2020. október 29.
Rebrov: „Elégedettek lehetünk a megszerzett ponttal”
A Dinamo Kijev elleni döntetlen után vezetőedzőnk, Sergei Rebrov és kapusunk, Dibusz Dénes értékelt.

Mint megírtuk, magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk szerdán kétgólos hátrányból felállva 2-2-t játszott a Dinamo Kijev ellen a Groupama Arénában a Bajnokok Ligája csoportkörének 2. fordulójában. A pontszerzést követően vezetőedzőnk, Sergei Rebrov és kapusunk, Dibusz Dénes válaszolt az újságírók kérdéseire.

- Bocsánat, egy kicsit elment a hangom – kezdte Rebrov. - Elégedettek lehetünk, hiszen bár az első félidőt elveszítettük, a másodikban sikerült javítanunk. Toki (Tokmac Nguen – a szerk.) gólja fontos lökést adott nekünk, mindenki elégedett lehet ezzel az egy ponttal.

Mi volt a legfontosabb tanulsága az első félidőnek? Mit kért a csapattól a szünetben? Eszébe jutott, hogy megnyerhetik a mérkőzést? - kérdezték az edzőtől.

- Nehezítette a dolgunkat, hogy sok játékosunknak nincs BL-tapasztalata, ellentétben a Dinamóval. A Dinamo Kijev kemény ellenfél volt, különösen az első játékrészben. A folytatásra sikerült kijavítanunk a hibáinkat, agresszíven játszottunk és megfelelően kontrollálni tudtuk a labdát. A góljaink után is tudtunk támadni, hajtani, ez is elengedhetetlen volt ahhoz, hogy pontot szerezzünk – válaszolta. - Ez a mérkőzés nagyon fontos volt mindkét csapatnak. Örülök, hogy a játékosaim megértették, hogy a második félidőben miben várok változást. Az első gólunk nagyon sokat segített, az pedig szintén kulcsfontosságú volt, hogy másként tudtunk pályára lépni a második félidőben.

Futballistáink képviseletében Dibusz Dénes vett részt a sajtótájékoztatón.

- Az első félidő nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, nem voltunk kellően agresszívek, nem tudtunk labdákat szerezni, ha nálunk is volt a labda, nem tudtuk azt játszani, amire készültünk. Fontos volt, hogy a második félidő első felében sikerült gólt szereznünk, ez lökést adott mindenkinek. Nagyon sajnálom, hogy egy félidőnyi előnyt adtunk az ellenfélnek, meglehetett volna a győzelem, de sajnos kétgólos hátrányban kellett küzdenünk. Le a kalappal mindenki előtt, a második félidőben nagy odaadással játszottunk, megérdemeltük az egy pontot. Ha tovább tart a meccs, akár meglehetett volna a győzelem.

Együttesünk egy hét múlva újra vendéglátóként, ám már a Puskás Arénában szerepel a BL-ben, ahol az olasz bajnok Juventus lesz az ellenfele. Az olaszok szerdán hazai pályán vereséget szenvedtek a Barcelonától.

- Ez különösebben nem befolyásolja a felkészülésünket, hiszen bármilyen eredményt is értek volna el az olaszok, ők úgy tekintenek a budapesti meccsre, hogy kötelező megszerezniük a három pontot – mondta el a felvetéssel kapcsolatban Dibusz Dénes. - Mi egyelőre nem foglalkozunk a Juventusszal, hiszen a szombati, fehérvári mérkőzés a legfontosabb. Fel fogunk készülni a Fehérvárból, és vasárnaptól kezdve csak a Juve elleni mérkőzésre fókuszálunk.

Cikkajánló

Tokmac és Boli betalált, megvan az első pont a BL-ben

Férfi labdarúgóink kétgólos hátrányból felállva 2-2-es döntetlent játszottak a Dinamo Kijev ellen.

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

FTC-DVSC: Jegyinformációk

Elindult a jegyértékesítés a DVSC elleni május 5-i hazai bajnokinkra.

Anyák napi ajánlat

Harmincöt százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg a női kapucnis pulóvert és a pamut melegítőnadrágot.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin