2023. augusztus 3.
Kettős győzelemmel jutottunk tovább
Férfi labdarúgócsapatunk a hazai 4-0 után idegenben 2-0-ra nyert a Shamrock Rovers ellen.

Magyar bajnoki címvédő férfi labdarúgócsapatunk az elmúlt héten a Groupama Arénában aratott 4-0-s győzelem után négygólos előny birtokában lépett pályára csütörtök este az ír Shamrock Rovers otthonában, a dublini Tallaght Stadiumban az UEFA Európa Konferencia Liga második selejtezőkörének visszavágóján. Vezetőedzőnk, Máté Csaba a Dibusz – Makreckis, Mmaee, Cissé, Ramírez – Sigér, Romdhane – Traoré, Zachariassen, Marquinhos – Varga összeállításban küldte pályára a Ferencvárost.

I. félidő

A mieink kezdték a mérkőzést, de a Shamrock előtt adódott az első nagyobb lehetőség, rögtön a második percben. Gannon futotta le Ramírezt a jobb szélen, majd laposan középre adott, az érkező társ lövését viszont a visszafutó Romdhane remek becsúszással blokkolta. A 3. percben egy labdavesztés után a kontrát megakadályozó Sigér kapott sárgát a lengyel játékvezetőtől, majd rögtön ezután Traoré törhetett volna egyedül kapura, ám az asszisztens lest intett. Hazai labdatartás után a 9. percben újabb Fradi-lehetőséget láthatott a közönség, Traoré cselezte le magát az alapvonal közelébe a jobb oldalon, éles, lapos beadása kijött Pöhls kapusról, majd a védők némi nehézségek árán fel tudtak szabadítani. Maradt azonban a játék a Shamrock térfelén, végül Ramírez fejezte be az újabb akciót egy 25 méterről leadott lövéssel, ami jócskán kapu mellé-fölé szállt. A 13. percben közel jártak a hazaiak, hogy megszerezzék a vezetést, de Kenny közeli kapáslövését Dibusz bravúrral kiütötte, a kipattanót pedig Gannon a lécre bombázta, majd Mmaee ollózva felszabadított. Nem sokkal később újra hatalmas Shamrock-helyzet maradt ki, Burke beadása után Kenny fejesét Dibusz hatalmasat védve a léc fölé ütötte.

A 22. percig kellett várni az újabb Fradi-helyzetre, ekkor Makreckis lódult meg nagy lendülettel, a beadásába beleléptek, de kisebb kavarodás után végül Ramírezről Romdhane elé pattant lövésre a labda, ő viszont eltörte. Három perccel később Burke lőhetett ígéretes helyről, középről egy szabadrúgást, de nem találta el a kaput. A 28. percben közel jártunk a gólhoz, Traoré kavargatott ismét a jobb oldalon, középre adása egy védőről pattant veszélyesen a kapu felé, Pöhls kapus azonban a kapufa segítségével hárítani tudott. A 31. percben viszont már semmi nem mentette meg a hazaiakat az FTC vezető góljától: Traoré indította remek passzal Vargát, ő szép mozdulattal perdített maga mögé, az érkező Zachariassen pedig lőtt. A lövés két védőn is megpattant, így Pöhlsnek esélye sem volt, a labda a jobb alsó sarokban kötött ki (0-1). A félidő hátralévő része mezőnyharccal telt, igazán nagy helyzet nélkül, így végül egygólos előnnyel mehettünk szünetre.

II. félidő

A szünetben Máté Csaba három helyen is változtatott, Traoré helyére Owusu érkezett, Ramírezt Pászka váltotta, míg Sigér helyén Anderson Esiti folytatta. A hazaiak is cseréltek egyet, Watts állt be O’Neill helyére. Az 50. percben Varga Barnabás is besárgult, miután szabálytalanságát követően reklamált. Egy perccel később Burke lövése Mmaee-ról vágódott szögletre, majd Cleary fejelt közelről kevéssel mellé. Enyhe fölényben futballoztak a hazaiak, de ez lehetőséget adott a mieinknek a kontrára, egy ilyennel húzott el az 59. percben Owusu a bal oldalon, szépen cselezett befelé, lövését azonban blokkolták. Két perccel később Zachariassen lőhetett távolról, mellé. A 62. percben a Shamrock is hármas cserére szánta el magát, Nonnan helyén Burt, Kenny helyén Greene, míg Burke helyén Razi folytatta. Máté Csaba néhány percen belül kihasználta utolsó két cserelehetőségét is, Varga és Cissé ment le a pályáról, Lisztes és Knoester érkeztek a helyükre. A 70. percben a hazaiak is elhasználták utolsó cserelehetőségüket, Ronan érkezett a pályára Hoare helyére.

A 72. percben közel jártunk az újabb gólhoz, Marquinhos húzott el remekül a bal oldalon, lapos beadásából Owusu lőtt a tizenhatoson kívülről, a bal felsőbe tartó remek lövést Pöhls a léc segítségével hárította. A 84. percben Owusu a hálóba lőtt, de a játékvezető az asszisztens jelzésére les miatt érvénytelenítette a találatot. Az utolsó percekben nagy erőket mozgósítottak a mieink a meccset végleg eldöntő második gól megszerzése érdekében, a 87. percben például Lisztes lőtt kapásból a kapusba Marquinhos jó passza után. Két perccel később újabb gólhelyzetünk maradt ki, Zachariassen-Owusu-Marquinhos volt a labda útja, brazil játékosunk lövése után Pöhls kapus ritkán látható módon, fejjel mentett szögletre. A rendes játékidő utolsó percében viszont már ő sem segíthetett, Samy Mmaee lőtt 15 méterről szépen a hálóba Lisztes átadásából, végleg lezárva a nyitott kérdéseket (0-2).

Idegenbeli sikerével a Ferencváros kettős győzelemmel, 6-0-s összesítéssel búcsúztatta az ír bajnok Shamrock Roverst, és továbbjutott az UEFA Európa Konferencia Liga selejtezőjének harmadik körébe, ahol a máltai Hamrun Spartans FC lesz az ellenfél.

Férfi labdarúgás,
UEFA Európa Konferencia Liga, 2. selejtezőkör, 2. mérkőzés
Shamrock Rovers – FTC 0-2 (0-1)
Dublin, Tallaght Stadium

Shamrock Rovers: Pöhls – Cleary, Lopes, Hoare (Finn, 71.) – Gannon, Noonan (Burt, 62.), Poom, O’Neill (Watts, 46.), Cruise – Kenny (Greene, 62.), Burke (Razi, 62.). Vezetőedző: Stephen Bradley.

FTC: Dibusz – Makreckis, Mmaee, Cissé (Knoester, 66.), Ramírez (Pászka, 46.) – Sigér (Esiti, 46.), Romdhane – Traoré (Owusu, 46.), Zachariassen, Marquinhos – Varga B. (Lisztes, 66.). Vezetődző: Máté Csaba.

Sárga lapok: Sigér (3.), Varga B. (50.)

Gólok: Zachariassen (31.), Mmaee (90.)

Cikkajánló

Sztankovics: „A szezonnak még nincs vége”

Vezetőedzőnk beszélt várakozásairól az MTK elleni bajnoki előtt.

„Az anyám!”: Dibusz és az FTC ajándéka Bodrogi Gyulának

A Nemzet Színésze nemrég ünnepelte 90. születésnapját, klubunk pedig emlékezetes ajándékkal lepte meg – VIDEÓ!

Botka Varga Barnabásnak adott tippeket, de megfogadta?

Focistáink ismét fát ültettek a Budakeszi Vadasparkban, ahol Dibusz Dénes kisfia ismét ellopta a showt – VIDEÓ

Sajtóakkreditáció a DVSC elleni bajnokira

A sajtó munkatársai május 2., csütörtök 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a vasárnapi bajnokira.

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin