2021. augusztus 23.
Peter Stöger: „Adott egy második esély”
Vezetőedzőnk harcos Ferencvárost szeretne látni a Young Boys elleni BL-selejtező budapesti visszavágóján.

Az FTC férfi labdarúgócsapata 2021. augusztus 24-én, kedden 21.00-tól a svájci Young Boys együttesét fogadja a Groupama Arénában a Bajnokok Ligája-selejtező rájátszásának második meccsén. Az első mérkőzést Bernben 3-2-re az YB nyerte meg. A visszavágót megelőzően, hétfőn az FTC részéről vezetőedzőnk, Peter Stöger válaszolt az újságíróknak. Az első kérdés arra vonatkozott, hogy veszélyt jelenthet-e a Ferencvárosra a várthatóan telt házas stadion hangulata.

- Szerintem nem, inkább pluszt jelenthet az, hogy telt ház előtt játszhatunk. Ez abszolút hozzátartozik a sporthoz – kezdte Peter Stöger. - Az előző mérkőzéseken kapott szurkolás is nagyon sok pluszt jelentett, olyan előny lehet ez számunkra, mint Bernben a hazai csapatnak a műfű.

Mint ismert, csapatunk a múlt hétvégén halasztás miatt nem lépett pályára az NB I-ben. Mire használtuk fel az így felszabadult időt? – kérdezték.

- Az elmúlt hetek intenzitása miatt halasztottuk el azt a meccset, hiszen a BL-szereplésünk a magyar labdarúgás szempontjából is fontos. Ha az EL-csoportkörben folytathatnánk, az jó eredmény lenne, viszont ha a BL-főtáblán, az tökéletes. A rendelkezésre álló időt fel tudtuk használni elemzésre és regenerációra, mindkettőre szükségünk volt. Az ellenfeleink is halaszottak, ez is azt mutatja, hogy mennyire fontos ez a periódus a nemzetközi futballban – felelte vezetőedzőnk.

A Young Boys Bernben távoli lövésből szerzett gólokat, ezért megkérdezték Stögert, hogy mennyire készülünk most ezekre.

- Átbeszéltük az első meccs tapasztalatait, remélem, hogy tanultunk a berni mérkőzésen elkövetett hibákból – folytatta az osztrák tréner. - Ha nem marad ki a tizenegyes és 2-1-re vezetünk, biztosan más lett volna a kinti mérkőzés, mondhatjuk, hogy elszalasztottunk egy lehetőséget, de profiként át kell lendülnünk ezen a helyzeten. Kedden adott egy második esély, Franck Boli második gólja visszahozta a csapatot, telt ház előtt pedig megvan a sanszunk a továbbjutásra.

Vezetőedzőnk a folytatásban kérdésre reagálva elmondta, hogy amennyiben a helyzet úgy hozza, természetesen készen állunk fizikailag is a hosszabbításra, ha pedig büntetőrúgásokra kerülne sor, igyekszik a megfelelő embereket kijelölni. Hozzátette: a csapat még a hétfő esti tréningen is gyakorolja a büntetőrúgásokat, igaz, ez teljesen más szituáció, mint egy telt házas stadionban, nyomás alatt odaállni a labda mögé. A várható taktikáról értelemszerűen nem szeretett volna bővebben beszélni.

- A szurkolók harcos meccset akarnak látni, mi pedig szeretnénk ezt megadni nekik. Nagyon sok játékosunk van, akik különböző játékszisztémákban, rendszerekben is bevethetőek, ezért én mindenképpen egy olyan csapatot szeretnék látni a pályán, amelynek tagjai készen állnak küzdeni egy olyan történelmi klubért, mint a Ferencváros, illetve azért, hogy ismét bejussanak a BL-csoportkörbe. Egy nagyon erős ellenféllel fogunk szembenézni, jelenleg a Young Boys vezet egy góllal, ettől függetlenül mi harcolni fogunk!

Ha sikerülne bejutnia a Ferencvárossal a BL csoportkörébe, az a karrierje szempontjából a legnagyobb eredmény volna? – kérdezték Peter Stögertől.

- Ha innen nézzük, nem sok osztrák edzőről mondható el, hogy BL-csoportkörben szerepelt a csapatával. Ebből a szempontból talán ez lenne karrierem legnagyobb sikere, de minden hasonló teljesítményt sikernek könyvelek el, az 1. FC Kölnt feljuttatni az élvonalba például ugyanúgy kihívás és siker volt korábban, mint adott esetben a Ferencvárossal bejutni a BL-be. Jól tudom ugyanakkor, hogy a mi kvalifikációnk jót tenne a Ferencvárosnak és az egész magyar futballnak is.

Az eltiltás miatt biztosan hiányzó Ihor Haratinról és Franck Boliról is beszélt edzőnk.

- Szerencsére nagyon sokféle felállással tudok dolgozni, hiszen elegendő jó minőségű játékosom van a keretben, Ihor posztjára két helyettes is van a fejemben. Ami Franck Bolit illeti, körülbelül két és fél héttel ezelőtt volt a hozzáállásával némi probléma, így akkor jobbnak láttam őt kitenni a keretből. Ettől függetlenül elmondtam neki, hogy visszaszerezheti a helyét, ha teszi a dolgát és keményen dolgozik az edzéseken. Azóta maximálisan teljesített a tréningeken, a meccseken pedig fontos gólokat szerzett, reméljük, kedden ismét eredményes lesz.

A sajtótájékoztató végén szóba került, hogy augusztus 23-án, azaz éppen ma van 26 éve annak, hogy a Fradi 1995-ben a belga Anderlecht együttesét kiejtve fennállása során első magyar klubként bejutott a BL-főtáblára.

- Szerintem jelenleg a legjobb döntés, ha 100 százalékban a keddi, Young Boys elleni mérkőzésre koncentrálunk – mondta el Peter Stöger. - Az ilyen sikerek teszik híressé ezt a klubot, döntő faktor volt az ajánlat elfogadásakor, hogy egy ilyen híres csapatnál dolgozhatok. A keddi mérkőzés szempontjából a legfontosabb a jelen és a teljesítményünk a pályán. Természetesen a múltbéli történések adják a Ferencváros történelmét – nagyon örülnék, ha 20 év múlva arról beszélgetnének majd az emberek, hogy emlékeznek arra, amikor egy osztrák ember sikeresen a Bajnokok Ligája csoportkörébe vezette a Ferencvárost a Young Boys ellen.

Kérjük szurkolóinkat, hogy érkezzenek időben a keddi összecsapásra!

Cikkajánló

FTC–Young Boys: fontos szurkolói információk

A torlódás elkerülése érdekében érdemes már a visszavágó előtt két órával megérkezni a Groupama Arénához.

Kubatov Gábor dedikál a BL-meccs előtt!

Klubunk elnöke a keddi mérkőzés előtt a Fradi Kamionnál dedikálja könyvét.

Augusztus 24-én zárva lesz a Fradi Bolt!

A Young Boys elleni BL-mérkőzésen a Fradi Shop továbbra is várja a szurkolókat.

Sztankovics: „Bajnoknak kell lennünk!”

Vezetőedzőnk szerint a Kisvárda ellen az egyetlen cél a bajnoki cím megszerzése lehet.

Eltűnt derbihősök: Nacer Bouiche

A Fradi TV sorozatának második részében focicsapatunk első afrikai légiósával találkozhatnak – VIDEÓ!

Együtt a lelátón! – Elindult a bérletértékesítés!

Nagy kedvezményt kapnak, akik az early bird időszakban vásárolják meg bérletüket a 2024/25-ös idényre.

FTC-Kisvárda: meccsnapi programok

Április 20-án, szombaton a Kisvárda elleni bajnokin az Egészségnap kerül a középpontba.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin