2023. január 8.
Pászka Lóránd útján a Fradival készülő fiatal tehetség
Férfi labdarúgócsapatunk keretével tréningezik a Soroksár fiatalja, Halmai Ádám is.

A január 7-17. között Spanyolországban edzőtáborozó FTC keretével tartott több fiatal futballista, így az őszi idényben a másodosztályban szereplő Soroksárt erősítő támadó, Halmai Ádám is. A 21 éves játékos jó teljesítményével hívta fel magára a figyelmet: 13 bajnokin hétszer volt eredményes, ezzel csapata legjobb góllövője lett.

- A két ünnep között a Soroksár sportigazgatója, Szűcs Mihály szólt, hogy szeretne velem is személyesen beszélni, mert van egy jó híre. Másnap le is ültünk és akkor mondta, hogy a két csapat között történt egyeztetés értelmében a felkészülést a Ferencvárossal fogom elkezdeni, emellett elutazhatok Spanyolországba is a csapattal. Boldog voltam, hiszen ez egy nagy lehetőség, nagy esély számomra – emlékezett vissza Halmai Ádám, aki a pomázi csapatban kezdte a játékot, később pedig a Vasas, az Illés Akadémia, a Budaörs, a MOL Fehérvár és a ZTE együttesében pallérozódott. A Soroksárt a 2022/2023-as idény kezdetétől szolgálja.

Halmai Ádám nem tagadja, eszébe jutott, hogy éppen egy éve egy szintén volt soroksári játékos, Pászka Lóránd is megkapta az esélyt a Ferencvárostól, amivel aztán élt is. Most éppen Pászka Lóránd szobatársa az edzőtáborozás ideje alatt, de tanácsért két korábbi Fradi-ikonhoz, a Soroksár vezetőedzőjéhez, Lipcsei Péterhez és a sportigazgatóhoz, Szűcs Mihályhoz is fordulhat.

- Lórival többször is beszélgettünk, sokat segít, de ez mindenkire igaz, a keret további tagjai is nagyon rendesek velem. Lóri azt tanácsolta, hogy ne izguljak az elején, nyilván nehezebb dolgom lesz, mint Soroksáron volt, a Fradinál gyorsabb a tempó, idő kell, mire megszokom – folytatta Halmai Ádám. - Mielőtt megérkeztem a Ferencvároshoz, Szűcs Misi és Lipcsei Peti is elmondta, ha bármiben segítségre, tanácsra van szükségem, őket bármikor hívhatom. Ők is azt kérték, hogy ne izguljam túl, hiszen ez egy nagy lépcsőfok, gyorsabb lesz a játék, nem biztos, hogy úgy fog menni minden elsőre, ahogy szeretném. Mondták, hogy fogjam fel úgy ezt az egészet, mint egy élményt, láthatom, ilyen szinten mi folyik a csapatnál, úgyhogy igazából ők is támogattak mindenben.

A fiatal játékos számíthat édesapja, a korábbi 57-szeres válogatott Halmai Gábor segítségére is.

- Ő is örült a hírnek, hogy eljöhetek a Fradival, büszke volt rám. Ő is ugyanazokat mondta, mint mások, ne izguljak, ne görcsöljek, ez most egy más szint. Azt kérte, hogy élvezzem a focit, játsszak, ahogy tudok és éljek a lehetőséggel.

Az FTC sportigazgatója, Hajnal Tamás a Ferencváros és a Soroksár között fennálló partneri viszony szempontjából is fontosnak tartja, hogy Halmai Ádám csapatunkkal készülhet.

- Halmai Ádám a teljesítményével hívta fel magára a figyelmet. Tavaly nyáron került a Soroksárhoz, azóta folyamatosan követtük a teljesítményét, mivel jól szerepelt, Szűcs Misivel már többször is beszéltünk róla. A mentalitása és a játékstílusa is azt mutatta, hogy igenis érdemes kipróbálni őt, megadni neki a lehetőséget, hogy a Ferencváros első csapatával tudjon készülni. A két klub közötti együttműködést még jobban tudja erősíteni, hogy nem csak mi tudunk fiatal játékost több játéklehetőség miatt Soroksárra adni, hanem ez az út fordítva is érvényes lehet. Szerintem ez minden labdarúgó számára motivációt jelenthet, aki Soroksáron játszik – nyilatkozta Hajnal Tamás.

Pászka Lóránd esete is megmutatta: nem lehetetlen a másodosztályból szerződtetve is kitűnni és akár UEL-csoportmeccsekig is eljutni a Ferencvárosban. Halmai Ádámra ugyan még dolgos napok várnak a spanyolországi edzőtáborban, a példa mindenesetre adott számára.

Cikkajánló

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

FTC-DVSC: Jegyinformációk

Elindult a jegyértékesítés a DVSC elleni május 5-i hazai bajnokinkra.

Anyák napi ajánlat

Harmincöt százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a női kapucnis pulóvert és a pamut melegítőnadrágot.

„Ahhoz, hogy duplázzunk, minden erőnkre szükség van”

Vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics mondta el várakozásait a szerdai, Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-elődöntőről.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin