2019. augusztus 1.
Orosz Pál: „A rájátszás újabb lépés a céljaink felé”
Az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója szerint a siker mindenkié. Mentálisan erősnek érzi a jelenlegi Fradit.

A Valletta keddi kiejtése után eldőlt, hogy a horvát bajnok ellen készülő, a BL idei kvalifikációjában még veretlen labdarúgócsapatunk mindenképpen érdekelt lesz a csoportkör előtti utolsó, 4. selejtezőfordulóban is valamelyik nemzetközi kupasorozatban. Orosz Pállal ennek kapcsán az eddigi BL-szereplésünkről, legújabb igazolásunkról, a csütörtökön szerződtetett Franck Boliról és következő ellenfelünkről, a Dinamo Zagrebről is beszélgettünk.

- Önmagában is nagy szó, hogy a Dinamo Zagreb elleni párharc eredményétől függetlenül ott leszünk valamelyik nemzetközi kupasorozat rájátszásában, de nagy ugrás ez a korábbi évek eredményei után is. Ön hogyan tekint az eddigi szereplésünkre?
- Nagy öröm, hogy végre eljutottunk oda, ahova az elmúlt években nem sikerült, az, hogy a rájátszásban szerepelhetünk, egy újabb lépés a céljaink eléréséhez. A Dinamo Zagreb elleni párharc függvénye, hogy a Bajnokok Ligája vagy az Európa Liga negyedik selejtezőkörében játszhatunk-e majd. Hétfőn sorsolnak Nyonban, délben a BL, másfél órával később pedig az EL rájátszásának a sorsolását készítik el, tehát hamarosan azt is megtudjuk, hogy ki várhat ránk a folytatásban. A célunk természetesen az, hogy a BL rájátszásában szerepelhessünk és ha odáig eljutunk, az EL-csoportkör már biztos, ez óriási eredmény az elmúlt éveket nézve.

- A csapat négy mérkőzés után is veretlen a BL selejtezőjében – számított erre akkor, amikor a Ludogorec ellen megkezdtük a sorozatot?
- Amikor a Ludogoreccel összesorsoltak minket, a legtöbben az ellenfelet tartották esélyesnek. Ha az elmúlt évekből indulunk ki, a Ludogorec rendszeresen főtáblás volt valamelyik sorozatban, ennek ellenére láthattuk azt, hogy a Ferencváros milyen meggyőző teljesítménnyel tudott túllépni a bolgár csapaton. Ebből is lemérhető, hogy mentálisan milyen erős a jelenlegi gárda, nem fél senkitől, ami szerintem nagyon fontos része annak, hogy sikert érjünk el. Kettős győzelemmel jutottunk tovább, ebből kiindulva jó reményeink lehetnek a Zagreb ellen is. A máltaiak ellen szerintem egyik mérkőzésen sem állt mellettünk a szerencse, rengeteg helyzetet kihagytunk, ennek ellenére szépen lehoztuk azt a párharcot is. A keddi visszavágón már az első percekben eldönthettük volna a továbbjutás kérdését. Miután hátrányba kerültünk, picit nehezebbé tettük magunknak a meccset, de megoldottuk a feladatot, ez is azt mutatja, hogy mennyire együtt van most a csapatunk.

- Milyen esélyekkel tekint a Dinamo elleni párharc elé?
- A Zagreb egy nagyon komoly és nehéz ellenfél, de a Ludogorec is ilyen volt. Ebből kiindulva úgy gondolom, hogy a jelenlegi csapatunk képes arra, hogy a Dinamo ellen is megoldja a feladatot.

- A jelenlegi sikerekben mennyi a tavaly szerződtetett vezetőedző, Sergei Rebrov szerepe?
- Sergei Rebrovnak is óriási szerepe van ebben, ez kétségtelen tény, hiszen egy fantasztikus tudású szakemberről beszélünk, de ez egy csapat, szóval mindenkinek szerepe van a sikerekben. Szoktuk mondani: a pályamunkásoktól kezdve a vezetőedzőig, a játékosokon át az irodában dolgozókig mindenkinek, aki ehhez a klubhoz tartozik. Ez egy közös siker, a közös munkánk eredménye, mindenkinek hálásak vagyunk, hogy ezt el tudtuk érni. Az, hogy idáig eljutottunk azt mutatja, hogy jó úton járunk.

- Csütörtökön ismét igazoltunk, Franck Boli személyében újabb csatár érkezett. Miért volt fontos az ő szerződtetése?
- Nagyon fontos volt, hogy találjunk még egy ütőképes játékost az elkövetkező mérkőzésekre, ez sikerült is, hiszen egy több poszton bevethető gólerős futballistával erősítettünk. Tudatos döntés, hogy azokat a pénzeket, melyek részint a BL-selejtezős szereplés, másrészt Fernando Gorriaran eladása kapcsán bevételt jelentenek a Ferencvárosnak, beforgatjuk a csapatba.

- A Dinamo Zagreb elleni párharc jól érezhetően a szurkolóinkat is megmozgatja. Milyen hangulatú mérkőzéseket vár?
- Óriási támogatásban lesz részünk, hiszen rengeteg szurkoló kísér majd el minket, az is biztos, hogy a hazai mérkőzésen is telt ház lesz. A mi szurkolóink óriási erőt tudnak adni a csapatnak és nagyban hozzá tudnak tenni a sikerhez, köszönet nekik az elmúlt fordulókért is. Elkísérték a csapatot Razgradba és Máltára is, időt, energiát és pénzt nem sajnálva buzdították a srácokat, ezért ők és én is nagyon hálásak vagyunk. A Dinamo ellen is nagy szerepük lesz, fontos, hogy újra megfelelőképpen buzdítsák a csapatot – ugyanolyan fanatikusan és sportszerűen, mint eddig mindig.

Hatos Szabolcs

Cikkajánló

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

FTC-DVSC: Jegyinformációk

Elindult a jegyértékesítés a DVSC elleni május 5-i hazai bajnokinkra.

Anyák napi ajánlat

Harmincöt százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a női kapucnis pulóvert és a pamut melegítőnadrágot.

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin