb szerencsés gólt szerzett a Sepsi a semmiből. Damascan 25 méterről ellőtt labdája megpattant Mergl előtt, s kapusunk lábai között a hálóba került (0-2)

A 78. percben utolsó cserénk, Kaján Norbert lépett pályára Traoré helyén. A 80. percben Vécsei szépíthetett volna, jól érkezett egy szögletnél a rövidre, ám fejese szölgetre pattant. A megismételt sarokrúgás után Iyinbor fejelt fölé. A túloldalon Merglt majdnem meglepték a félpályáról, de fölé szállt a labda, miközben kapusunk rohant vissza a kapujába. A meccset egy újabb góllal tudta lezárni a Sepsi (0-3) a 90. percben, Damascan révén.

Felforgatott csapatunk sajnos ezúttal nem tudott nyeri, de lesz még rá két lehetősége is az edzőtáborban, részletek ITT. A fókusz azonban a Tobol elleni Bajnokok Ligája-selejtezőn van, a jegyértékesítésről ITT tájékozódhat.

Férfi labdarúgás, edzőmérkőzés
FTC – Sepsi OSK 0-3 (0-1)
Kössen (Ausztria)


FTC: Varga Á. – Botka, Knoester, Iyinbor, Pászka – Katona M., Nagy O., Mercier – Gera D., Traoré, Lisztes. Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Cserepad: Mergl, Civic, Vécsei, Besic, Kovacevic, Wingo, Kaján, Gavric

Gólok: Dumitrescu (30.), Damascan (63., 90.)

Cikkajánló

Csapatépítés az osztrák hegyek között - VIDEÓ!

Férfi labdarúgóink a tiroli hegyek ölelésében költötték el vacsorájukat.

Henry Wingo: „Ilyenkor lőni kell, és én megtettem"

Amerikai védőnk közelről és távolról is bevette a Ludogorets Razgrad kapuját - VIDEÓ!

Magabiztos siker egy régi ismerős ellen

Marquinhos egy és Wingo két góljával 3-0-ra vertük Tirolban a bolgár Ludogorets csapatát.

„Ki volt írva: No Smoking! A játékos levette a zakóját”

Korábbi labdarúgónk, Bánki József egykori és korábbi legendás edzők és játékosok történeteit írta meg - VIDEÓ

Szurkolóink kérdéseire válaszolt Dibusz Dénes

A 34. bajnoki címtől a Paula és Paulina sorozatig szinte mindenről szó esett - VIDEÓ!

Pászka Lóránd Marco Rossi látókörében

Megkérdeztük a szövetségi kapitányt, miként látta védőnk, valamint kapusunk eddigi teljesítményét.

A helyszínen is megtekinthető szombati edzőmeccsünk

Június 25-én, szombaton a bolgár Ludogorets együttesével vívunk felkészülési mérkőzést Ausztriában.

Dán családi tervek: otthon, iskola, Fradi-sikerek

Rasmus Thelander családjával együtt érkezett Budapestre és máris iskolát keres.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most