2019. augusztus 23.
Máté Csaba: „Jobb körülmények közt gyorsabbak leszünk”
Másodedzőnk szerint nehéz dolgunk volt a tömörülő Suduva ellen, és a pálya sem könnyítette meg a dolgunkat.

Bajnokcsapatunk az Európa Liga rájátszásának első mérkőzésén gól nélküli döntetlent játszott a litván Suduva otthonában. Másodedzőnk, Máté Csaba úgy véli, több feladatunkat is megfelelően elvégeztük a találkozón.

- Az történt a mérkőzésen, amit előzetesen vártunk. Egy nagyon masszívan védekező csapat ellen játszottunk, próbáltak veszélyes kontrákat vezetni. Arra készültünk, hogy ezt a zárt védekezést megtörjük, illetve figyeltünk, hogy a kontráikból ne alakuljon ki helyzet, és hogy a pontrúgásaikat megfelelően hárítsuk. A védekező feladatokat mi is maximálisan elvégeztük, hiszen néhány oldalról érkező szabadrúgáson kívül nem nagyon tudtak odaérni a kapu elé az első tíz perc után. Távoli lövésekig jutottunk el, mindig jól tartottuk a labdát a kapujuk előtt, sajnos az utolsó támadóharmadban nem sikerültek a megoldásaink. A pálya sem könnyítette meg a dolgunkat, nagyon mély talajú volt a játéktér, ez néhányszor megtréfálta a játékosokat. Így fizikálisan is kimerítőbb játszani – mondta Máté Csaba.

Ellenfelünk korábban a már biztosan az Európa Liga csoportkörében szereplő ciprusi APOEL csapatát 3-1-re, az izraeli Maccabi Tel Avivot 2-1-re győzte le, míg a skót 50-szeres bajnok Celtic-kel 1-1-et játszott hazai környezetben.

A rájátszás első mérkőzésének statisztikája is kimutatja a Ferencváros fölényét: a mieink nyolcszor találták el a kaput szemben a hazaiak egy próbálkozásával, valamint labdabirtoklásban is 62%-os zöld-fehér fölény mutatkozik.

- A Suduva több rangos csapatot meglepett már hazai pályán, fel kellett készülnünk rá, hogy benne van a gól a játékukban, az előző mérkőzéseken ez előfordult pontrúgásokból, vagy a csatáraik egyéni villanásaiból is – folytatta másodedzőnk. - A mostani selejtezőket figyelembe véve ez volt az első alkalom, hogy nem kaptunk gólt. Ez mindenképpen pozitívum, biztos vagyok benne, hogy ez plusz erőt adhat a további folytatásra.

A visszavágó augusztus 29-én, csütörtökön 20.00-kor kezdődik a Groupama Arénában. A jegyinformációkért kattintson IDE.

- Olyan eredményt értünk el, amely bizakodásra adhat okot a visszavágó előtt. Hatékonyabbnak kell lennünk a befejezéseknél, mert ennyi próbálkozásból, mint amennyi az első Suduva elleni találkozón volt, mindenképpen be kell találni. Azt várom, hogy hazai pályán még nagyobb helyzeteket fogunk kialakítani, nem csak a távoli lövésekig és a pontrúgásokig fogunk eljutni. A hazai közönség akkora pluszt fog adni a csapatnak, amellyel meg fogjuk tudni oldani a feladatunkat. A Groupama Arénában biztos vagyok benne, hogy jobb talajkörülmények között gyorsabb lesz a játékunk, fel kell vállalnunk a párharcokat, illetve szükség lesz azokra az egyéni megvillanásokra, amelyek akár el is dönthetik a találkozót és a továbbjutás sorsát is – vélekedett Máté Csaba.

Cikkajánló

FTC-Kisvárda: parkolási információk

Parkolójegyét kizárólag online, a meccsjegy.fradi.hu/parkolo oldalon tudja megváltani!

Sztankovics: „Bajnoknak kell lennünk!”

Vezetőedzőnk szerint a Kisvárda ellen az egyetlen cél a bajnoki cím megszerzése lehet.

Eltűnt derbihősök: Nacer Bouiche

A Fradi TV sorozatának második részében focicsapatunk első afrikai légiósával találkozhatnak – VIDEÓ!

Együtt a lelátón! – Elindult a bérletértékesítés!

Nagy kedvezményt kapnak, akik az early bird időszakban vásárolják meg bérletüket a 2024/25-ös idényre.

FTC-Kisvárda: meccsnapi programok

Április 20-án, szombaton a Kisvárda elleni bajnokin az Egészségnap kerül a középpontba.

Közösen ültetett fát az FTC és a Provident

A pénzügyi szolgáltató vállalat Provigreen elnevezésű programjában az április a fenntarthatóságról szól.

A Föld Napja: Szedd össze magad!

A Föld Napja alkalmából különleges eseménnyel készül klubunk a Kisvárda elleni labdarúgó bajnokira.

Zachariassen is nézett, amikor Wingo rávágta, hogy…

Futballistáinkat különleges játékra hívtuk, amelyben az Újpest, a Barca és a Liverpool is pontot ért - VIDEÓ

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin