2021. november 16.
Ryan Mmaee duplázott, de Laidouni is eredményes volt
A marokkói válogatott 3-0-ra győzte le Guineát, míg Tunézia ugyancsak hármat lőtt Zambiának.

Az európai világbajnoki-selejtezők mellett Afrikában is folytatódtak a küzdelmek a jövő évi, 2022-es katari vb-szereplésért. A Ryan Mmaee-val felálló marokkói válogatott Szudán 3-0-s legyőzése után ezúttal Guinea válogatottja ellen lépett pályára.

Támadónk legutóbb duplázni tudott, és ha egy üzlet beindul alapon Guinea ellen is felvette a góllövő-cipőjét, ugyanis előbb a 21. percben büntetőből volt eredményes, majd alig nyolc perccel később egy óriási bombát akasztott a vendég kapuba. A második félidőben remekül szolgálta ki El Kaabit, aki nem hibázott, meglőtte a harmadik marokkói gólt is. Mmaee-t a 79. percben lecserélte Vahid Halilhodzic szövetségi kapitány, az eredmény pedig már nem változott, Marokkó 3-0-ra nyert.

Marokkó hat forduló után 18 ponttal áll az afrikai vb-selejtezők 2. körének I-csoportjában, ahonnan már korábban bebiztosította továbbjutását a tavasszal sorra kerülő 3. fordulóba.

Ryan Mmaee mellett még egy FTC-játékosért szoríthattunk az afrikai vb-selejtezők alatt. Aissa Laidouni a tunéziai válogatottal Zambiát fogadta a B-csoportban. Középpályásunk a tőle megszokott remek játékkal rukkolt elő a nemzeti csapatban is, ráadásul a 18. percben előnyhöz juttatta csapatát, nagy lépést téve ezzel a csoport első helye felé. A hazaiak az első félidőben még kétszer betaláltak, amire a fordulás után csak egyszer válaszoltak a vendégek, így Tunézia ezzel a 3-1-es győzelemmel csoportja élére ugrott.

Európában is volt még ferencvárosi érdekeltség kedd este, ugyanis a D-csoportban Bosznia-Hercegovina hazai pályán fogadta a pótselejtezős második helyre pályázó Ukrajna válogatottját. A hazaiaknál a kezdőcsapatban kapott helyet Kovacevic, míg Civic a kispadról figyelte a társakat, akárcsak a túloldalon Zubkov. Abszolút kiegyenlített első félidőt játszottak a csapatok, helyzetek mindkét oldalon adódtak, de gólnélküli döntetlennel mentek a pihenőre.

A fordulás után magasabb fokozatra kapcsoltak az ukránok, az 59. percben pedig Zinchenko góljával megszerezték a vezetést. Válaszul kettőt cseréltek a hazaiak, de a vendégek belelendültek. A 75. percben aztán Zubkovot is pályára küldte Petrakov, négy perccel később pedig Dovbyk növelte kettőre az előnyüket, eldöntve ezzel a lényegi kérdéseket. Újabb gól már nem született, így Ukrajna ezzel a 2-0-s győzelemmel a csoport második, pótselejtezőt érő helyére lépett.

(Fotó: https://frmf.ma/)

Cikkajánló

„A Ferencváros jelent számomra mindent”

Ma ünnepli ötvenkettedik születésnapját Lipcsei Péter, labdarúgóklubunk legendája.

Mezőkövesden a Fradi-minibusz

Drukkereink a Mezőkövesd elleni mérkőzés idején is beszerezhetik kedvenc Fradi-terméküket.

Dibusz bizonyított a kapitánynak

Labdarúgócsapatunk kapusa, Dibusz Dénes értékelte a válogatott Koszovó ellen 2-0-ra megnyert meccsét - VIDEÓ!

Szevikjan gólt lőtt, Ben Romdhane kezdett

Örmény játékosunk Csehország ellen volt eredményes, míg tunéziai középpályásunk Új-Zéland ellen játszott.

Dibusszal és Vargával győzte le Koszovót a válogatott

Dibusz Dénes kezdőként, Varga Barnabás csereként játszott a Puskás Arénában 2-0-ra megnyert meccsen.

Köszönünk mindent, Toki!

Öt magyar bajnoki cím, egy Magyar Kupa, három UEL- és egy BL-csoportkör után Tokmac Nguen távozik az FTC-től.

„Dénes a legkiválóbb magyar csapat kapusa”

Marco Rossi a Koszovó elleni mérkőzés előtt beszélt várakozásairól és Dibusz Dénesről is.

Mezőkövesd-FTC: elindult a jegyértékesítés!

Március 31-én, vasárnap 18.00-tól lépünk pályára a Mezőkövesd vendégeként a bajnokság 26. fordulójában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin