2019. július 30.
Jött a Tokmac-specialitás - ott vagyunk a 3. körben!
Labdarúgócsapatunk 4-2-es összesítéssel kiejtette a Vallettát, és továbbjutott a BL harmadik körébe!

KIHAGYOTT ZICCEREK ÉS BÜNTETŐ

Sergei Rebrov együttese a Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójának első mérkőzésén 3-1-re nyert a máltai Valletta ellen, így kétgólos előnyre tett szert a visszavágó előtt. A három szerzett találattal elégedettek lehettünk, de kár volt a kapott gólért, mert az hordozott magában veszélyeket az idegenbeli mérkőzésen.

Rögtön ziccerrel kezdődött a találkozó, Oleksandr Zubkov lövése kipattant Henry Bonellóról, Michal Skvarka pedig a kapufát találta el.  A másik oldalon az odavágón eredményes Yuri De Jesus Messias veszélyeztetett, de Dibusz Dénes védett. A 8. percben Ihor Haratin találta el a kapufát, majd Davide Lanzafame járt közel a gólhoz.

A 27. percben Lovrencsics Gergő lépett rá Kevin Tulimieri lábára a tizenhatoson belül, így a Valletta büntetővel jöhetett, Dibusz Dénes jól érezte az irányt, de nem tudta kiszedni Mario Fontanella, jobb alsóba tartó tizenegyesét (1-0). A kapott gól után hamar váltott Rebrov, már a 32. percben lecserélte Ihnatenkót, akinek a helyén Sigér folytatta, az eredmény azonban a szünetig nem változott.

TOKMAC MEGINT TEKERT, DE HOGY!

Intenzívebben kezdtük a második félidőt, több jó támadásunk is volt, köztük az 58. perc eseménye, amikor Zubkov nagyon harcosan tartotta meg a labdát, majd kiválóan indította Lanzafamét, ám veszélyes helyzetben lévő játékosunkat tévesen megállították lesen. Egy perccel később ismét lesen volt, így hiába vette be a máltaiak kapuját, nem adták meg a gólt - ekkor már jogosan.

A 60. percben azonban már semmi sem tudta megmenteni a Vallettát a kapott góltól! Tokmac Nguen volt nagyon harcos a bal oldalon, majd előhúzta a specialitását, középre tolta a labdát és gyönyörűen tekert jobbal a bal sarokba (1-1)!

A szerzett góltól megnyugodtunk, és újra úgy játszottunk, mint a múlt héten. Előbb egy szép támadás, és egy gyönyörű Sigér-csel után középpályásunk nagy helyzetbe hozta Michal Skvarkát, aki rosszul vette át a labdát, majd Zubkov járt nagyon közel a gólhoz, Bonello azonban óriási bravúrral hárította a fejesét.

A 71. percben újra Lanzafame veszélyeztetett, ám lövését Bonello a kapufára ütötte, majd a támadónk helyére beállt Mikalai Sihnevich és Zubkov is hihetetlen közel volt a második találathoz, de nem volt szerencséjük. A 89. percben Messias szabadrúgásánál még hatalmasat védett Dibusz, de a továbbjutásunk már nem forgott veszélyben, így 4-2-es összesítéssel továbbjutottunk a harmadik fordulóba, ahol a horvát Dinamo Zagreb lesz az ellenfelünk.

BAJNOKOK LIGÁJA-SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ, 2. MÉRKŐZÉS
VALLETTA - FTC 1-1 (1-0)

VALLETTA: Bonello - Pena Beltre, Borg, Camilleri - Dimech (Nwoko, 74.), Muscat (Monticelli, 80.), Tulimieri - Messias, Fontanella, Piciollo (Tonna, 90.)

FTC: Dibusz - Lovrencsics, Blazic, Dvali, Civic - Haratin, Ihnatenko (Sigér, 32.) - Zubkov, Skvarka, Tokmac (Varga, 88.) - Lanzafame (Sihnevich, 74.)

Gól: Fontanella (28. - 11-esből), ill. Tokmac (60.)

Sárga lap: Pena Beltre (21.), Muscat (61.), ill. Ihnatenko (19.), Lanzafame (45.)

Továbbjutottunk 4-2-es összesítéssel.

Cikkajánló

Kaphatóak a jegyek a Dinamo elleni visszavágóra!

Már kaphatók a jegyek labdarúgócsapatunk augusztus 13-i, Dinamo elleni hazai BL-visszavágójára.

Tokmacnak megint bejött: „Nagyon szeretek így lőni”

Tokmac Nguen a legjobb pillanatban talált be Máltán. Szélsőnk a góljáról és a nehéz meccsről beszélt – VIDEÓ!

Rebrov: „Feszült voltam, tudtam, tudunk jobbak lenni”

Labdarúgócsapatunk döntetlennel, 4-2-es összesítéssel jutott tovább. Így értékelt vezetőedzőnk.

„A Ferencváros jelent számomra mindent”

Ma ünnepli ötvenkettedik születésnapját Lipcsei Péter, labdarúgóklubunk legendája.

Mezőkövesden a Fradi-minibusz

Drukkereink a Mezőkövesd elleni mérkőzés idején is beszerezhetik kedvenc Fradi-terméküket.

Dibusz bizonyított a kapitánynak

Labdarúgócsapatunk kapusa, Dibusz Dénes értékelte a válogatott Koszovó ellen 2-0-ra megnyert meccsét - VIDEÓ!

Szevikjan gólt lőtt, Ben Romdhane kezdett

Örmény játékosunk Csehország ellen volt eredményes, míg tunéziai középpályásunk Új-Zéland ellen játszott.

Dibusszal és Vargával győzte le Koszovót a válogatott

Dibusz Dénes kezdőként, Varga Barnabás csereként játszott a Puskás Arénában 2-0-ra megnyert meccsen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin