2023. december 3.
„Nincs vége a maratonnak, de ennél több kell”
Dejan Sztankovics szerint csak az eredmények tekintetében beszélhetünk krízisről, a mutatott játék miatt nem.

Bajnoki címvédő férfi labdarúgócsapatunk vasárnap este 0-0-t játszott a Mezőkövesd Zsóry FC-vel az OTP Bank Liga 15. fordulójában. A Groupama Arénában lejátszott mérkőzést követően vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics sajtótájékoztatón értékelt.

- Valamennyien nehéz pillanatokat éltünk át a stadionban, amikor láttuk, hogy Myenty Abena a földön fekszik, de Abena erős srác, bízom az orvosi stábunkban. Stabil az állapota – kezdte vezetőedzőnk, amikor a sérülés miatt lecserélt Myenty Abena állapotáról kérdezték. Ezt követően a meccs értékelésére is kitért. - Az első félidőben volt 2-3 gólszerzési lehetőségünk is, míg a második játékrészben kontrolláltuk a játékot. A kezdőcsapatot is egy maximálisan offenzív csapatként raktam össze, szerettünk volna gólt szerezni. Erősnek kell lennünk, nem adjuk fel. Amikor nem nyerünk négy bajnokin, az egy nehéz helyzet egy olyan klub számára, mint a Ferencváros, de ez egy maraton, még nincs vége semminek. Nagyon nehéz hetente kétszer pályára lépni. Ez abszolút nem kifogás, itthon mindenképpen jobban kell játszanunk. Lehet, hogy vasárnap pontokat vesztettünk, de még semmi sincsen veszve.

A trénert arról is kérdezték, mennyire volt nehéz feladat úgy felkészülni, hogy csütörtökön még az UEFA Európa Konferencia Liga csoportkörében szerepelt a csapat.

- Ez nehéz ügy, hiszen ilyenkor a péntek és a szombat is a regenerációé. A mérkőzés utáni 48 óra a legsérülésveszélyesebb időszak – árulta el az edző. - Ezzel együtt kell élni, ha valaki sikeres szeretne lenni, kivált Európában, vagy ha 21 nap alatt 7 meccset játszik. Remélem, jó lesz a téli felkészülésünk és a bajnokság vége felé élvezhetjük az időszakot, de készen kell állnunk mindenre. Nagy a nyomás rajtunk, aki ezt nem bírja, annak érdemes elgondolkodnia azon, hogy sportot vált. Ki kell elemeznünk a dolgokat. Szerencsére nagyon jó játékosaim vannak, együtt győzünk, együtt veszítünk. Ha bajnokok szeretnénk lenni, akkor bajnoki mentalitással kell rendelkeznünk. Lehet azt mondani, hogy egyfajta krízisben vagyunk most, de ez csak az eredményen látszik, vasárnap is végig kontroláltuk a meccset, akárcsak a Fehérvár ellen. Nagyon örülök annak, hogy egy ilyen nagy klubban megvan a támogatás az elnök úr, a sportigazgató és az egész egyesület részéről. Itt úgy érezhetem magam, hogy egy család része vagyok.

Együttesünk legközelebb december 6-án, szerdán lép pályára, akkor egy korábbról elhalasztott mérkőzésen a Mezőkövesd vendégei leszünk.

Cikkajánló

Városnézés: Edgar Szevikjant ámulatba ejtette Budapest

Városnézésre vittük örmény válogatott labdarúgónkat, Edgar Szevikjant, aki karrierjéről is mesélt - VIDEÓ!

Bérletesek Napja két napon át - dupla kedvezményekkel!

Előbb a Fradi Shopban, majd online, a shop.fradi.hu-n tartjuk meg kedvezményes napunkat.

FTC-DVSC: várja a Fradi Kamion

A Debrecen elleni bajnoki előtt drukkereink 15.30 és 18.30 között megcsodálhatják országjáró járművünket.

Indul a jegyértékesítés a DVTK elleni bajnokira

Május 11-én, szombaton 19.30-tól lépünk pályára a DVTK otthonában a bajnokság 32. fordulójában.

Jó hangulatú csapatfotózáson vettek részt labdarúgóink

Csütörtök délelőtt csapatfotózásra érkeztek labdarúgóink a Groupama Arénába.

Labdagyűjtési akció a DVSC elleni meccsnapon

Az FTC a Providenttel és az Ökumenikus Segélyszervezettel közösen segít a rászoruló családoknak.

Válogatott labdarúgóinktól vehetik meg bérletüket

Dibusz Dénes és Kristoffer Zachariassen, illetve Varga Barnabás és Botka Endre segédkezik a bérletárusításnál.

MMK-döntő: pénteken indul a jegyértékesítés

Május 3-án, pénteken 10.00 órától tud belépőt venni a Paks elleni MOL Magyar Kupa-döntőre.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin