2021. január 30.
Sergei Rebrov: „Ez a január mindenkinek megterhelő”
Vezetőedzőnk sajtótájékoztatón értékelte a Kisvárda elleni szombati mérkőzés tanulságait.

Mint arról korábban beszámoltunk, magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk szombaton 1-1-es döntetlent ért el hazai pályán a Kisvárda ellen az NB I 18. fordulójában. A mérkőzést követően vezetőedzőnk, Sergei Rebrov foglalta össze a látottakat.

- Ha nem lőjük be a helyzeteinket, ez lesz a végeredmény - kezdte vezetőedzőnk. - Szinte minden csapat így játszik ellenünk, nagyon kompaktan védekeznek, ezt az elmúlt négy meccsen is lehetett látni. Ha belőnénk a helyzeteinket, megjönne a magabiztosságunk is. A Kisvárdán azt láttam, hogy az első gólig hajtott, utána több esély lett volna a saját játékunkat játszani.

Mi lehet a több kihagyott helyzet oka? - kérdezték Rebrovtól.

- Valószínűleg ez önbizalom kérdése - felelte az edző. - Az őszi szezonban azt láthattuk, hogy már az első félidőben eredményesek voltunk, ez akkor magabiztosságot adott, az elmúlt mérkőzéseken viszont nem sikerült korán betalálnunk. Ha az lenne a helyzet, hogy ki sem alakítjuk a helyzeteinket, nyilván másról lenne szó, így legalább annak örülök, hogy a helyzetkialakításunk rendben van, azaz jó úton vagyunk.

Egymást követik a mérkőzések, a mieink a Kisvárda elleni meccs után szerdán az Újpest vendégei lesznek, vasárnap pedig a MOL Fehérvárt fogadják. Sergei Rebrovnak felvetették, hogy ez hasonlóan sűrű időszak, mint az őszi, amikor a nemzetközi kupaszereplésünk miatt éltünk meg intenzív időszakot.

- A különbség az, hogy tavaly ősszel kizárólag csak a Fradinak volt ilyen sűrű mérkőzés-sorozata, most viszont minden klub hasonló cipőben jár. Szerintem ez a január mindenkinek nagyon nagy megterhelést jelent. Szerintem ez túl nagy terhelés, főleg azoknak, akiknek aztán a magyar válogatottban az Európa-bajnokságon is jól kellene teljesíteniük.

Az utolsó újságírói kérdés arról szólt, hogy sajtóhírek szerint több klub is szeretné megvenni Tokmac Nguent, akinek a formája a kérdező szerint elmarad a korábbitól.

- A kérdés csak az, hogy ki látja úgy, hogy Tokmac teljesítménye elmarad az őszihez képest. Az összes ellenfelünk kompaktan védekezik ellenünk, ez ellen nehéz játszani, ez igaz Tokmacra is. Egy játékos eladásáról akkor lehet szó, ha két klub megegyezik egymással, és a labdarúgó is jó ajánlatot kap. De ez a kérdés csakis a játékosra és a klubra vonatkozik. Ezzel együtt, szerintem Tokmac igazán keményen küzd továbbra is a Ferencvárosért.

Cikkajánló

Uzuni újra betalált, de csak döntetlen lett a vége

Albán támadónk sorozatban harmadszor volt eredményes, Civic három és fél hónap után játszott újra bajnokit.

Ki volt a szezon legjobb Fradi-futballistája?

Szurkolóink dönthetik el szavazással, ki volt férfi labdarúgócsapatunk legjobbja az elmúlt idényben.

Válogatott napok: íme, az FTC-játékosok programja

Vb-selejtezők és felkészülési mérkőzések is várnak futballistáinkra.

„Fontos volt, hogy tiszta fejjel menjek az Eb-re”

Varga Barnabás azt is elmondta, miben fejlődött a legtöbbet, mióta a Fradihoz igazolt – VIDEÓ!

Továbbra is a Fradiban a gólkirály

Szerződést hosszabbítottunk magyar válogatott támadónkkal, Varga Barnabással.

Abu Fani az FTC és az NB I legértékesebb játékosa

A Transfermarkt szerint Mohammed Abu Fani értéke az ötszörösére nőtt, amióta a Fradihoz igazolt.

Fantasztikus show-val ünnepeltük a 35. bajnoki címet

Aki ott volt, soha nem felejti mekkora partival zártuk le a 2023-2024-es sikeres bajnoki idényt – VIDEÓ!

Magyarok a pályán

Labdarúgócsapatunk magyar játékosai idén is sokat tettek a közösbe.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin