2020. május 14.
Lodico: „Várom, hogy újra tétmeccseken bizonyíthassak”
Argentin középpályásunk szeretné fejleszteni a nyelvtudását.

Januárban csatlakozott férfi labdarúgócsapatunk keretéhez Gastón Lodico, aki ma már nem foglalkozik azzal, hogy számára sem jött túl jól az NB I márciusi felfüggesztése. Fiatal futballistánk jó formában érzi magát és várja a bajnoki folytatást, azt, hogy társaival együtt a bajnoki címért harcolhasson.

- Éppen játékba lendültél volna, amikor félbeszakadt az NB I, így talán nem túlzás: számodra különösen rosszkor jött a kényszerleállás.

- Nem csak nekem, mindenkinek rosszkor jött a bajnokság félbeszakítása, már éppen kezdtem formába lendülni, amikor bejelentették, hogy átmenetileg szünetel a szezon. Ma már nem foglalkozom ezzel, hiszen előbb kis csoportokban, majd teljes kerettel is folytathattuk az edzéseket. Úgy érzem, ismét közelítek a legjobb formámhoz, nagyon várom már a bajnokikat, szeretnék bizonyítani.

- A tréningek mellett szombat óta három edzőmeccset is játszottatok, mindhárom alkalommal pályára léptél. Milyen volt újra futballozni, hogy érezted magad a pályán?

- Fontos, hogy minél többet játszhassunk a bajnoki folytatás előtt, szóval örülök ezeknek a lehetőségeknek. Fizikálisan jó állapotban érzem magam, ezért bizakodó vagyok, várom már, hogy újra tétmérkőzéseken bizonyíthassak és a bajnoki címért küzdhessünk.

- Januárban csatlakoztál a Ferencváros keretéhez. A csapattársakkal és az edzői stábbal jól kijössz, megtaláltátok a közös hangot?

- Úgy érzem, hogy a játékosok és a szakmai stáb is befogadott. Napról napra jobban érzem magam a Fradinál, de ez nem meglepő: a megérkezésem óta mindenki nagyon kedves segítőkész volt velem.

- Miután megérkeztél, elmondtad, hogy szeretnél megtanulni angolul. Hogy haladsz ezzel? Idővel megpróbálkozol majd a magyar nyelvvel is?

- Elkezdtem angolul tanulni, ám a vírushelyzet miatt ez annyiban megszakadt, hogy nem tudtunk találkozni a nyelvtanárommal. Persze, ez nem tántorított el, jelenleg az internet segítségével próbálom elsajátítani a nyelvet, így igyekszem fejleszteni az angolomat. Néhány alapkifejezést pedig magyarul is tudok már, igaz, a magyar sokkal nehezebb, mint az angol.

- Argentínából jöttél, hogy viselted a vírushelyzet miatti bezártságot egy teljesen idegen országban, más kultúrában, távol a szeretteidtől?

- Nem volt könnyű időszak, hiszen a vírus nemcsak itt, hanem a hazámban, Argentínában is jelen van. Minden nap beszéltem a szeretteimmel, igaz, az interneten tartani a kapcsolatot nem ugyanolyan, mint akkor, amikor személyesen találkozhatunk. Ettől függetlenül jól érzem magam Budapesten, ráadásul nem vagyok egyedül, velem van a menyasszonyom is.

- Budapest felfedezésére volt már lehetőségetek?

- Amikor megérkezett a menyasszonyom, még volt lehetőségünk ide-oda elmenni, szóval kicsit körülnéztünk Budapesten, sőt: februárban a családom is meglátogatott, velük is megnéztük a várost. Abban valamennyien egyetértünk, hogy a magyar főváros gyönyörű, remek helyre kerültem.

Cikkajánló

A Csikócsapat – 45 éve játszott KEK-döntőt a Fradi

1975. május 14-én lépett pályára Dalnoki Jenő csapata Bázelben a Dinamo Kijev ellen a KEK döntőjében – VIDEÓ!

Töltsük meg a lelátót! Légy ott „valahogy”

Több ezer szurkolónknak megteremtjük a lehetőséget, hogy „valahogy” ott legyen a lelátón a hazai bajnokikon.

Kétgólos győzelem a ZTE ellen a Groupama Arénában

A második szerdai edzőmérkőzésünkön két góllal legyőztük a ZTE-t a Groupama Arénában.

Gól nélküli döntetlen az első szerdai edzőmeccsen

Labdarúgócsapatunk 0-0-s döntetlent játszott a Pakssal az első szerdai felkészülési mérkőzésen.

Videós összefoglaló a Paks elleni edzőmeccsről

Távoli lövések, kimaradt helyzetek – nem született gól az első szerdai edzőmérkőzésen.

Franck Boli: „Szeretnék még több gólt szerezni”

Elefántcsontparti támadónk a bezártságról, az újrakezdésről és az eddigi teljesítményéről is beszélt nekünk.

A Zöld és fehér magazin kulisszái mögött

A Fradi TV legújabb adásában klubunk életmód és sportkultúra magazinjával foglalkozunk.

Felismered ebből a szögből labdarúgóinkat? – KVÍZ!

Vajon megtudod ÍGY különböztetni Sigért Dibusztól vagy Bolit Tokmactól? Teszteld a tudásod! – KVÍZ!

Folytatódik a heti akció: retro termékek kedvezménnyel!

Ismét heti akció! Ezúttal a Retro-kollekció termékeit és a streetwear pólókat vehetik meg 25% kedvezménnyel!

Ezek voltak a hét legfontosabb hírei

Összegyűjtöttük a labdarúgással és más szakosztályainkkal kapcsolatos legfontosabb híreket a hétről.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin