2023. február 16.
„Sikeres átigazolási időszakon vagyunk túl”
A transzferidőszak lezárultával az FTC sporigazgatójával, Hajnal Tamással beszélgettünk.

A február 14-én lezárult transzferidőszakban Myenty Abena, Owusu Kwabena, Nikolai Baden Frederiksen, Baráth Péter és Mehdi Boudjemaa csatlakozott férfi labdarúgócsapatunk keretéhez. Róluk, valamint az átigazolási szezonról kérdeztük az FTC sportigazgatóját, Hajnal Tamást.

- Lezárult az átigazolási időszak – minden úgy alakult, ahogy előzetesen szerettétek volna?

- Egy nagyon hosszú, intenzív időszak volt, a világbajnokság miatt az NB I őszi szezonja hamarabb befejeződött, így a transzferek is megkezdődtek már november közepén. Myenty Abena és Owusu Kwabena ügye hosszúra elnyúlt, ám végül őket is sikerült leigazolni. Azt gondolom, hogy egy sikeres transzferidőszakon vagyunk túl, amiben voltak nehézségek, de azokra a posztokra azokat a típusú játékosokat tudtuk megszerezni, akiket szerettünk volna. Volt egy nagyon nagy eladásunk is, Aissa Laidouni személyében újra egy topbajnokságba, a Bundesligába értékesítettünk játékost. Az átigazolási időszak végén még két új labdarúgót, Baráth Petit és Mehdi Boudjemaa-t is sikerült megszereznünk. Reméljük, az új játékosok minél hamarabb beépülnek és a csapat erősségei lesznek.

- Myenty Abena és Owusu Kwabena voltak az első érkezők, velük kapcsolatban nem titok, hogy régóta figyelte őket a klub.

- Abenát már azelőtt is ismertük, mielőtt egymás ellen játszottunk volna a BL-selejtezőben, Owusu esetében viszont tény, hogy először akkor került a látókörünkbe, amikor a Qarabaggal összekerültünk. Onnantól kezdve kezdett a kapcsolat éles lenni, de sikerült aztán meggyőzni őt is, hogy a Ferencváros megfelelő lépés lenne számára. Mindkét játékos esetére igaz, hogy nem mi voltunk az egyedüli kérők, komoly konkurenciát is le kellett győznünk. Abena és Owusu szerződése is lejárt volna a nyáron, így a kvalitásaikhoz képest kedvezőbb áron tudtuk megszerezni őket.

- Utánuk még Nikolai Baden Frederiksen, Baráth Péter és Mehdi Boudjemaa csatlakozott a kerethez, vagyis a legidősebb téli „szerzemény” is csak 28 esztendős.

- Baráth Peti 20 éves, Nikolai 22, Mehdi 24, Owusu Kwabena 25, Abena pedig 28 esztendős. Talán csak Myenty Abenát leszámítva még egy további eladás benne lehet bármelyikükben, így ők akár jó befektetést is jelenthetnek a klub számára.

- A magyar válogatott Baráth Péter érkezése sok szurkoló számára örömet szerzett. Az ő neve régóta szerepelt a listánkon?

- Nagy öröm, hogy sikerült őt szerződtetni. Vele kapcsolatban már régóta kapcsolatban voltunk a Debrecennel, de az ár, amit eddig kértek érte, az nagyon magas volt. Most lehetőség nyílt egy olyan konstrukciót megteremteni, amelyben a kockázatot a mi részünkről alacsonyan tudjuk tartani, de érdekességképpen megjegyezném, hogy egy végleges vásárlás esetén így is például Aissa Laidouni vételi árához képest lényegesen magasabb összegről beszélünk. Bízom benne, hogy Peti tehetsége ki tud nálunk teljesedni, és meghatározó tagja tud lenni a Fradinak rövid, közép és hosszú távon is. Szerintem megvannak ehhez a képességei.

- Baráth Péter után még február 15-én is volt egy érkezőnk a Törökországból szerződtetett Mehdi Boudjemaa személyében, vagyis összességében elmondható, hogy az FTC jól reagált a kialakult helyzetre.

- A középpályán az egész tél folyamán próbáltunk reagálni Aissa Laidouni távozásával kapcsolatban. Nagyon sok tárgyalás folyt, melyek nem mindig vezettek pozitív eredményre különböző okok miatt. Mehdi játékát is régóta ismertük, követtük, a Hataysporral ráadásul egy jó kapcsolat is kialakult a tavalyi évben. Természetesen nagyon sajnáljuk, ami Törökországban és Szíriában történt, együttérzünk az emberekkel és a klubbal is, sok erőt kívánunk nekik, hogy talpra tudjanak állni. Ebben a helyzetben viszont nagyon gyorsan tudtunk reagálni, és lehetőség nyílt egy olyan játékost szerződtetni, aki tökéletesen belepasszol abba a profilba, amit mi kerestünk.  

Cikkajánló

FTC-Kisvárda: parkolási információk

Parkolójegyét kizárólag online, a meccsjegy.fradi.hu/parkolo oldalon tudja megváltani!

Sztankovics: „Bajnoknak kell lennünk!”

Vezetőedzőnk szerint a Kisvárda ellen az egyetlen cél a bajnoki cím megszerzése lehet.

Eltűnt derbihősök: Nacer Bouiche

A Fradi TV sorozatának második részében focicsapatunk első afrikai légiósával találkozhatnak – VIDEÓ!

Együtt a lelátón! – Elindult a bérletértékesítés!

Nagy kedvezményt kapnak, akik az early bird időszakban vásárolják meg bérletüket a 2024/25-ös idényre.

FTC-Kisvárda: meccsnapi programok

Április 20-án, szombaton a Kisvárda elleni bajnokin az Egészségnap kerül a középpontba.

Közösen ültetett fát az FTC és a Provident

A pénzügyi szolgáltató vállalat Provigreen elnevezésű programjában az április a fenntarthatóságról szól.

A Föld Napja: Szedd össze magad!

A Föld Napja alkalmából különleges eseménnyel készül klubunk a Kisvárda elleni labdarúgó bajnokira.

Zachariassen is nézett, amikor Wingo rávágta, hogy…

Futballistáinkat különleges játékra hívtuk, amelyben az Újpest, a Barca és a Liverpool is pontot ért - VIDEÓ

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin