2019. február 24.
„Meglett az eredménye a kiváló futóteljesítménynek!”
Magabiztos győzelmet arattunk, ebben pedig fontos szerepe volt remek futóteljesítményünknek is.

Listavezető labdarúgócsapatunk 4-0-s győzelmet aratott a Puskás Akadémia ellen, végig a csapatunk uralta a találkozót, ami nemcsak a gólok számában, de a futóteljesítményben is megmutatkozott. Csapatunk sportmenedzserével, Hajnal Tamással beszéltünk ennek a fontosságáról.

- Az egész mérkőzés folyamán megfigyelhettük, hogy játékosaink rendkívül sokat mozognak, futnak a pályán, aminek meg is lett az eredménye, hiszen 4-0-s győzelmet arattunk. Ilyenkor nemcsak magát a látott játékot elemezzük a találkozó után, hanem a futóteljesítményt is, aminek nagyon fontos szerepe volt a győzelemben - mondta Hajnal. - Az egész csapat jól teljesített, hiszen nemcsak a futómennyiség nagysága, hanem intenzitása is kiemelkedő volt. Lovrencsicsnek temérdek magas intenzitású megindulása és sprintje volt, de például Sihnevich amellett, hogy közel 12 kilométert futott, javarészt ezt magas intenzitásban tette, és még egy gólt is szerzett. A középpályán Sigér 13 kilométerig jutott, Dvali és Blazic pedig többet futott annál, mint amit egy belső hátvédtől elvárhatunk és úgyszintén komoly intenzitással tették mindezt. Ezek az értékek nemzetközi szinten is kiemelkedőek!

A jó támadójáték kiváló fizikai teljesítménnyel egészült ki, ebből is látszik, hogy az edzéseken komoly munka zajlik minden szempontból.

- Elévülhetetlen érdeme van a teljes szakmai stábnak, beleértve a fizioterapeutáinkat és az orvosainkat, abban, hogy a játékosok kilencven percen át képesek ilyen fizikai állapotban maradni. Egy csapat játéka akkor működhet jól, ha fizikailag is rendben vannak a játékosaink, ez pedig folyamatos, kemény munkát igényel.  A Puskás Akadémia elleni találkozó bizonyította, hogy ha a fizikai teljesítményünk ilyen játékkal párosul, jó eredmény születhet. Természetesen nem minden csapat hagy ennyi területet, minden találkozó más és más, máshogy állnak fel ellenünk az ellenfelek, nem lesz mindig ekkora mozgásterünk. Viszont törekednünk kell arra, hogy ehhez hasonló teljesítményt láthassunk minden találkozón, hogy a saját játékstílusunkat játszhassuk. Mint látható, fizikailag sokra vagyunk képesek, és ez segít abban, hogy mindig hasonlóan jó találkozókat láthassunk a részünkről.

Cikkajánló

FTC-Újpest: A derbin is vár a Fradi Kamion!

Klubunk ikonikus járművénél egyedi Greenbox fotózásra is lesz lehetőség a most vasárnapi mérkőzésen.

Bálint László 75 éves - INTERJÚ

Fradi, becenév, belga szerződés, lovak - mind szóba kerültek legendánk születésnapja alkalmából.

„Lenyűgözött, hogy egy ilyen nagy klub hívott”

Nikolai Baden Frederiksen első interjúját adta a Ferencváros játékosaként – VIDEÓ!

Fiatal dán támadóval erősítünk a holland élvonalból

A korábban az olasz sztárcsapatot, a Juventust is megjárt Nikolai Baden Frederiksen aláírt klubunkhoz.

Csercseszov: „Magabiztosnak kell lennünk”

Sztanyiszlav Csercseszov mondta el várakozásait a Paks elleni bajnoki előtt.

Bálint László 75: Legendánkat köszöntötték

Korábbi kiváló játékosunkat 75. születésnapja alkalmából a Népligetben ünnepelték.

Roko Baturina Spanyolországban folytatja

A horvát támadó kölcsönjátékosként a Racing Santandert fogja erősíteni.

„A célünk közös: A Bajnokok Ligája csoportköre”

Új igazolásunk, Owusu Kwabena alaposan utánajárt klubunknak, mielőtt eldöntötte, hogy hozzánk igazol – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin