2020. június 26.
Orosz Pál: „Fantasztikus idényen vagyunk túl”
A sajtópénteken Orosz Pált, Máté Csabát és Sigér Dávidot kérdezhették az újságírók.

A sajtótájékoztatót Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója kezdte meg.

- Fantasztikus idényen vagyunk túl - kezdte Orosz Pál. - Az egész a harmincadik bajnoki címmel kezdődött, amivel jogosultak lettünk a Bajnokok Ligája-selejtezőre. Féltettek minket a Ludogorectől, de szépen vettük az akadályt. Nem megyek végig az összes meccsen, a lényeg, hogy elértük a csoportkört. A Ferencváros a jelenlegi háttérrel Európa Liga-csoportkörös klubnak mondható, a célunk a BL-csoportkör, de legyünk reálisak, ahhoz nagyon nagy bravúr és szerencse is kell.

Orosz Pál kiemelte, hogy fantasztikus csoportkört produkáltunk, hiszen még a végén is volt esélyünk a továbbjutásra és emellé még jött egy erős bajnoki szereplés is.

- Az ősszel átvettük a vezetést a tabellán, és utána nem engedtük ki a kezünkből az első helyet, meggyőző fölénnyel nyertünk, hiszen az utolsó fordulókban már bajnokként léptünk pályára. A Ferencvárosnak van egy olyan karakterisztikája, hogy ellenünk mindig nyerni akartak, főleg úgy, hogy bajnokok voltunk, így nehéz volt a címvédés. Szeretném megköszönni a sok munkát a csapatnak, a stábnak és azoknak is, akik nem jutnak képernyőre, de nagyon sokat tesznek a sikerért a háttérben. Köszönet jár a szurkolóknak is, a hazai pálya mindig hatalmas előnyt jelentett a számunkra.

Orosz Pál elmondta azt is, külön öröm, hogy itthon ünnepelhetünk, a Fradi Fieszta 2020-on.

- A bajnoki érmek átadását kíséri egy ünneplés, dj-kel, tűzijátékkal, jó hangulatú rendezvény lesz, remélhetőleg szép időjárással, ezért arra biztatok minden szurkolót, aki nem vette meg még a jegyét, hogy jöjjön ki!

Labdarúgónkat, Sigér Dávidot arról kérdezték, nehezebb volt-e a címvédés, mint megszerezni a bajnoki címet egy évvel korábban.

- Szerintem nehezebb volt a címvédés, de ami igazán boldoggá tett az az, hogy a kettős menetelés sikerült - mondta Sigér Dávid. - Az EL-csoportkör végig kiélezett volt, hiszen az utolsó pillanatokig megvolt a lehetőségünk a továbbjutásra, és erre vagyok nagyon büszke, hogy ezt bírtuk mentálisan és fizikailag is. Nagy igénybevétel volt, de a Fradinál minden adott volt hozzá, hogy megoldjuk, és úgy érzem, helyt tudunk állni a következő szezonban is.

Mint ismert, a következő szezonban egyfordulós selejtezőkkel lehet majd bejutni az európai kupaporond csoportköreibe. Ennek a nehézségeiről kérdezték másodedzőnket, Máté Csabát.

- Nehéz előre megmondani, hogy ebből kinek származik előnye, vagy hátránya - válaszolt Máté Csaba. - Ha például az előző szezont nézzük, Zágrábban lehet, hogy jól jártunk volna, ha az idegenbeli meccs után lezárul a párharc, míg Máltán lehet, hogy bajba kerültünk volna. Nem kell ezen keseregni, ezt kell megoldani. Biztató, hogy idegenben nem szenvedtünk vereséget az európai meccseken, a hazai pálya pedig mindig nagy előny, olyan atmoszféra van a Groupama Arénában, ami mindig hozzátesz a teljesítményünkhöz.

Cikkajánló

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

FTC-DVSC: Jegyinformációk

Elindult a jegyértékesítés a DVSC elleni május 5-i hazai bajnokinkra.

Anyák napi ajánlat

Harmincöt százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a női kapucnis pulóvert és a pamut melegítőnadrágot.

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin