2021. június 24.
„Mindig jobbnak kell lennem a tegnapi formámnál”
Myrto Uzuni beszélt győztes mentalitásáról, az elmúlt két találkozóról és az edzőtáborról – INTERJÚ!

32-szeres magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk a Legia Warszava után a bolgár bajnok Ludogorec Razgradot is legyőzte Peter Stöger első edzőtáborában. A második találkozón Myrto Uzuni remek fejesével szereztük meg a vezetést, majd a második félidőben Franck Boli és Aissa Laidouni is eredményes volt. A győztesen megvívott találkozó után albán válogatott támadónkat kérdeztük edzésmódszereiről, mentalitásáról, a két felkészülési mérkőzésről és az edzőtáborról.

- Néhány nappal ezelőtt beszélgettünk, és akkor azt mondtad, hogy hamarosan másfajta edzésfeladatokat fogsz kapni a szakmai stábtól. Mit lehet tudni erről?
- Nagyon sokat és nagyon keményen dolgozom az edzéseken, sokszor extra munkát végzek az edzések előtt és után is, így most a regenerálódás kap nagyobb hangsúlyt, ezért egy kicsit más jellegű feladataim lesznek. Az a célom, hogy minél erősebben és minél jobb formában lehessek ott a pályán, hogy segíthessek a társaimnak és együtt vezethessük sikerre a klubot. Szeretnék sokkal jobb formába kerülni, mint amilyen a tavalyi idényben voltam.

- Többször is hangoztattad, hogy Cristiano Ronaldo a példaképed. Az edzéseken szembetűnő, hogy szinte pontosan ugyanúgy dolgozol, mint ő, ugyanazzal a munkamorállal, ugyanazzal a mentalitással edzel, mint ő, sőt, egyes gesztusaid is hasonlítanak az övéhez.
- Igen, Cristiano egy hatalmas példakép számomra. Az ő akaratereje, az ő maximalizmusa, az, hogy nem ismer lehetetlent, engem is motivál. Ronaldo példája tökéletesen megmutatja, hogy kellő akarattal, a megfelelő hozzáállással nagy dolgokat érhetünk el a futballban. Ő a világ egyik, ha nem a legjobb játékosa, és mindezt úgy építette fel, hogy nem ismert lehetetlent, és én sem ismerek. Labdarúgóként természetes, hogy mindenki fejlődni szeretne, de ő ezt egy sokkal magasabb szintre emelte, amit igyekszek én is átvinni az edzésmunkámba, hogy minél jobb és jobb legyek. Ahogy mondtam, extra munkát végzek az edzések előtt és után is, sokszor az edzőteremben kezdem a reggelt, de úgy gondolom, hogy ez kell ahhoz, hogy egy játékos sikeres legyen. Én minden erőmet ebbe fektetem, nem csak magam miatt, hanem ezzel szeretném meghálálni a klubnak a belém vetett bizalmat. Azzal tisztában kell lenni, hogy nehéz olyannak lenni, mint Cristiano, de megpróbálhatunk az övéhez hasonló szorgalommal és alázatos munkával fejlődni. Az a mottóm, hogy mindig jobbnak kell lennem a tegnap mutatott formámnál.

- Túl vagyunk az előszezon első két felkészülési mérkőzésén, ráadásul mindkettőt sikerrel vettük. Hogy láttad belülről a két találkozót?
- Két nagyon erős, nagyon kemény ellenféllel játszottunk, akik magas szintet képviselnek nemcsak hazájuk bajnokságában, de európai szinten is. Küzdelmes találkozók voltak, minden labdáért komolyan meg kellett harcolnunk, de összességében boldog vagyok, hiszen győztünk mindkét találkozón. Megmutattuk, hogy kissé felforgatott kerettel is képesek vagyunk extra teljesítményre, ezek jó erőfelmérők voltak a közelgő Bajnokok Ligája-selejtezőkre, de komoly következtetéseket nem szabad levonni, hiszen még mindig csak az előszezon elején járunk, de jó úton haladunk.

- Egy remek fejesgóllal vetted ki a részed a Ludogorec 3-1-es legyőzéséből. Hogy írnád le azt a találatot?
- A Ludogerc kapusával már többször is találkoztam a horvát bajnokságban, és minden alkalommal sikerült gólt szereznem ellene, így biztos voltam benne, hogy ezt a sorozatot nem ezen a találkozón fogom megszakítani. A tegnapi csapatmegbeszélés után mondtam is a társaknak, hogy figyeljétek meg, ma be fogok találni. Annyira biztos voltam benne, hogy csak ez járt a fejemben. Eldar Civic fantasztikusan ívelte középre a labdát, nekem pedig sikerült remekül érkeznem, és kellő erőt beletennem abba a fejesbe.

- Közeledünk a grassaui edzőtőtábor végéhez, hogy értékelnéd az eddig elvégzett munkátokat?
- Nagyszerűen érzi magát mindenki, kiváló hangulat uralkodik a csapaton belül. A körülmények kiválóak, a táj csodálatos. Bár még csak a felkészülés elején járunk, de azt kell mondanom, hogy jó úton haladunk, hogy ebben az évben is remek sikereket érjünk el.

- Sokszor hallottuk tőled, hogy szeretsz itt lenni, szereted a csapatot, szereted a Ferencvárost. Mi fogott meg ennyire a klubban és a közegben?
- Három dolgot tudnék kiemelni. Először is a klub filozófiája, az itt dolgozó emberek mentalitása és a futballhoz való hozzáállásuk egészen elképesztő. Itt valódi futballistának érzem magam. Mindenki azon dolgozik, hogy emberileg és szakmailag is a legjobbat hozzák ki belőled. Másodszor a szurkolók. Elképesztő, hogy milyen nagyszerű szurkolótáborunk van. Az elsőtől az utolsó percig mellettünk állnak, óriási pluszt jelentenek minden egyes mérkőzésen. A harmadik ilyen dolog pedig maga a város. Budapest a világ egyik legszebb városa. Már abban a pillanatban megfogott, amikor először jöttem ide.

Élőképes közvetítés

A FradiMédia az edzőtábor mindhárom mérkőzéséről élőképes közvetítéssel jelentkezik a helyszínről. Visszajátszásokkal, kommentátorral és helyszíni interjúkkal igyekszünk majd a lehető legszínesebbé tenni közvetítésünket. Részletek ITT.

Hazatérés után DAC-meccs a Groupamában

Az edzőtábort követően pedig szurkolóink már nemcsak a monitor mögül, hanem élőben is láthatják kedvenceinket. Június 30-án, szerdán ugyanis a dunaszerdahelyi DAC csapatával játszunk BL-főpróbát a Groupama Arénában. További részletek ebben a cikkben.

Az edzőtábor exkluzív videóiért kattints IDE!

Cikkajánló

Kölcsönadjuk Gera Dánielt

A 25 éves magyar szélső az előző idény bajnoki ezüstérmeséhez távozik.

Szurkolói tájékoztató

Nem lehetnek vendégszurkolók Vilniusban.

Négy fiatal játékossal kötöttünk profi szerződést

Fenyvesi Gergely, Godányi Dominik, Lisztes Krisztián, valamint Dragan Cubra is aláírt.

Már kaphatók a jegyek az új szezon első bajnokijára

Szurkolóinknak online vásárlás esetén kedvezmény jár!

Bemutatjuk új másodedzőnket, Gerhard Fellnert

Az osztrák szakember a síelés mellett a családjával és új kutyájával szeret kikapcsolódni - VIDEÓ!

Myrto Uzuni vezeti a BL-góllövőlistát

Albán válogatott támadónk három mérkőzést követően négy találatnál jár a BL-selejtezőben.

Tokmac: „Minden szurkolót jól hallottunk a stadionban!"

A Zalgiris elleni második gól szerzője szerint erre a játékra építhetünk a visszavágón – VIDEÓ!

Stöger: „Jó pozícióba kerültünk a visszavágó előtt”

Vezetőedzőnk a Zalgiris elleni első meccsről, Ryan Mmaee-ról és a kihagyott büntetőről is beszélt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most