2019. július 24.
Lanzafame-dupla, kétgólos előny a visszavágóra
Csapatunk végig irányította a játékot és 3-1-re nyert a Valletta ellen a BL-selejtező 2. fordulójában.

Ez már egy újabb kör, a második menet – erre utalt szurkolóink újabb egész kapu mögötti szektort beborító molinója, amikor csapatunk az ellenfél, a Valletta FC társaságában megérkezett a gyepre a kezdés előtti percekben. Érthető okokból nem lankadt a drukkerek lelkesedése a Bajnokok Ligája selejtezőjének első, Ludogorec elleni sikerrel abszolvált fordulója óta, a Groupama Aréna lelátói újra megteltek. A jegypénztárak melletti regisztrációs pontnál még a selejtező kezdete előtti percekben is várakozók közül érdeklődésünkre többen elismerték, hogy csapatunk BL-szereplése miatt döntöttek úgy, hogy ezúttal a helyszínen nézik meg a mérkőzést.

A stadionban és a készülékek előtt először a hetedik percben hördülhetett fel a közönség, akkor a kezdőcsapatba visszakerülő Davide Lanzafame indítása után került Oleksandr Zubkovhoz a labda, aki lövés helyett kissé kisodródva bepasszolt Tokmac Nguennek. Utóbbi lövése után szöglet következett. Ezt követően bár jobbára nálunk volt a labda, újabb igazán komoly gólhelyzet percekig nem alakult ki. A 19. minutumban aztán megszereztük a vezetést: egy szögletet követően a máltaiak kapusát, Henry Bonellót megzavarta a saját védője, akinek fejéről a hálóba pattant a labda – öngólgyanús szituáció volt, ám az Arénában Lasha Dvalinak adták a találatot.

Csapatunk helyzetek nélkül is mezőnyfölényben futballozott a folytatásban. A 32. percben Zubkov indította remek passzal a szélen Lovrencsics Gergőt, akinek beadásáról centikkel maradt le Lanzafame. Amint az várható volt, a Valletta többször is csak szabálytalanság árán tudta fékezni a Ferencváros lendületét – így volt ez a 36. percben is, amikor Nicholas Pulis állította meg szabálytalanul Lanzafamét a tizenhatoson belül. Büntető következett, melyet maga a sértett értékesített, így már 2-0-ra vezettünk! A kétperces ráadás végéhez közeledve Tokmac növelhette volna tovább a fórt, légiósunk azonban talán kissé elhamarkodta a lövést a kapu felé nyargalva.

A második játékrészt magabiztos előnyünk tudatában kezdhettük. Vezetőedzőnk, Sergei Rebrov ekkor még nem cserélt, igaz, nem is lett volna oka rá, minden ugyanúgy zajlott a pályán, mint az előzőekben. Fölényünk az 59. percben érett ismét góllá, amikor Zubkov passzából Lanzafame volt másodszor is eredményes (3-0).

A közönségünk által teremtett hangulat és a csapat által nyújtott teljesítmény már eddigre is ünnepivé varázsolta az estét, a vérmesebbek az ellenfél kiütését, a többség pedig a magabiztos továbbjutást látta maga előtt. Örömjáték volt a javából, amelybe a végén "belerondított" a Vallettába csereként beálló Yuri De Jesus Messias, aki a 85. minutumban szépített (3-1). Kár érte.

Az utolsó percekben még adódott előttünk néhány helyzet, de sajnos az újabb gól elmaradt, így kétgólos előnnyel várhatjuk a jövő keddi visszavágót. 

A visszavágóra (jegyinformációk ITT) jövő kedden, azaz július 30-án kerül sor Máltán.

Bajnokok Ligája, 2. selejtezőkör, 1. mérkőzés
Ferencváros–Valletta FC 3-1 (2-0)

Budapest, Groupama Aréna. Vezette: Petrescu (román)

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Dvali, Civic – Haratin, Ihnatenko – Zubkov, Skvarka (Sigér, 82.), Tokmac (Bőle Lukács 66.) – Lanzafame (Sihnevich, 66.). Vezetőedző: Sergei Rebrov

Valletta: Bonello – Zerafa, J. Borg, S. Borg, Pena Beltre – Pulis (Dimech, 56.) – R. Muscat, Packer (Messias, 70.), Tulimieri, Nwoko (Piciollo, 82.) – Fontanella. Vezetőedző: Darren Abdilla
Sárga lap: J. Borg (15.), Pulis (35.), Tulimeri (38.), Zerafa (52.)
Kiállítáva: S. Borg (90+4.)
Gólszerzők: Dvali (19.), Lanzafame (36., 59. - az első 11-esből), illetve Messias (85.)

Cikkajánló

A Föld Napja: Szedd össze magad!

A Föld Napja alkalmából különleges eseménnyel készül klubunk a Kisvárda elleni labdarúgó bajnokira.

Zachariassen is nézett, amikor Wingo rávágta, hogy…

Futballistáinkat különleges játékra hívtuk, amelyben az Újpest, a Barca és a Liverpool is pontot ért - VIDEÓ

Elindult a jegyértékesítés az MK-elődöntőre

Férfi labdarúgócsapatunk április 24-én, szerdán 20 órakor lép pályára a Nyíregyháza ellen.

Így lehetünk bajnokok szombaton

Férfi labdarúgócsapatunk közel került a bajnoki cím megvédéséhez.

Fradi Kamion a Kisvárda elleni meccsen

A Kisvárda elleni bajnoki előtt drukkereink 14 és 17 óra között megcsodálhatják országjáró járművünket.

FTC-Kisvárda: íme, a meccsnapi ajánlatunk

Ezúttal a Fradi ágyneműket vásárolhatják meg jelentős kedvezménnyel.

Sajtóakkreditáció a Kisvárda elleni bajnokira

A sajtó munkatársai április 19., péntek 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a szombati bajnokira.

Kenan Kodro: „Mind Dejannal vagyunk”

A ZTE ellen eredményes bosnyák támadónk értékelte a mérkőzést – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin