2020. szeptember 30.
Komoly csapatokat előztünk meg a főtáblára jutással
A horvát, skót, svájci, portugál és török sztárcsapatnak sem jött össze az, ami a Fradinak igen.


A Ferencváros, ahogy megírtuk, 0-0-ás döntetlent játszott a norvég bajnok Molde ellen a Groupama Arénában a Bajnokok Ligája selejtező rájátszásának visszavágóján. Mivel csapatunk Norvégiában 3-3-as döntetlent ért el, az idegenben lőtt góloknak köszönhetően, a Fradi 25 év után újra az európai top labdarúgás legmagasabb szintjén, a Bajnokok Ligájában szerepelhet. 

A selejtezősorozatnak 55 együttes vágott neki, de csak hat kerülhetett be a BL csoportkörébe, közülük négyen a bajnoki ágról, ketten pedig a nem bajnoki ágról. Ebbe a négy csapatba került be a Ferencváros, amely sorrendben a svéd bajnok Djurgardent, a skót bajnok Celticet, a horvát bajnok Dinamo Zagrebet és a norvég bajnok Moldét búcsúztatta.

Ami a Fradinak sikerült, az több komoly történelmű, nagy kluboknak nem jött össze. A felsorolást kezdetjük az általunk búcsúztatott két csapattal, azon belül is a skót bajnokkal, a Celtickel. Az 51-szeres skót bajnokot, a sorozat második selejtezőkörében, Sigér Dávid és Tokmac Nguen góljával a 2-1-re sikerült legyőznünk. A skótok legutóbb 15 éve estek ki ennyire korán a BL selejtezőből, de még bízhatnak a nemzetközi kupa szereplésben, ugyanis az Európa-liga playoffjában a bosnyák Sarajevo ellen vívhatják ki a második számú európai kupasorozat csoportkörébe való bejutást.

A Dinamo Zagrebet az utóbbi években közelről is megismerhette csapatunk. Tavaly még ők jutottak tovább ellenünk és meg sem álltak a BL csoportkörig, ám idén Sergei Rebrov csapata Lovrencsics Gergő és Myrto Uzuni találatával 2-1-re kiverte a Bajnokok Ligájából a horvát sztárcsapatot, amely így csak az Európa-ligában indulhat, feltéve, hogy a rájátszásban le tudja győzni az észt Flora csapatát.

A török óriás, a Besiktas sem lesz ott az idei Bajnokok Ligájában. A törökök a selejtező második körében csatlakoztak a küzdelmekhez és a görög PAOK otthonában sima, 3-1-es vereséget szenvedtek.

Szemben a skótokkal és a horvátokkal, a Besiktas már az EL-ben sem érdekelt, ugyanis ott hazai pályán, a portugál Rio Ave hosszabbítás után büntetőkkel verte ki az előző török bajnokság bronzérmesét. A Besiktas a 2013/2014-es szezon óta mindig ott volt valamelyik európai kupasorozat csoportkörében.

Szintén rendszeres európai kuparésztvevő a svájci sztárcsapat, a Young Boys, amely a dán Midtjylland ellen 3-0-s összesítéssel, a 3. selejtezőkörben búcsúzott a sorozattól és került át az EL rájátszásba, ahol az albán KF Tirana ellen vívhatja ki a csoportkörbe jutást. A svájci gárda legutóbb a BL 2018/2019-es szezonjában volt BL csoportkörös.

Az egyik legnagyobb név a kimaradók közül egyértelműen a portugál Benfica, mely a BL selejtező harmadik fordulójában a PAOK ellen 3-1-es vereséget szenvedett, így 11 év után nem jutott be a Bajnokok Ligája csoportkörébe.

Az utóbbi két években a szerb Crvena Zvezda ott volt a legrangosabb európai kupasorozat csoportkörében, ám ezúttal nem tudta sikerrel venni a selejtezőket, ugyanis a ciprusi Omonia Nicosia a 3. fordulóban büntetők után verte ki a tízszeres szerb bajnokot.

Ezt megelőzően a ciprusiak a Legia Varsót is kiejtették. A lengyelek legutóbb a 2015/2016-es szezonban voltak BL csoportkörösök. Végül a ciprusi csapatnak sem jött össze a csoportkör, ugyanis a playoffban a görög Olimpiakosz jobbnak bizonyult náluk és 2-0-ás összesítéssel bejutott a csoportkörbe.

Nem sikerült a csoportkörbe jutás a belga Gentnek sem, amely utoljára szintén a 2015/2016-os szezonban volt csoportkörös a BL-ben. Ezúttal a Dinamo Kijev jelentette a végállomást, mely a selejtező rájátszásában 3-0-ás összesítéssel búcsúztatta a belgákat. Az osztrák Rapid Wien sem tudta kiharcolni a csoportkörös szereplés jogát, mely éppen a Gent ellen szenvedett 3-0-s vereséget a selejtező harmadik körében.

Szintén nincs ott Európa legjobb 32 csapata között a tavalyi EL csoportkörös ellenfelünk, a bolgár Ludogorec sem, amely a dán Midtjylland ellen maradt alul 1-0 arányban. Ők is az Európa-liga csoportkörrel vigasztalódhatnak, amennyiben legyőzik a Dinamo Bresztet a rájátszásban.

Ebből a felsorolásból is látszik, milyen erős csapatokat tudott megelőzni a Ferencváros, mely 25 után lesz ott ismét a Bajnokok Ligája csoportkörében, melynek sorsolását október 1-én, 17.00 órától rendezik. Az eseményt a fradi.hu-n élőben követheti.

Cikkajánló

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

FTC-DVSC: Jegyinformációk

Elindult a jegyértékesítés a DVSC elleni május 5-i hazai bajnokinkra.

Anyák napi ajánlat

Harmincöt százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a női kapucnis pulóvert és a pamut melegítőnadrágot.

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin