2021. július 20.
Stöger: „Jó pozícióba kerültünk a visszavágó előtt”
Vezetőedzőnk a Zalgiris elleni első meccsről, Ryan Mmaee-ról és a kihagyott büntetőről is beszélt.

Mint megírtuk, magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk kedd este Myrto Uzuni és Tokmac Nguen góljával 2-0-ra legyőzte a Zalgiris Vilnius együttesét a Bajnokok Ligája-selejtező 2. fordulójának első mérkőzésén. A budapesti összecsapást követően vezetőedzőnk, Peter Stöger sajtótájékoztatón értékelt.

- Mit is mondhatnék? Kétgólos előnyt szereztünk, alapvetően ez egy jó pozíció a visszavágó előtt, az ugyanakkor sajnálatos, hogy nagyon sok helyzetünk kimaradt. Ettől függetlenül hasonló játékkal abszolút elégedett lennék a második mérkőzésen is – kezdte értékelését Peter Stöger. Hozzátette: a félidőben a további koncentrációról beszélt a játékosoknak, azt kérte, hogy a csapat kontrollálja a játékot. - A védelemmel elégedett voltam, hiszen talán 2-3 veszélyes pontrúgása volt az ellenfélnek. Sok mindent jól csináltunk, de mindig van hova fejlődni. Alapvetően jó irányba haladunk, alakul az a játék, amit játszani szeretnénk, hogy minél több helyzetet alakítsunk ki. Ez persze néha veszélyt is hordoz magában, ezért nagy hangsúlyt kell helyeznünk a védekezésre is. A visszavágóra valószínűleg több játékost frissítenünk kell, hogy a lehető legjobb összeállításban állhassunk ki, valamint a műfüves pályára is fel kell készülnünk.

A folytatásban több kérdésre is válaszolt az osztrák tréner. Minek köszönhető, hogy ennyire irányított a Fradi az első félidőben? Számított rá, hogy Ryan Mmaee ilyen hamar beilleszkedik?

- Nagyon jó volt a passzpontosságunk. Sok jó előretörés jött a szélsőktől is, jól helyezkedtek. A második félidőben kevésbé koncentráltunk, hibáztunk is, de szervezettek maradtunk. Ryan remek csatár, ha nem is lőtt gólt, nagyon sok területet nyitott, keményen dolgozott a csapatért.

A hajrában a vendégek igencsak kimerészkedő kapusa mellett vitatható körülmények között esett el Franck Boli, erről, illetve Myrto Uzuni kihagyott tizenegyeséről is kérdeztek az újságírók.

- Meg kell néznünk pontosan, hogy szabálytalanság volt-e, de Franck jól szállt be a meccsre. Ha kicsit jobban koncentrál, a gól is összejöhetett volna. Jól szállt be Ryan helyére, kár, hogy nem tudott gólt szerezni – mondta Stöger, majd hozzátette: megesik, hogy kimarad a tizenegyes, nem mindig könnyű értékesíteni azt.

Végezetül Stöger arra is válaszolt, hogy mennyire szempont számára az, hogy magyar játékosok is legyenek a kezdőcsapatban.

- Ez a téma szinte minden héten előkerül, de az én feladatom az, hogy a legjobb csapatot küldjem a pályára hétről hétre. Meg kell néznem az ellenfelet, és ahhoz a legjobb együttest összerakni, mert a legfontosabb a csapat sikere. Ha minél több a magyar, annak örülök, de ha nyerünk, és „csak” a csapatkapitány, Dénes a magyar játékos, az is rendben van.

A visszavágót 2021. július 27-én, kedden – magyar idő szerint – 19.00-kor kezdik a Zalgiris otthonában.

Cikkajánló

Heti program

Férfi labdarúgóink és férfi hokisaink is hazai pályán játszanak Derbit vasárnap.

Ünnepeltjeink

Ezen a héten is akadnak olyan fradista sportolók, akiket ünnepelhetünk, és akikről megemlékezhetünk.

„A mottóm, hogy mindig jobbnak kell lenni, mint tegnap”

A Hatvan ellen hatszor is eredményes Myrto Uzuni a mérkőzés labdáját is hazavitte – VIDEÓ!

MOL Magyar Kupa: itt a következő ellenfelünk!

A Magyar Labdarúgó Szövetség még vasárnap este elkészítette a következő kupaforduló sorsolását.

Stöger: „Szerettük volna kiszolgálni a szurkolókat”

Peter Stöger Myrto Uzuniról és Gera Zalánról külön szót ejtett.

Albert nyomdokain! 6 gól '60-ban - Hat gól Hatvanban!

Uzuni előtt utoljára 1960-ban Albert Flórián szerzett hat gólt tétmeccsen a Fradiban.

Uzuni-parádé, magabiztos továbbjutás

Férfi labdarúgócsapatunk a MOL Magyar Kupa 3. fordulójában 9-0-s győzelmet aratott a Hatvan otthonában.

"A Fradi egy nagy és családias klub"

A világbajnoki bronzérmes német Marko Marin a FradiMédiának nyilatkozott elsőként a leigazolása után – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most