2021. szeptember 16.
Peter Stöger: „Jobbnak kell lennünk”
Vezetőedzőnk mellett kapusunk, Dibusz Dénes nyilatkozott a leverkuseni mérkőzést követő sajtótájékoztatón.

Mint megírtuk, férfi labdarúgócsapatunk csütörtök este 2-1-re kikapott a Bayer Leverkusen vendégeként az UEFA Európa Liga G-csoportjának 1. fordulójában. A mérkőzést követően vezetőedzőnk, Peter Stöger és kapusunk, Dibusz Dénes sajtótájékoztatón értékelt.

- A pillanatnyi teljesítmények számítanak, sajnos néhány szituációt nem úgy használtunk ki, ahogy kellett volna. Megvoltak a lehetőségeink, viszont azt is látni kell, hogy ezúttal nagyon kevés játékos foglalt helyet a padon, nem volt annyi cserelehetőségünk. Jó csapat vagyunk Magyarországon, a Leverkusen pedig jó csapat Németországban. Megpróbáltuk kijátszani az ellenfél védelmét, de hátul sok nyitott területet hagytunk és a Leverkusen egyből kihasználta a hibáinkat. Jó volt látni egyes teljesítményeket, a támadószekció is jó volt, tehát van, amivel elégedett vagyok. A 2-1 nem rossz eredmény, viszont jobbnak kell lennünk – kezdte Peter Stöger, aki újságírói kérdésre válaszolva elmondta, mit gondol arról, hogy Vécsei Bálint gólját kezezés miatt érvénytelenítették. - Hiszek benne, hogy ellenőrizték a szituációt, de nem értem, hogyan történhetett, hogy kézre pattant a labda.

Az osztrák szakember Vécsei Bálint teljesítményéről is elmondta véleményét.

- Bálint az előző héten is játszott a bajnokságban, örülök, hogy készen állt a mai mérkőzésre. A középpályán szervezte a játékot, ahogy a hétvégén, úgy csütörtökön is jó teljesítményt nyújtott.

Milyen pozitívumokat tudna kiemelni a leverkuseni mérkőzésből? – kérdezték Stögertől.

- Sok pozitívumot láttam a csütörtöki mérkőzésben. Három hónapja vagyok a csapatnál és fontos felmérnem a játékosok szintjét, hogy milyen szinten tudnak játszani. Sokaknak a csütörtöki volt az eddigi legjobb mérkőzése, összességében elégedett vagyok.

Dibusz Dénes eseménydúsnak nevezte az EL-nyitányt.

- Készültünk arra, hogy nyomás alatt lesz a kapunk, ezért zártan kellett védekeznünk. Ennek egyik ellenszere, ha távoli lövésekkel próbálkoznak, a másik, ha beadásokkal. Próbáltuk a pálya közepét zárni, ez azt gondolom, hogy többnyire sikerült is. Tanulva a korábbi hibáinkból szerintem most jól besegítettek a védők és a középpályások is, agresszíven odaléptek blokkolni. Mindenki nagyon önfeláldozóan vetette bele magát a mérkőzésbe, sajnáljuk, hogy ennek ellenére sem sikerült pontot szereznünk.

Kérdésre reagálva a kapuvédő felidézte a második hazai gólt is.

- Eladtuk a labdát, ha jól emlékszem, a labdavesztés után eléggé nyitottak voltunk, sajnos könyörtelenül kihasználták a hibánkat. Ezért is fájó a vereség, mert a második gólt mondhatni magunknak köszönhetjük. Kissé naivan megpróbáltuk őket letámadni, ezáltal kinyíltunk, így könnyedén át tudták játszani a középpályánkat, onnantól pedig kihasználták azt a minőséget és gyorsaságot, ami bennük volt a jobboldalon. Nyilván ez is egy jó lecke volt, hogy ezen a szinten minden egyes passznak, döntésnek nagy súlya van, ezek a minőségű csapatok azonnal büntetik azt, ha picit hibázol.

Dibusz Dénes végezetül a lefújás utáni öltözői hangulatról is beszélt.

- Ha csak a puszta tényt nézzük, hogy 2-1 a mérkőzés végeredménye, az tisztes helytállás, de a teljesítményünket látva, azt, hogy azért tudtunk gondot okozni a Leverkusennek, keserűvé teszi a szánk ízét. Sajnos eléggé elfogytunk a mai mérkőzésre, többen sérüléssel küzdenek a csapatból, ezáltal azokban a kulcspozíciókban, ahol jól jött volna a frissítés, nem tudtunk úgy cserélni. Én ennek is tudom be, hogy a második félidőben nem tudtunk annyi lehetőséget kidolgozni, mint az első félidőben. Ettől függetlenül megúszhattuk volna, saját hibánkból kaptuk a gólt, ennek ellenére is benne volt, hogy pontot szerzünk. Mindenki csalódott volt a meccs után, de ha szeretnénk pozitívumokat kiemelni, arra mindenképpen építhetünk, hogy ameddig erővel bírtuk, játékban is felvettük a Leverkusennel a harcot. A lehetőségeinkhez mérten egyenrangú partnerek voltunk, ez önbizalmat kell, hogy adjon a folytatásra.

Együttesünk legközelebb szeptember 30-án, csütörtökön lép pályára az EL-ben, a 2. fordulóban a Groupama Arénában fogadjuk a Real Betist.

Cikkajánló

Hiába vezettünk, pont nélkül maradtunk Leverkusenben

A Bayer Leverkusen hátrányból fordítva győzte le a Ferencvárost az EL-csoportkör csütörtöki nyitányán.

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

FTC-DVSC: Jegyinformációk

Elindult a jegyértékesítés a DVSC elleni május 5-i hazai bajnokinkra.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin