2020. június 26.
Kupaezüst után a bajnoki bronz a cél - ellenfélbemutató
Egy szombati győzelem is kevés lehet a harmadik helyhez a Mezőkövesdnek, amely júniusban kupaezüstérmet nyert.

Magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk szombaton a Mezőkövesd Zsóry FC elleni hazai mérkőzéssel zárja a 2019/2020-as bajnoki idényt. Különleges programokkal, a szokásosnál is több aktivitással készülünk, a Fradi Fieszta 2020 keretében a meccs előtt és után is sztár DJ-k zenélnek majd a Groupama Arénában, akik nagyon várják már az idei ünneplést! A 2020-as fiesztáról bővebben IDE kattintva olvashatnak. Az alábbiakban ellenfelünkkel, a mezőkövesdi együttessel ismerkedhetnek meg!

A klub

A jelenlegi a 1975-ben alapított mezőkövesdi labdarúgócsapat ötödik élvonalbeli szezonja (az első a 2013/2014-es volt) és az utolsó játéknap eredményeitől függetlenül már biztos, hogy a legsikeresebb is, mivel korábban eldőlt, hogy a Mezőkövesd Zsóry FC a 2019/2020-as idény végén a harmadik vagy a negyedik helyen zár majd. Az eddigi csúcs a legutóbbi hatodik helyezés volt. Nem csak ezért lesz emlékezetes a mezőkövesdiek mostani szezonja, hiszen az együttes a Magyar Kupában a döntőig menetelt - a kupaszereplés bizonyára annak ellenére is szép emlék marad majd, hogy a Puskás Arénában június 3-án lejátszott fináléban végül 2-1-re a Budapest Honvéd nyert. A klub színe sárga-kék, bázisa pedig a körülbelül 16 ezer lakossal rendelkező borsodi város, a Miskolctól nagyjából 50 kilométerre fekvő Mezőkövesd.

 

Pillanatnyi forma

A koronavírus-járvány miatt félbeszakított NB I sokáig utolsó, március 14-i teljes fordulója után 45 ponttal a harmadik helyen állt a Mezőkövesd, amely az akkor második helyezett MOL Fehérvárt öt ponttal lemaradva követte, a negyedik Puskás Akadémiát pedig hattal előzte meg. Az akkori forma alapján a kövesdieknek jó esélye volt a klubtörténet első dobogójára és az azzal járó Európa Liga-selejtezős szereplésre is. A leállást követő május végi újrakezdés után azonban valami megváltozott: a Mezőkövesd az utóbbi hetekben hét bajnokit játszott, ám ezeken csupán öt pontot gyűjtött. Egyetlen győzelmét némileg váratlanul a Fehérvár ellen aratta. A pontveszteségeknek köszönhetően a szezonzáró előtt a Mezőkövesd 50 ponttal negyedik, lemaradása egy pont a Puskás Akadémia mögött, tehát már nem a saját kezében van a sorsa.

 

Egymás ellen

A szombati lesz a Mezőkövesd és a Ferencváros 14. egymás elleni élvonalbeli mérkőzése, az örökmérleg nyolc Fradi-siker mellett három döntetlent és két kövesdi győzelmet számlál. Legnagyobb különbségű győzelmünkért 2017 augusztusáig kell visszamenni, akkor 5-0-ra győztünk az Üllői úton.

Noha az FTC pályaválasztóként sosem kapott ki a Mezőkövesdtől, a mostani idényben még nyeretlenek vagyunk a kupaezüst után a bajnoki bronzra hajtó riválissal szemben: 2019 novemberében 1-1 lett a vége a Groupama Arénában, 2020. február 22-én pedig 3-0-ra kikaptunk Mezőkövesden. 

 

A vezetőedző

E pozícióban állandóság tapasztalható, a Mezőkövesd edzője ugyanis 2017 óta a korábbi 19-szeres válogatott védő, a képünkön látható Kuttor Attila. Kuttor játékosként megfordult a DVTK, a Videoton, a Győr, az MTK, a Debrecen, a Siófok és a Haladás csapatánál is, mezőnyjátékosként 560 mérkőzéssel csúcstartó a magyar élvonalban, csupán az 561-szer pályára lépő kapus, Végh Zoltán előzi meg a rangsorban.

Kuttor Attila az első (fél)szezonja végén kilencedik, tavaly pedig hatodik lett az NB I-ben a Mezőkövesddel, melyet - amint fentebb részleteztük - mostanra sosem látott magasságba vezetett. A szakvezető munkáját januárban elismerték a magyar újságírók is, a szavazatok alapján ugyanis az nb1.hu által életre hívott Magyar Aranylabda-szavazáson Kuttort választották az Év magyar edzőjének.

 

A legeredményesebb játékos

A Mezőkövesd két legeredményesebb játékosa a bajnokságban eddig a grúz Budu Zivzivadze és Cseri Tamás, előbbi 31 bajnokin nyolc, utóbbi ugyanennyi meccsen hét gólig jutott. Érdemes lesz odafigyelni rájuk szombaton is, a korábbi mérkőzéseken ugyanis mindketten betaláltak ellenünk egyszer-egyszer!

Labdarúgó NB I, 33. forduló

FTC–Mezőkövesd Zsóry FC

2020. június 27., szombat 20.00

Helyszín: Budapest, Groupama Aréna

Jegyinfó: Jegyek kaphatók a Groupama Aréna jegypénztáraiban (Szo.: 9-től a mérkőzés kezdetéig) és a meccsjegy.fradi.hu-n!

Cikkajánló

Fradi Fieszta 2020: ünnepeljük együtt a bajnokcsapatot!

Szombaton a Mezőkövesd ellen tűzijáték show-val és különleges programokkal ünnepelünk a Groupama Arénában.

Fradi Fieszta 2020 – különleges meccsnapi programok

A szokásosnál több programmal és színesebb kínálattal várjuk szurkolóinkat szombaton a Groupama Arénába.

Így várják a DJ-k a Fradi Fieszta 2020-at

Lotfi Begi, Náksi Attila és DJ Dominique is nagyon várja már az újabb Fradi Fiesztát.

Így készülünk a Fradi Fieszta 2020-ra!

Szombat este jön a Fradi Fieszta 2020, megnéztük, hogyan zajlanak az előkészületek a Groupama Arénában.

Meccsnapi ajánlat: akciós Fradi tornazsák és sportzsák

Ahogy a legutóbbi hazai bajnokin, úgy ezúttal is meccsnapi kedvezménnyel készülünk.

Rebrov: „Aligha lesznek motivációs gondjaink”

Vezetőedzőnk szerint mindenkinek fontos, hogy jól búcsúztassuk a sikeres szezont.

Orosz Pál: „Fantasztikus idényen vagyunk túl”

A sajtópénteken Orosz Pált, Máté Csabát és Sigér Dávidot kérdezhették az újságírók.

Az egyik BL-hősünk is betalált a Mezőkövesdnek – KVÍZ!

Korábbi játékosunk két statisztikában is a legjobb • Miért volt emlékezetes a 2019. augusztus meccsünk? – KVÍZ

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin