2019. szeptember 9.
Csak egyszer jött az egyenlítés, kikaptunk Szlovákiától
Labdarúgó-válogatottunk 2-1-es vereséget szenvedett hazai pályán Szlovákiától. Lovrencsics Gergő megsérült.

A mi csoportunkban 18 órától már rendeztek egy mérkőzést, Horvátország 1-1-es döntetlent játszott Azerbajdzsánban, ezzel ideiglenesen egy ponttal elénk kerültek, de tudtuk, hogy egy győzelemmel visszaszerezhetjük az éllovas pozíciót. Nem volt könnyű a feladatunk, hiszen éppen Szlovákia volt az egyetlen eddigi ellenfél, amely le tudott már győzni minket, de jó előjel volt az a sorozat, amelyben van a válogatott Marco Rossi vezetésével.

A mieink kezdőjében a Montenegró elleni felkészülési mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is egy Fradi-játékos volt, akkor Dibusz Dénes, ezúttal Lovrencsics Gergő. Mi kezdtük jobban a mérkőzést, több nagy helyzetet is kialakítottunk, az első félidő első felének legnagyobb lehetősége pedig Szalai Ádám előtt adódott, erős lövése kevéssel ment fölé.

Négy perccel később egy lecsorgó labdát Lovrencsics a rá jellemző módon tiszta erőből a kapu felé húzott, a labda megpattant egy szlovák védőn, így is veszélyes volt, végül szögletre szállt. Rossz hír azonban, hogy jobbhátvédünk belesérült a mozdulatba, így egy perccel később le kellett cserélni, Bese Barnabás váltotta.

A 40. percben megszerezte a vezetést a szlovák csapat, Marek Hamsík kapott jó labdát a jobb oldalon, majd középre lőtt, a Robert Bozenikkel küzdő Baráth Botondról Robert Mak elé pattant a labda, a szlovákok támadója pedig középről, nagy erővel a kapunkba lőtt (0-1). A visszajátszásból azonban egyértelmű volt, hogy a beadás előtt Bozenik lesen volt, így szabálytalan gól született.

A szünetre így egygólos hátránnyal mentünk, de a második félidőt nagyszerűen kezdtük el. Az 50. percben David Hancko lökte fel Szalait a szlovák tizenhatos előterében, a labda mögé pedig Szoboszlai Dominik állt, aki az utánpótlás-válogatottakban már megmutatta parádés rúgótechnikáját a szabadrúgásoknál, ezúttal pedig a felnőtteknél is megtette ezt, gyönyörűen tekert a jobb felső sarokba (1-1)! Ez volt a Red Bull Salzburg támadójának az első felnőttválogatott gólja.

Nem örülhettünk azonban sokáig, hat perccel később Stanislav Lobotka felpassza Bozenikhez jutott, aki Baráth mellől a bal alsó sarokba lőtte a labdát, így másodszor is hátrányba kerültünk (1-2).

Nem adtuk fel, mentünk tovább, a következő tíz percben Szalai és Dzsudzsák is közel járt a gólhoz. Rossi becserélte a horvátok és a walesiek kapuját is bevevő Pátkai Mátét, valamint a Montenegró ellen eredményes Holender Filipet, ezzel támadóbbá váltunk.

A 88. percben Sallai Roland remek cseleit követően ismét Szalai került helyzetbe, ám ezzel sem tudtunk élni, ahogy Szoboszlai pimasz cselét követően sem tudtuk újra bevenni a szlovák kaput. A szlovákok a sikerükkel megelőzték a mieinket, így visszacsúsztunk a tabella harmadik helyére.

Folytatás október 10-én, Horvátországban.

EURÓPA BAJNOKI SELEJTEZŐ, 5. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG - SZLOVÁKIA 1-2 (0-1)
MAGYARORSZÁG: Gulácsi - Lovrencsics (Bese, 30.), Baráth, Orbán, Kádár - Nagy Á. (Pátkai, 65.), Kleinheisler (Holender, 85.) - Dzsudzsák, Szoboszlai, Sallai - Szalai
SZLOVÁKIA: Dúbravka - Satka, Vavro, Skriniar, Hancko - Kucka (Gregus, 85.), Lobotka, Hamsík - Rusnák, Bozenik (Duris, 77.), Mak (Haraslín, 86.)
Gól: Szoboszlai (50.), ill. Mak (40.), Bozenik (56.)

Cikkajánló

Sztankovics: „Bajnoknak kell lennünk!”

Vezetőedzőnk szerint a Kisvárda ellen az egyetlen cél a bajnoki cím megszerzése lehet.

Eltűnt derbihősök: Nacer Bouiche

A Fradi TV sorozatának második részében focicsapatunk első afrikai légiósával találkozhatnak – VIDEÓ!

Együtt a lelátón! – Elindult a bérletértékesítés!

Nagy kedvezményt kapnak, akik az early bird időszakban vásárolják meg bérletüket a 2024/25-ös idényre.

FTC-Kisvárda: meccsnapi programok

Április 20-án, szombaton a Kisvárda elleni bajnokin az Egészségnap kerül a középpontba.

Közösen ültetett fát az FTC és a Provident

A pénzügyi szolgáltató vállalat Provigreen elnevezésű programjában az április a fenntarthatóságról szól.

A Föld Napja: Szedd össze magad!

A Föld Napja alkalmából különleges eseménnyel készül klubunk a Kisvárda elleni labdarúgó bajnokira.

Zachariassen is nézett, amikor Wingo rávágta, hogy…

Futballistáinkat különleges játékra hívtuk, amelyben az Újpest, a Barca és a Liverpool is pontot ért - VIDEÓ

Elindult a jegyértékesítés az MK-elődöntőre

Férfi labdarúgócsapatunk április 24-én, szerdán 20 órakor lép pályára a Nyíregyháza ellen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin