2021. június 9.
Peter Stöger: „Hosszú távra tervezek a Fradinál”
Megtartotta első hivatalos sajtótájékoztatóját csapatunk új vezetőedzője, Peter Stöger.


Bajnoki címvédő férfi labdarúgócsapatunk új vezetőedzővel, Peter Stögerrel vág neki a nyári felkészülésnek és az új szezonnak. Nemrég a FradiMédia végigkísérte Stöger útját Bécstől Budapestig, ami a Fradi TV legutóbbi adásában volt látható, míg most a magyar sajtó előtt is bemutatkozott új vezetőedzőnk a Groupama Aréna sajtótermében. Stögert az új kihívásról, a terveiről és céljairól is kérdezték.

- Egy megfontolt döntés az, hogy Peter Stöger most itt ül mellettünk. Azt gondoljuk, hogy az a játékstílus, az a futballfilozófia, amit ő képvisel, passzol a Ferencvároshoz. Nagy tapasztalatú, rutinos edzőt kerestünk és olyat, aki bizonyítani akar, aki nem fél a kihívásoktól. Célunk továbbra is az, hogy a klub hosszú távon is megfelelő szinten képviselje a magyar labdarúgást a nemzetközi porondon – nyitotta meg a sajtótájékoztatót Orosz Pál, az FTC Ladarúgó Zrt vezérigazgatója.

- Nagyon örülök, hogy ilyen sokan eljöttek erre a sajtótájékoztatóra, ez is jelzi, milyen nagy klubról van szó. Büszke vagyok rá, hogy én vagyok a Ferencváros vezetőedzője, ez egy hatalmas kihívás, a feladat pedig adott: sorozatban negyedszer is meg akarjuk nyerni a bajnokságot, és az európai kupaporondon is jól akarunk szerepelni – kezdte mondandóját Peter Stöger.

Vezetőedzőnk újságírói kérdésre elmondta: ugyan valóban a támadófutball híve, de minden meccs más és más, és nemzetközi porondon jobban kell tudni alkalmazkodni az adott ellenfél játékához.

- Természetesen már egy ideje figyelem a csapatot, és azt gondolom, hogy a keret alkalmas arra, hogy megvalósítsuk elképzeléseinket. Meglátjuk, kell-e erősíteni az állományon. Más videón tanulmányozni egy csapatot, és más élőben ismerkedni a játékosokkal. Ehhez egy kis idő kell. Kíváncsi vagyok például, hogy a klubnál lévő fiatalok mire képesek. Vannak tehetséges labdarúgóink, akiket közelebbről is szeretnék megismerni. Nem sokára edzőtáborba vonulunk, ahol minden szinten jobban felmérhetem majd a keret tagjainak képességeit. Jelenleg az Európa-bajokság miatt sok kulcsjátékosunk hiányzik, de éppen ez ad lehetőséget arra, hogy a fiatalok megmutassák mit is tudnak.

Peter Stöger külön kiemelte, emlékszik rá, milyen érzés volt számára fiatalként megörökölni Nyilasi Tibor 10-es mezét az Austria Wienben. Nagy lökést adott ez számára játékospályafutása kezdetén.

- Tibor zseniális futballista volt. Akkor is nagy felelősség volt átvenni a 10-es mezét, mint ahogyan most is nagy kihívás egy ilyen remek csapat irányítását kézbe venni.

Ami a hazai porondot illeti, mesterünk szerint a Ferencváros kerete egyértelműen a legerősebb a bajnokságban, a Fradinak dominálnia kell, ez nem is kérdéses. 

Stögert arra is megkérték, hogy vonjon párhuzamot  a magyar és az osztrák klubfutball között, továbbá megkérdezték vezetőedzőnket, hogy mely csapatot tartja a Fradi fő kihívójának az NB I-ben.

- Nem szeretnék kiemelni fő riválist, az ellenfelek mindig minket akarnak legyőzni, de nekünk bajnokságot kell nyerni! Ha beszélhetek párhuzamról, a helyzet hasonló, mint Ausztriában a Salzburg esetében. Nekünk azonban emellett a nemzetközi kupafeladatainkra is összpontosítanunk kell, hogy minél jobban szerepeljünk. Célunk, hogy valamelyik sorozatban főtáblára jussunk.

Orosz Pál újságírói kérdésre az edzők átigazolásokban való döntéseiről is beszélt.

- Van egy szakmai stáb, akik összerakják a csapatot, és a döntések közösen születnek. A stábot természetesen a vezetőedző vezeti, ez nálunk mindig is így volt, és ezzel Peter Stöger is egyetért.

Szakvezetőnk németül válaszolt az újságírói kérdésekre, de kiemelte: a klubnál az angol a hivatalos nyelv, és a jövőben angolul is áll majd az újságírók rendelkezésére.

- Már ismerkedek a magyar nyelvvel, és mondhatom: nagyon nem könnyű. Jelenleg az a célom, hogy a következő sajtótájékoztatón már magyarul köszöntsem önöket.

Peter Stöger a Fradi szurkolóknak is üzent.

- Nyitott embernek tartom magam, aki számára fontos a kölcsönös tisztelet. Ez a kommunikáció, ez a stílus az én eddigi pályafutásom során mindig jól működött, úgy gondolom, nem lesz ez másképpen a Ferencvárosnál sem. A szurkolóknak pedig azt üzenem, hogy tisztában vagyok vele, milyen sikereket ért el a klub az elmúlt években, de azért fogok dolgozni, hogy a folytatásban is remekül szerepeljünk minden színtéren. Egy valamit még hozzátennék: 30 évvel ezelőtt a Rapid színeiben KEK-döntőt játszottam, és ezt sokszor elfelejtik a drukkerek.

A sajtótájékoztató végén trénerünk leszögezte: bár még nem találta meg budapesti otthonát, de feleségével együtt már elkezdte keresni, és hosszú távra tervez a magyar fővárosban.

Cikkajánló

Válogatott napok: Íme, az FTC-futballisták programja

Eb-pótselejtezők és felkészülési mérkőzések is várnak játékosainkra.

Ismét 1+1=3 akcióra hívjuk szurkolóinkat!

Ha a Paks és a DVTK ellen meccsünkre jegyet vált, a Kisvárda elleni bajnokira ingyen jöhet el!

„Nem vagyok csalódott a döntetlen miatt”

Férfi labdarúgócsapatunk szerb vezetőedzője, Dejan Sztankovics értékelte a Puskás Akadémia elleni mérkőzést.

Marquinhos egyenlített, döntetlen a Puskás ellen

Férfi labdarúgócsapatunk 1-1-es döntetlent játszott a Groupama Arénában a Puskás Akadémia ellen.

Varga Barnabás lett február legjobbja

A szavazatok alapján magyar válogatott támadónk, Varga Barnabás érdemelte ki a HSA Hónap Játékosa címet.

Ünnepélyes köszöntés a 150. bajnokira

Különleges mezt kapott Botka Endre, aki a Fehérvár ellen játszotta 150. bajnoki meccsét az FTC-ben.

Sztankovics: „A türelem lesz a siker kulcsa”

A Puskás Akadémia elleni hazai bajnoki előtt vezetőedzőnk beszélt várakozásairól.

Fradi Kamion a Puskás Akadémia elleni bajnokin

Március 17-én, a Puskás Akadémia elleni bajnoki előtt csodálhatják meg országjáró járművünket.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin