2022. április 9.
Marquinhos első Fradi-gólját lőtte, legyőztük a DVSC-t
Brazil játékosunk mellett Tokmac és Zachariassen is betalált a Debrecen elleni bajnokin.


32-szeres magyar bajnok és címvédő férfi labdarúgócsapatunk az OTP Bank Liga 27. fordulójában a DVSC-t fogadta a Groupama Arénában. A kezdősípszó előtt az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál emlékplakettel köszöntötte Aissa Laidounit, mivel a tunéziai válogatott labdarúgó március közepén, a Mezőkövesd ellen játszotta 50. bajnoki mérkőzését a Ferencváros színeiben. Sztanyiszlav Csercseszov a Dibusz – Botka, Blazic, Kovacevic, Civic, Esiti, Vécsei – Zubkov, Tokmac, Marquinhos - R. Mmaee kezdőt küldte a pályára.

I. félidő

Már a 18. másodpercben helyzetbe kerültünk, miután Marquinhos beadása utat talált Zubkovhoz egy elcsúszó debreceni védőnek köszönhetően, azonban Hrabina kapus kisegítette csapattársát. Nem sokkal később megint a jobboldalon futott a támadásunk, ezúttal Botka kanyarította középre a labdát, ami Marquinhoshoz került, brazil játékosunk lövését azonban védte a vendégek kapusa. Ami nem ment az egyik oldalon, az működött a másikon: ezúttal Civic adta be a labdát, amit a középen érkező Tokmac Nguen mintaszerűen juttatott a hálóba (1-0).  Rögtön válaszolhatott volna a DVSC, ám Dorian Babunski estében Dibusz Dénesbe lőtte a labdát. A 24. percben testvére, David Babunski előtt még nagyobb helyzet adódott, ám Dibusz ezúttal is óriásit védett. Hat perccel később Dzsudzsák Balázs lába lendült lövésre, ám a kísérlete messze fölé szállt.

Tokmac Nguen hetedszer talált be az idei bajnokságban.

A másik kapunál egy szöglet után veszélyeztettünk, de Blazic fejese nem volt elég pontos. A 38. percben Ryan Mmaee előtt adódott nagy helyzet, ám marokkói válogatott csatárunk éles szögből Hrabinát találta telibe. Egy perccel később azonban már a debreceni hálóőr is tehetetlen volt Marquinhos lövésénél, aki ezzel megszerezte első gólját csapatunkban (2-0). David Babunski járt közel a félidő hajrájában a szépítéshez, de Dibusz ezúttal is hárítani tudta az észak-macedón játékos lövését. Ezzel, és kétgólos Fradi-vezetéssel ért véget az első 45 perc.

II. félidő

Majdnem megszületett a harmadik Fradi-gól az 52. percben, centik választottak el ettől minket egy szöglet utáni kavarodás után. Nem sokkal később frissítettünk: Kovacevicet Samy Mmaee váltotta. Az 58. percben egy kontra során Marquinhos előbb egy remek csellel faképnél hagyta védőjét, majd jobb külsővel centerezett Ryan Mmaee-nak, aki azonban csak a kapufát találta el. Nem sokkal később Tokmac sarkazása után Vécsei adott be középre, amiről Marquinhos éppen hogy lemaradt.  A 67. percben jöttek az újabb cseréink: az élete első Fradi-gólját szerző Marquinhos helyére Zeljko Gavric, míg Vécsei helyére Kristoffer Zachariassen érkezett.

Marquinhost ritkán tudták megállítani a DVSC védői.

A 73. percben Ryan Mmaee roboghatott egészen a kapuig, az emelését Hrabina még védte, ám a kipattanóra Zachariassen a legjobbkor érkezett, és befejelte a labdát a hálóba (3-0). Egy perc sem kellett norvég válogatott játékosunknak az újabb lehetőséghez, majdnem meglőtte második gólját, de Hrabina ezúttal bravúrral védett. Nem sokkal később Zubkovot Somália váltotta, míg Ryan Mmaee-t Franck Boli. A vendégek közel kerültek a szépítéshez, ám a középre tartó lövést Dibusz magabiztosan fogta.

Csapatunk végül nagyszerű játékkal, 3-0-ra legyőzte a Debrecent, így kilenc pont előnnyel vezeti a bajnokságot. A következő fordulóban a mieink Budapest Honvéd otthonában lépnek pályára április 16-án, szombaton 19.30-tól.

Férfi labdarúgás,
OTP Bank Liga, 27. forduló

FTC-DVSC 3-0 (2-0)

FTC: Dibusz – Botka, Blazic, Kovacevic (S. Mmaee, 57.), Civic – Esiti, Vécsei (Zachariassen, 67.) – Zubkov (Somália, 75.), Tokmac, Marquinhos (Gavric, 67.) – R. Mmaee (Boli, 75.)
Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

DVSC: Hrabina – Kusnyír (Baranyai, 80.), Deslandes, Pávkovics, Charlestone – Babunski, Varga (Bényei, 62.) – Bódi (Bévárdi, a szünetben), Dzsudzsák (Ugrai, 62.), Baráth – D. Babunski (Rácz, 80.)
Vezetőedző: Joan Carrillo

Sárga lapok: Marquinhos (61.), Gavric (84.)

Gólok: Tokmac (9.), Marquinhos (39.), Zachariassen (73.)

Cikkajánló

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

FTC-DVSC: Jegyinformációk

Elindult a jegyértékesítés a DVSC elleni május 5-i hazai bajnokinkra.

Anyák napi ajánlat

Harmincöt százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a női kapucnis pulóvert és a pamut melegítőnadrágot.

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin