2021. november 5.
Peter Stöger: „Sok hibánk volt a védelemben”
Vezetőedzőnk szerint koncentráció nélkül nem lehet meccseket nyerni nemzetközi szinten.

Amint arról beszámoltunk, férfi labdarúgócsapatunk csütörtök este vendéglátóként 3-2-es vereséget szenvedett a Celtic ellen az UEFA Európa Liga csoportkörének 4. fordulójában. A mérkőzéset követő sajtótájékoztatón azonnal azt a kérdést szegezték vezetőedzőnknek, hogy tervez-e távozni a pozíciójából.

- A válaszom nem – felelte Peter Stöger. - A hátralévő két csoportmeccsen mindenképpen pontokat szeretnénk szerezni. Sajnos a Celtic elleni mérkőzésen sok hibánk volt a védelemben, ezt nagyon nehéz kompenzálni, sok fizikai erőt kívánt visszajönni a mérkőzésbe. Ez sikerült a csapatnak a második félidő elején, viszont sajnos ilyen könnyelmű hibákat nem szabad vétenünk ezen a szinten, mert megbosszulják magukat.

Négy meccs után pont nélkül áll a Ferencváros a G-csoportban. Az osztrák trénert ezzel kapcsolatban arról kérdezték, hogy lát-e előrelépést a sorozat kezdetéhez képest?

- Szoros eredményt értünk el az összes eddigi UEL-csoportmeccsünkön, ám sajnos a könnyelmű hibák eddig mindig előjöttek. Ha nem koncentrálunk 100 százalékig, a magyar élvonalban is nehéz meccseket nyerni, nemzetközi szinten pedig szinte lehetetlen. Az eddigi mérkőzéseken voltak olyan momentumok, amikor a mi javunkra is billenthettünk volna az állást. Úgy gondolom, hogy ez egy nagyon erős csoport, a nevek alapján BL-szintű. A hibák ellenére a Celtic ellen is bátran játszottak a fiúk, sikerült helyzeteket kialakítanunk.

A harmadik Celtic-gólt követően a Groupama Aréna közönsége elégedetlenségének adott hangot, kifütyülte a csapatot és a vezetőedző távozását követelte.

- Nem volt kellemes szituáció, ez egyértelmű, de el kell fogadnunk a szurkolók reakcióját – jelentette ki Peter Stöger. - A lefújás után látszott a fiúkon a lelombozottság, ez az eredménynek is betudható, de a drukkerek reakciójának is, talán mindez az újdonság erejével hatott a számukra. A következő, Kisvárda elleni mérkőzés nagyon fontos lesz a számunkra, koncentrálnunk kell, erre hívtam fel a figyelmet az öltözőben.

Miben látja a legnagyobb lemaradást az európai középszinthez képest? – kérdezték Stögertől.

- A fejlődéshez mindenképpen idő kell. Ez az idő játékosként, edzőnként vagy megadatik, vagy nem. Támadásban hiányzott olykor a kvalitásunk. Megfelelő mennyiségű helyzetünk volt ahhoz, hogy pontot szerzettünk, csütörtök este a védekezésünk nem volt elég jó. A legnagyobb különbség az európai középcsapatok és a Ferencváros között az, hogy a riválisok tudják ezen a szinten is kontrolálni az ellenfelet, képesek kontrákat vezetni. Mi is törekszünk erre. Ami nálunk kvalitásban hiányzik, azt munkával, koncentrációval kell pótolnunk.

A Celtic elleni budapesti mérkőzést követő sajtóeseményen a csereként beállt Szánthó Regőt is kérdezték az újságírók.

- Látszott, hogy sokkal gyorsabb volt a tempó, fizikailag erősebbek voltak a Celtic játékosai. Jó volt pályára lépni, ám a gyepen töltött 10 percem alatt inkább a védekezésen volt a hangsúly. Sajnos már nem tudunk változatni a mérkőzés eredményén, a következő meccsre kell koncentrálnunk – nyilatkozta a 20 esztendős játékos, aki az utóbbi hetekben sérüléssel bajlódott, így többször is a harmadosztályban szereplő FTC II-ben játszott. – Mostanra fizikailag jól érzem magam. Volt egy nagyobb sérülésem, melyet az utánpótlás-válogatottban szenvedtem el, azért játszottam az NB III-ban, hogy újra 100 százalékos legyek. Felemelő érzés volt ezt követően 16 ezer ember előtt játszani csütörtök este.

Együttesünk legközelebb 2021. november 7-én, vasárnap lép pályára a Kisvárda vendégeként az OTP Bank Liga 12. fordulójában.

Cikkajánló

Hiába a két gólunk, a Celtic elvitte a három pontot

Futballcsapatunk 3-2-re kikapott a Celtictől hazai pályán az UEFA Európa Liga G-csoportjának 4. fordulójában.

Uzuni: „Ki kell tennünk a szívünket a Fradiért!”

A Celtic ellen eredményes Myrto Uzuni rögtön a lefújás után értékelt a FradiMédiának – VIDEÓ!

„A célünk közös: A Bajnokok Ligája csoportköre”

Új igazolásunk, Owusu Kwabena alaposan utánajárt klubunknak, mielőtt eldöntötte, hogy hozzánk igazol – VIDEÓ!

Gólerős ghánai csatárt igazoltunk

Owusu Kwabena korábbi selejtezős ellenfelünk, a Qarabag együttesétől érkezik férfi labdarúgócsapatunkhoz.

FTC-Újpest: szerezze be kedvezményesen bajnoki óránkat

2023 és a szezon első hazai derbije alkalmából 33 százalék kedvezménnyel vásárolhatja meg óránkat.

Elindult a jegyértékesítés a Kisvárda ellen

2023. február 11-én, szombaton 17.00-től a Kisvárda otthonában lépünk pályára.

Így búcsúzott a Fraditól Aissa Laidouni

A tunéziai válogatott középpályás Instagramon vett érzelmes búcsút a Fradi-családtól.

Sajtóakkreditáció az Újpest elleni meccsre

A média munkatársai február 3-a, péntek 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin