2023. december 3.
„Nincs vége a maratonnak, de ennél több kell”
Dejan Sztankovics szerint csak az eredmények tekintetében beszélhetünk krízisről, a mutatott játék miatt nem.

Bajnoki címvédő férfi labdarúgócsapatunk vasárnap este 0-0-t játszott a Mezőkövesd Zsóry FC-vel az OTP Bank Liga 15. fordulójában. A Groupama Arénában lejátszott mérkőzést követően vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics sajtótájékoztatón értékelt.

- Valamennyien nehéz pillanatokat éltünk át a stadionban, amikor láttuk, hogy Myenty Abena a földön fekszik, de Abena erős srác, bízom az orvosi stábunkban. Stabil az állapota – kezdte vezetőedzőnk, amikor a sérülés miatt lecserélt Myenty Abena állapotáról kérdezték. Ezt követően a meccs értékelésére is kitért. - Az első félidőben volt 2-3 gólszerzési lehetőségünk is, míg a második játékrészben kontrolláltuk a játékot. A kezdőcsapatot is egy maximálisan offenzív csapatként raktam össze, szerettünk volna gólt szerezni. Erősnek kell lennünk, nem adjuk fel. Amikor nem nyerünk négy bajnokin, az egy nehéz helyzet egy olyan klub számára, mint a Ferencváros, de ez egy maraton, még nincs vége semminek. Nagyon nehéz hetente kétszer pályára lépni. Ez abszolút nem kifogás, itthon mindenképpen jobban kell játszanunk. Lehet, hogy vasárnap pontokat vesztettünk, de még semmi sincsen veszve.

A trénert arról is kérdezték, mennyire volt nehéz feladat úgy felkészülni, hogy csütörtökön még az UEFA Európa Konferencia Liga csoportkörében szerepelt a csapat.

- Ez nehéz ügy, hiszen ilyenkor a péntek és a szombat is a regenerációé. A mérkőzés utáni 48 óra a legsérülésveszélyesebb időszak – árulta el az edző. - Ezzel együtt kell élni, ha valaki sikeres szeretne lenni, kivált Európában, vagy ha 21 nap alatt 7 meccset játszik. Remélem, jó lesz a téli felkészülésünk és a bajnokság vége felé élvezhetjük az időszakot, de készen kell állnunk mindenre. Nagy a nyomás rajtunk, aki ezt nem bírja, annak érdemes elgondolkodnia azon, hogy sportot vált. Ki kell elemeznünk a dolgokat. Szerencsére nagyon jó játékosaim vannak, együtt győzünk, együtt veszítünk. Ha bajnokok szeretnénk lenni, akkor bajnoki mentalitással kell rendelkeznünk. Lehet azt mondani, hogy egyfajta krízisben vagyunk most, de ez csak az eredményen látszik, vasárnap is végig kontroláltuk a meccset, akárcsak a Fehérvár ellen. Nagyon örülök annak, hogy egy ilyen nagy klubban megvan a támogatás az elnök úr, a sportigazgató és az egész egyesület részéről. Itt úgy érezhetem magam, hogy egy család része vagyok.

Együttesünk legközelebb december 6-án, szerdán lép pályára, akkor egy korábbról elhalasztott mérkőzésen a Mezőkövesd vendégei leszünk.

Cikkajánló

Rekordbeállítás: Zsinórban 15 derbi-siker!

Varga Barnabásék egy bő százéves csúcsot állítottak be, de májusban jöhet az új rekord!

Katona Bálint: „Erre emlékezni fogok!”

Fiatal középpályásunk két gólpasszal vette ki a részét az Újpest felett aratott 5-0-s győzelemből.

Sajtóakkreditáció a Kecskemét elleni bajnokira

A sajtó munkatársai március 1., péntek 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat.

„Fontos volt a győzelem, rámentünk a 6-0-ra is!”

Játékosaink szerint fontos volt, hogy a nemzetközi kupából való kiesés után megnyerjük a derbit - VIDEO

"Bajnokhoz méltóan reagáltunk"

Az Újpest elleni siker után Dejan Sztankovics értékelt.

Ötöt számoltunk az Újpestre!

Varga Barnabás és Alekszandar Pesics is duplával járult hozzá az Újpest 5-0-s bajnoki legyőzéséhez.

Sztankovics: „Nem kérdés, készen állunk a derbire!”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics osztotta meg gondolatait az Újpest elleni vasárnapi derbi előtt.

Dibusz Dénes: „Előre kell néznünk”

Kapusunk értékelte az Olympiakosz elleni UEKL-búcsút, és már a hétvégi derbiről is beszélt – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin