2023. április 22.
„Nem kérdés, hogy ki nyeri meg a bajnokságot”
Születésnapi interjú korábbi labdarúgónkkal, a 44 éves Gera Zoltánnal.

Április 22-én, szombaton ünnepli 44. születésnapját Gera Zoltán, aki 2000 és 2018 között, két különböző korszakban összesen 293 alkalommal lépett pályára a Ferencváros mezében. A háromszoros magyar bajnok és ötszörös kupagyőztes korábbi labdarúgó mindennapjai ma is a futball körül forognak: ő az idei, budapesti rendezésű UEL-döntő nagykövete, az U21-es válogatott szövetségi edzője, valamint időnként televíziós közvetítések szakértője is. Születésnapja alkalmából beszélgettünk vele.

- Négy csapat, az  AS Roma, a Juventus, a Bayer Leverkusen és a Sevilla maradt versenyben az UEFA Európa Ligában. Hogy tetszik az elődöntő mezőnye?

- Elég jó szerintem, neves csapatok kerültek a négy közé. Miután a Manchester United kiesett, biztosan sokan csalódottak, de az őt búcsúztató Sevillának nagyon nagy tapasztalata van az Európa Ligában, mondhatjuk, hogy az ő pályája ez a sorozat. Kíváncsi leszek, hogy alakulnak majd az elődöntők, de szerintem színvonalas az UEL idei szezonja is. Biztos vagyok benne, hogy valamelyik nagycsapat be fog kerülni a döntőbe, ahol biztosan remek hangulat lesz.

- Korábban azt nyilatkoztad nekünk, hogy a Manchester Unitedet és a Fradit várod a döntőbe, de ez sajnos már nem fog összejönni. Szerinted melyik két együttes juthat el a Puskás Arénába?

- Könnyen előfordulhat, hogy olasz házidöntő lesz, azaz a Roma és a Juventus is bejut. Érdekes lenne, én mindenesetre legalább az egyik olasz csapatot döntőbe várom. Nehéz volna megjósolni a párosítást. Biztos, hogy nagyon kiélezett lesz mindkét elődöntő, azt mondom, kerüljön be az, aki jobban megérdemli! Bármelyik csapat is jut be, várhatóan jó, hangulatos meccs lesz, ahova sok szurkoló is jön.

- A döntő nagyköveteként utaztál a Ferencvárossal Leverkusenbe, de korábban sorsolásokon is közreműködtél. Milyen feladatod van a budapesti fináléig?

- A jövő héten lesz egy rövid vizit a Puskás Arénában, illetve a döntő előtti napon is vár feladat. Emellett persze a finálé napján is lesz több elfoglaltságom.

Gera Zoltán a Ferencváros nevével is találkozhatott a sorsolásokon

- Az U21-es válogatott legközelebb júniusban lép pályára. Szövetségi edzőjeként hogyan telnek a mindennapjaid addig?

- Elég elfoglalt vagyok, vannak feladatok, úgyhogy nem unatkozom. Rövidesen megyek Angliába tanulmányútra, például a Crystal Palace-hoz és a Fulhamhez is elmegyek. Tart a pro-licences képzés is, készülök a közelgő vizsgára.

- A tavaszi mérkőzéseken szerepelt nálad Baráth Péter, aki kölcsönben a Ferencvárosnál van. Milyen benyomást tett rád?

- Petit ismerem már régebb óta, az előző korosztályban is kerettag volt. Peti egy nagyon-nagyon értékes játékos és ember, hiszen alázatos, céltudatos, ritka az olyan mentalitású labdarúgó, mint ő. Nagy értéke a magyar futballnak, vigyázni kell rá. Remélem, hogy töretlen lesz a fejlődése, ebben az időszakban nagyon fontos lenne, hogy játsszon rendszeresen. Kívánom neki a legjobbakat!

- Hogy tetszik a hajrához közeledő magyar bajnokság? A Kecskemét tartja magát a Ferencváros mögött, de továbbra is magabiztos előnnyel vezetünk.

- Volt egy kisebb hullámvölgy a Ferencváros játékában, eredményességében, de azt gondolom, hogy amint egy picit nyomás alá került a csapat, azonnal megmutatta, hogy ha igazán teher alatt játszik, akkor képes egyértelmű győzelmekre. A Kecskemétnek nagyon gratulálok, szimpatikus az a munka, amit ott végeznek és ahogy játszik a csapat, ennek ellenére számomra nem kérdés, hogy ki nyeri meg a bajnokságot. A mostani szezonban az utóbbi hetekben merülhetett fel először, hogy valaki befoghatja a Fradit, de látszott, hogy nem remegtek meg a lábak, ez a csapat egyéni képességekben és csapatszinten is kiemelkedik a mezőnyből.

- Munkával, esetleg valamelyik helyszínen egy mérkőzéssel ünnepled a születésnapodat?

- Nem készültem semmire, meccseket fogok nézni szombaton. A feleségem és a gyermekeim biztosan előrukkolnak valamivel, ilyenkor mindig valami kis meglepetéssel készülnek nekem.

Hatos Szabolcs

Elindult a 2023/2024-es bajnoki bérletek értékesítése! 

A bérletértékesítés első szakaszában, április 18-tól május 28., éjfélig drukkereink megújíthatják a 2022/2023-as szezonra szóló idénybérletüket, valamint early bird áron új bérletüket is megvásárolhatják. Érdemes sietni, hiszen a bérleteladás ezen szakaszában több kategóriában (1., 2., 4., B-közép, családi szektor) is kedvezőbb áron juthatnak hozzá bérletükhöz! Bővebben ITT

Cikkajánló

Honvédelmi Napot tartunk a DVSC elleni meccsen

Az akadálypálya, a lézerfegyveres lövészet és a kvízjáték után értékes nyereményért szállhat versenybe.

Városnézés: Edgar Szevikjant ámulatba ejtette Budapest

Városnézésre vittük örmény válogatott labdarúgónkat, Edgar Szevikjant, aki karrierjéről is mesélt - VIDEÓ!

Bérletesek Napja két napon át - dupla kedvezményekkel!

Előbb a Fradi Shopban, majd online, a shop.fradi.hu-n tartjuk meg kedvezményes napunkat.

FTC-DVSC: várja a Fradi Kamion

A Debrecen elleni bajnoki előtt drukkereink 15.30 és 18.30 között megcsodálhatják országjáró járművünket.

Indul a jegyértékesítés a DVTK elleni bajnokira

Május 11-én, szombaton 19.30-tól lépünk pályára a DVTK otthonában a bajnokság 32. fordulójában.

Jó hangulatú csapatfotózáson vettek részt labdarúgóink

Csütörtök délelőtt csapatfotózásra érkeztek labdarúgóink a Groupama Arénába.

Labdagyűjtési akció a DVSC elleni meccsnapon

Az FTC a Providenttel és az Ökumenikus Segélyszervezettel közösen segít a rászoruló családoknak.

Válogatott labdarúgóinktól vehetik meg bérletüket

Dibusz Dénes és Kristoffer Zachariassen, illetve Varga Barnabás és Botka Endre segédkezik a bérletárusításnál.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin