2019. augusztus 6.
Lovrencsics: El kell hinni, hogy ismét továbbjuthatunk
Lovrencsics Gergő beszélt az első mérkőzés tanulságairól, a két gólról és a visszavágóról.

Lovrencsics Gergő végig a pályán volt Zágrábban, ahol labdarúgócsapatunk 1-1-es döntetlent harcolt ki a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének első mérkőzésén. Játékosunkat több témában is faggatták az újságírók az összecsapást követően.

A kapott gólról

- Biztosak voltunk benne, hogy hazai pályán ilyen erősen kezdenek. Az elején a lepattanó labdákkal voltak problémáink, pedig tudtuk, hogy Petkovicra ívelik majd a labdákat, és a lepattanókat akarják megszerezni. A gólt is abból kaptuk, hogy bár megnyertük a párharcot, de a lepattanónál nem voltunk jó helyen, és kihasználták az erősségüket. Ez is mutatja, hogy jó játékosiak vannak, nem véletlenül vannak minden évben a csoportkörben.

A meccs, első gól utáni képéről

- Az meglepett, hogy visszaálltak, és hagytak játékba lendülni minket. Ennek is volt köszönhető, hogy a második félidőben sikerült egyenlíteni. Ezt követően ugyan megint megpróbáltak feljebb kapcsolni, de szerencsére ki tudtuk védekezni a támadásaikat.  

A szünetben elhangzottakról

- A szünetben tudtuk, hogy az első félidő utolsó 30 percére lehet építeni. Azt a játékot próbáltuk folytatni, mentünk előre, ennek lett eredménye a gól. Utána a horvátok egyből szinte hármat cseréltek, friss játékosok érkeztek. Akkor inkább a védekezésünkön volt a hangsúly, de azért volt gólszerzési lehetőségünk is. A lényeg, hogy sikerült gólt szerezni, ez volt az alap.

Sigér Dávid góljáról

- Én hátul voltam, hogy egy esetleges kontratámadásra készüljek. Amikor a partjelző emelte a zászlóját, azt hittem, hogy les volt. Utána néztem a játékvezetőre, aki mutatta, hogy gól. Akkor futott át az agyamon, hogy gólt szereztünk.  

A visszavágóról

- A Dinamo támadói dinamikusak, gyorsak, jól cseleznek, végig toppon kell lenni fizikálisan és fejben is. Az ilyen meccsekből csak tanulni, fejlődni lehet. Örülök, hogy jó eredményt értünk el, de nincs lefutva a párharc. A Dinamo is tud jobb leni, és nekünk is a maximumot kel nyújtani a szurkolóink előtt a visszavágón. Biztos, hogy agresszívabb lesz a Dinamo, inkább azt az arcát mutatja majd, amelyik a végén nyomást tett ránk. De mindenre fel kell készülni. Az első meccs sok tanulsággal járt, sok plusz információt adott a mesternek is, hogy fel tudjunk készülni a visszavágóra. Nem szabad azt hinni, hogy nincs esélyünk, hiszen a Ludogorec, és most a Dinamo ellen is bebizonyítottuk, hogy jobb csapatok ellen is tudunk jól játszani, eredményesek lenni. A saját táborunk előtt kizárólag a győzelemre törhetünk.

Cikkajánló

Rebrov: „Van egy kis előnyünk, jöhet a második félidő”

Így értékelte ukrán vezetőedzőnk a Dinamo Zagreb-FTC Bajnokok Ligája-mérkőzést.

Sigér-góllal értékes döntetlent harcoltunk ki Zágrábban

A Dinamo már a 7. percben előnybe került, de csapatunk átvette az irányítást, és Sigér góljával egyenlített.

Tíz labdarúgónkkal találkozhatnak a Családi Napon!

Bajnokcsapatunk több tagja mellett új igazolásaink is ott lesznek a vasárnapi Fradi Családi Napon – VIDEÓ!

Újra magasban a Fradi-zászló!

A Kaposvár elleni bajnokin a saját maga által tervezett lobogót lengethette egy erdélyi szurkolónk – videó!

Megvan, melyik hétvégén pótoljuk a ZTE elleni bajnokit

Ennek értelmében módosul MK-mérkőzésünk időpontja is.

Máté Csaba: „Jobb körülmények közt gyorsabbak leszünk”

Másodedzőnk szerint nehéz dolgunk volt a tömörülő Suduva ellen, és a pálya sem könnyítette meg a dolgunkat.

Részletes programterv a vasárnapi családi napra!

Felnőttcsapatunk labdarúgói és szakosztályaink is bemutatkoznak az augusztus 25-ei családi napon.

Nulla kapott gól – jó jel a visszavágóra!

A Fradi a nemzetközi kupákban mindig továbbjutott, ha az első meccsen idegenben nem kapott gólt.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most