2021. augusztus 10.
Peter Stöger: „Nagyon büszke vagyok a csapatra!”
Vezetőedzőnk a továbbjutás után értékelt, valamint szóba került a két meccs tanulsága és a Young Boys is.

Mint megírtuk, férfi labdarúgócsapatunk 1-0-s vereséget szenvedett a Slavia Praha otthonában a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének visszavágóján. A Budapesten elért 2-0-s siker azonban azt jelenti, hogy 2-1-es összesítéssel bejutottunk a Bajnokok Ligája rájátszásába. A találkozó után vezetőedzőnk, Peter Stöger értékelte a látottakat.

- Nagyon büszke vagyok a csapatra, hihetetlen harciasságot mutattunk ma a pályán, ezt elvárom a játékosoktól. Minden, amire számítottunk, az ma megtörtént a pályán. Egy nagyon erős csapattal kellett megmérkőznünk, talán egy kis szerencse is közrejátszott abban, hogy továbbjutottunk, de nem mindig a favorit megy tovább.

Vezetőedzőnk újságírói kérdésre válaszolt arra, hogy nem érezte-e úgy, hogy túlságosan védekező volt csapata hadrendje.

- A Slavia nagyon komoly nyomást helyezett ránk, tudtuk, hogy mindenképpen mély befutásokkal szeretne operálni. Mi erre készültünk, és úgy gondolom, hogy más játékrendszerrel nem sikerült volna így lehoznunk ezt a meccset. Ugyan megálltuk a helyünket ezzel a felállással, viszont sokkal több kontratámadást szerettem volna látni a csapattól.

Peter Stöger azt is elmondta, hogy milyen változtatásokra volt szükség a szünetben.

- Samy sérülése miatt változtatunk kellett a védősorunkon, de Kovacevic nagyon jól szállt be a mérkőzésbe. A csapat játékában talán ez volt az egyik legpozitívabb dolog. Szerettünk volna tisztábban játszani, sokkal többet birtokolni a labdát, de olyan presszing alatt tartott minket az ellenfél, hogy ez lehetetlen volt, ám így is sikerült kiejtenünk a favoritot.

Mi ennek a két meccsnek a tanulsága? – szólt a kérdés.

- Az ellenfél az elmúlt másfél évben nagyon komoly csapatokat vert meg, de sikerült jól vennünk ezt az akadályt. Most egy újabb lehetőség van előttünk, ahol szintén meg lesz az esély, hogy meglepetést szerezzünk. Az EL csoportkörébe már kvalifikáltuk magunkat, meglátjuk, hogy alakul a jövő.

A Ferencváros a BL-rájátszásban a Young Boys ellen lép pályára, így vezetőedzőnk azt is elmondta, hogy hogyan készülnek a svájci bajnok ellen.

- Nem lesz könnyebb dolgunk, ahogy meccsről-meccsre haladunk a selejtezőkben, ez nyilvánvaló. Semmiképp nem gondolhatjuk azt, hogy esetlegesen könnyebb lesz a Young Boys ellen. A svájci bajnok is komoly tapasztalatokkal rendelkezik nagy csapatok ellen. Még egyszer szeretném hangsúlyozni, hogy ez a két meccs egy nagyon-nagyon erős Slavia ellen zajlott. Szeretem azt a játékstílust, amit ők képviselnek, nagyon fizikálisak, nagyon technikásak. Örülünk, hogy továbbjutottunk, de holnaptól kezdve csak a soron következő összecsapás, a hétvégi bajnoki lesz a fejünkben.

Végezetül két ukrán játékosunk, Ihor Haratin és Oleksandr Zubkov helyzete is szóba került.

- Haratin egy nagyon fontos tagja a középpályánknak, ő irányítja a játékunkat, és a felkészülési időszak kezdete óta velünk van. Zubkov valamivel később csatlakozott a kerethez, neki kicsit több időre van szüksége, hogy a mi játékunk szintjére kerüljön.

Cikkajánló

Lisztes: „Sigér Dávid szokott tanácsokat adni”

Ifjabb Lisztes Krisztián boldogan nyilatkozott élete első NB I-es mérkőzése után - INTERJÚ!

33: íme, a bajnokok névsora!

Összesen 35 játékos volt részese a Ferencváros 33. bajnoki címének.

Bassey: „Nagyon akartam ezt a gólt” - VIDEÓ

A Gyirmót ellen 2-1-re megnyert utolsó idei bajnoki után az első gól szerzője, Fortune Bassey...

„Összeállt a csapat!”

Az FTC vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov sajtótájékoztatón értékelt a gyirmóti sikert követően.

Győztes szezonzárás Gyirmóton

Férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Gyirmót ellen idei utolsó bajnokiján.

Bajnokhoz méltóan kell teljesítenünk

Vezetőedzőnk, Sztanyiszlav Csercseszov győzelmet vár a szombati, Gyirmót FC elleni idényzárón.

Gyirmót FC–FTC: a helyszínen lesz a Fradi-minibusz is!

Klubunk országjáró járműve 13.00 és 17.00 között várja önöket az ALCUFER Stadion vendégparkolójában.

Marad a Fradiban Sigér Dávid

Egyik közönségkedvencünk mellett Szécsi Gergő is új szerződést kötött klubunkkal.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most