2020. szeptember 15.
Sigér: „Jobban kell akarni a sikert, mint a Dinamo”
A szerdai selejtező előtt Sergei Rebrov és Sigér Dávid mondta el várakozásait a Groupama Arénában.

Mint ismert, magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk szerdán 19.00-tól a Dinamo Zagreb együttesét fogadja a Groupama Arénában a Bajnokok Ligája selejtezőjének 3. fordulójában. Kedden a mérkőzés helyszínén Sergei Rebrov vezetőedző és középpályásunk, Sigér Dávid részvételével tartottunk sajtótájékoztatót.

- Tavalyhoz képest vannak változások a Dinamónál, de szerintem egy olyan csapatról beszélünk, ahol mindig találnak megfelelő utánpótlást az adott posztokra. Nagyon erősek, de azt mondtam a fiúknak a legutóbbi, Celtic elleni selejtező előtt is, amit most: hinni kell magunkban. A tavalyi párharchoz képest lényeges különbség, hogy egy meccsen dől el a továbbjutás. A saját játékunkra kell koncentrálnunk és nem kell félnünk senkitől, hiszen a Ferencváros teljesen megérdemelten van ott a BL selejtezőjében – kezdte Sergei Rebrov. – Úgy gondolom, hogy a játékosoknak sikerült minden információt átadni a Dinamóval kapcsolatban, ismerjük a horvátokat, tudjuk, hogy egy nagyon komoly klubról van szó. Magabiztosan kell holnap pályára lépnünk, nem a Dinamo lesz a legnagyobb ellenfelünk, saját magunkat kell legyőznünk. Ha ilyen mentalitással lépünk pályára, akkor nagyon jó meccset láthatunk. Kevesebbet kell a Dinamóval foglalkoznunk, inkább a saját játékunkra kell koncentrálnunk.

Újságírói kérdésre válaszolva Sergei Rebrov elárulta, felkészítette-e külön egy-egy játékosra a Fradi futballistáit.

- Nem szeretnék külön kiemelni senkit az ellenfélből, hiszen tudjuk jól, hogy a horvátok csapatként erősek igazán. A Dinamo képes gyors játékra, támadásban is erős. Minden információt átadtunk a játékosoknak, felkészülten várjuk a horvát bajnokot.

A folytatásban Sigér Dávid beszélt – például a tavalyi párharcról és arról is, hogy mi az, ami az idén sikerre vezethet.

- Szerintem tavaly is megvolt a lehetőségünk rá, hogy itthon is jó eredményt érjünk el, ám akkor voltak olyan fordulópontjai a budapesti meccsnek, melyekből nem jól jöttünk ki, az ellenfél viszont nagyon éles volt, jó döntéseket hozott ezekben a szituációkban. Az idén már nem a tavalyi meccsből indulnék ki, maximum annyiban térnék vissza rá, hogy főleg azoknak, akik egy éve is pályára léptek, egy egészséges motivációt jelenthet majd annak az összecsapásnak az emléke.

A Celtic elleni meccs után Sigér úgy fogalmazott, hogy a selejtező bizonyos pontjain úgy érezte magát, mint egy maratoni futó. Most megkérdezték tőle, hogy felkészült-e hasonló feladatra.

- Abszolút, igazából az egy nagyszerű forgatókönyv volna a számunkra, ha azért kéne sokat védekezni a meccs végén, mert előnyben vagyunk. Szerintem mindenki felkészült rá mentálisan, lelkileg és fizikálisan is, hogy azt fogjuk adni a pályán, amire szüksége lehet a csapatnak. Egy Celtic-szintű nagycsapat ellen nagyon jó érzés volt győzni, láttuk, hogy erre az eredményre nemcsak itthon, hanem Európa-szerte mindenki felkapta a fejét. Annak az eredménynek egészséges önbizalmat kell adnia, de nem eshetünk át a ló túlsó oldalára, a helyén kell kezelnünk azt a meccset. Arra lehet építeni, ami ott is nagy erősségünk volt, hogy az egyéni villanásokon kívül csapatként megfelelően működjünk, főleg védekezésben. Törekednünk kell rá, hogy a Dinamo Zagreb ellen mi is tudjunk támadásokat építeni és alakítani tudjuk a játék ritmusát.

Sigér is elmondta, hogy szerinte mi lehet a Dinamo ellen siker záloga.

- Egy dolgot emelnék ki: a csapatnak az egységességét. Be kell tartanunk azokat az utasításokat, amelyeket megkaptunk a szakmai stábtól, csak úgy lehetünk eredményesek, ha mindenki egy irányba tart. Nem elég úgy kimennünk a pályára, hogy győzni akarunk, jobban kell akarnunk a sikert, mint az ellenfél.

Középpályásunk testvére, a másodosztályban szereplő DEAC-ot erősítő Sigér Ákos a hétvégén súlyos térdsérülést szenvedett, majd elmondta, hogy némi gyógyírt jelent számára, hogy látja jól szerepelni Sigér Dávidot és a Fradit. Középpályásunk az öccse nevében is megköszönte a kedves szavakat és erre is reagált.

- Biztos vagyok benne, hogy nagyon sok erőt ad Ákosnak, hogy láthat, próbálok én is példát mutatni neki. Úgy gondolom, hogy egy győzelem jelentősen gyorsítaná a regenerálódását – mondta ezzel kapcsolatban Sigér Dávid.

További négy futballistánk, Tokmac Nguen, Varga Roland, Dibusz Dénes és Isael da Silva Barbosa Dinamo Zagrebbel kapcsolatos véleményét IDE kattintva találja.

 

Férfi labdarúgás, Bajnokok Ligája-selejtező, 3. forduló

FTC–Dinamo Zagreb

2020. szeptember 16., szerda 19.00

Helyszín: Budapest, Groupama Aréna

Cikkajánló

Bogdán Ádám: „Az élet meglepő dolgokat tud produkálni”

A válogatott hálóőr mögött nehéz időszak van, de egy pillanatra sem veszítette el a hitét.

További két fradista is ott lehet az Eb-n!

Ukrajna és Szlovákia színeiben is fradistákért szurkolhatunk a labdarúgó Európa-bajnokságon.

Szerződést hosszabbítottunk csupaszív középpályásunkkal

Továbbra is a Ferencvárost erősíti a szurkolók egyik kedvence.

Öt fradista a magyarok Eb-keretében!

Marco Rossi kijelölte bő keretét a nyári labdarúgó Európa-bajnokságra.

Tájékoztató

A BRFK tájékoztatója a Budapest Honvéd-Ferencváros mérkőzés napjára.

Egy aranyérem útja - Így készült a bajnoki medál

Megnéztük, hogy labdarúgócsapatunk bajnoki aranyérmei, hogyan nyerik el végső formájukat - VIDEÓ.

Kaphatóak a jegyek a szezonzáró bajnokira

A Honvéd elleni mérkőzésre 500 jegyet kapott klubunk, a belépők ingyenesek.

53 éve vette át az Aranylabdát Albert Flórián

A legendás Császár 1968. május 4-én, Budapesten vehette kézbe először az 1967-ben elnyert díjat.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most