2020. november 5.
Rebrov: „Más szintű meccseket játszunk a BL-ben"
A Juventus elleni Bajnokok Ligája csoportmérkőzés után Sergei Rebrov és Sigér Dávid értékelt.

Ahogy arról beszámoltunk, labdarúgócsapatunk 4-1-es vereséget szenvedett az olasz Juventus ellen a Puskás Arénában, a Bajnokok Ligája csoportkörének 3. fordulójában. A találkozó után Sergei Rebrov és Sigér Dávid válaszolt az újságírók kérdéseire.

Úgy gondolom, nehéz meccsen vagyunk túl. Az eredmény miatt kicsit szomorú vagyok, nem ezt érdemeltük. Jól dolgoztunk, az első félidőben a védekezés is remek volt. Mennünk kell tovább, vár ránk a következő mérkőzés - kezdte értékelését vezetőedzőnk, Sergei Rebrov.

Az újságírók kíváncsiak voltak, hogyan élte meg a mester az utolsó két bekapott gólt.

- Ugyanúgy csalódott vagyok az utolsó két bekapott gól miatt, mint voltam a Barcelona elleni meccset követően. Ha az ember ilyen szintű ellenfél ellen találkozik, előfordulnak a hibák. Próbáltunk játszani mind a két szélen, igyekeztünk beadásokkal a Juventus kapuja elé kerülni. Sokat kivett a játékosaimból ez az összecsapás, igazából az utolsó két bekapott gól miatt vagyok bosszús. Teljesen más szintű mérkőzéseket játszik itt a BL-ben a Fradi, mint a magyar bajnokságban. Ugyanez volt igaz, amikor a Dinamo Kijevnél dolgoztam. Az ukrán bajnokság is teljesen más szintű, mint a BL és ehhez a játékosok ott sem voltak hozzászokva. A középpályánk Sigérrel, Somáliával és Haratinnal rengeteget dolgozott, sokat futottak, természetes, hogy az utolsó negyedórára elfáradtak, ahogy a Barcelona ellen is - folytatta Rebrov.

Soha nem látott összetételben játszott a Fradi védelme, Rebrov szerint Cuadrado semlegesítése miatt kezdett Botka Endre a bal szélen.

Marcel Heister mostanában végig 90 perceket játszott. Cuadradóról tudtuk, hogy mennyire gyors játékos, az ő semlegesítése volt a célunk Botkával, aki remekül játszott baloldalon a Fehérvár elleni bajnokin Petrjak ellen. Emellett szem előtt kell tartanunk, hogy mennyire frissek a játékosaink ebben a megterhelő időszakban - mondta Sergei Rebrov.

Végezetül Rebrov elmondta a véleményét arról, hogy a csapat a Groupama Aréna helyett a Puskás Arénában játszhatott.

- A játékosaim úgy ültek az öltözőben, mintha döntőt veszítettek volna. Csalódottak voltak, hogy a nézőink előtt nem tudták kihozni magukból a maximumot. Remélem lesz még alkalmunk a jövőben ebben a stadionban játszani - zárta gondolatait vezetőedzőnk.

Középpályásunk, Sigér Dávid szerint több ilyen mérkőzésre lenne szüksége a csapatnak, ugyanis rengeteget tanulhat belőle együttesünk.

- Nagyon élveztem a játékot, úgy érzem, voltak szépen felépített támadásaink, és ezekkel nagy élmény volt eljutni az ellenfél kapujáig. Sok fejlődési lehetőség van az ilyen találkozókon. Érezhető volt, hogy egy magasabb szintű ellenféllel játszottunk. Elég, ha csak egy métert csúszik a védekezés, és ezt azonnal büntetik. Több ilyen meccsre lenne szükségünk, mert sokat lehet ezáltal fejlődni - mondta Sigér Dávid.

Cikkajánló

VIDEÓ: Így készült a történelmi csapatfotó!

Tessék mosolyogni! Férfi labdarúgócsapatunk téli szünet előtti csapatfotózásán járt a Fradi TV stábja – VIDEÓ!

Töltse le labdarúgóink legújabb csapatfotóját!

Varázsolja zöld-fehérbe telefonját, monitorját a történelmi UEL-szereplést elért együttesünk csapatfotójával!

Csapatfotózás és Fair Play-díjazottjaink a Fradi TV-ben

Keddi adásunkban megismerhetik a Fradi Fair Play kategóriák idei győzteseit.

55 éve nyerte meg az Aranylabdát a Császár

Albert Flórián 55 éve, 1967. december 4-én vált hivatalosan is aranylabdássá.

122 éve a hazáért, a kerületért

Koszorút helyeztünk el a Bakáts téren az FTC labdarúgó szakosztály megalapításának évfordulója alkalmából.

Találkozzon labdarúgóinkkal, ünnepeljünk együtt!

Fradi Ünnep december 11-én, vasárnap a Groupama Arénánál – rengeteg élménnyel várjuk!

Szerződést bontottunk Csontos Dominikkel

A fiatal hátvéd az elmúlt fél szezont kölcsönben az NB II-es Soroksárnál töltötte.

Aissa Laidouni emlékezetes világbajnoksága

Középpályásunk, a Katart megjárt Aissa Laidouni januárban csatlakozik újra az FTC keretéhez.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin