2021. szeptember 29.
Peter Stöger: „Két magabiztos csapat találkozik”
Vezetőedzőnk és Tokmac Nguen részvételével tartottunk sajtótájékoztatót szerdán.

Férfi labdarúgócsapatunk csütörtök 21.00-tól a Real Betist fogadja az UEFA Európa Liga G-csoportjának 2. fordulójában. A mérkőzést felvezető szerdai sajtótájékoztatón az FTC részéről a vezetőedző, Peter Stöger valamint a csatár, Tokmac Nguen nyilatkozott a Groupama Arénában.

- Két magabiztos csapat találkozik csütörtökön, a legutóbbi mérkőzések alapján mindkét félnek megvan az oka a magabiztosságra. Hogy mást ne mondjak, a Real Betis is csak egyetlen mérkőzést veszített el a közelmúltban a Real Madrid ellen. Igyekszünk megtalálni a megfelelő egyensúlyt aközött, hogy kontrollálni tudjuk az ellenfél kvalitásait, illetve hogy ki tudjuk használni a saját erősségeinket a pályán. Bízom benne, hogy a szurkolók segítségével sikerül egy jó eredményt elérnünk a spanyol együttes ellen – kezdte Peter Stöger. - A Real Betis egy nagyon jó és erős csapat, kicsit más stílust képvisel, mint legutóbbi EL-ellenfelünk, a Leverkusen, gyors, technikás játékosai vannak. Azt mind tudjuk, hogy a hazai mérkőzéseinken a szurkolók által biztosított atmoszféra lenyűgöző, ez is hozzájárulhat ahhoz, hogy átlendítsen minket a holtpontokon.

Vezetőedzőnk újságírói kérdésre válaszolva beszélt a sikerrel vett bajnoki rangadókról és a csapat állapotáról is.

- A fő célunk az, hogy újra megnyerjük a magyar bajnokságot, ezért nagyon örülök annak, hogy jó eredményt értünk el a MOL Fehérvár és az Újpest ellen is a múlt héten. Sok munkánk van abban, hogy a csapat fizikuma jó szinten legyen. Sajnos az elmúlt időszakban voltak problémáink, nem állt minden játékos a rendelkezésünkre. Örülök, hogy folyamatosan épültek fel a játékosaim, viszont akik visszatérnek, nem mindig állnak készen azonnal arra, hogy kezdők legyenek. Csütörtökön és vasárnap is fontos meccs vár ránk.

Peter Stögert a Betist felkészítő világhírű trénerről, Manuel Pellegriniről, illetve a vele kapcsolatos élményeiről is kérdezték.

- Nem ismerem őt személyesen, még nem találkoztunk egymással, a csütörtöki lesz az első alkalom, hogy a csapataink összecsapnak. Természetesen tisztában vagyok az eredményeivel, ő egy legenda, tisztelem, remek edző – mondta az FTC osztrák edzője.

Vécsei Bálint válogatott meghívója is téma volt a sajtóértekezleten.

- Mindannyian örülünk, hogy Vécsei Bálint újra megkapja a lehetőséget a válogatottnál, sokat tett ezért. Mindig keményen dolgozik az edzéseken, pontos, profi a hozzáállása, mindenkinek hasonló mentalitással kéne rendelkeznie. Egy nagyon intelligens játékos, aki megfelelően tudja kontrollálni a mérkőzéseket. Az elmúlt három hónapban rengeteget dolgozott azért, hogy megkapja a lehetőséget, ezért boldogok vagyunk, hogy újra számítanak rá a válogatottnál is. Ha egy játékos sokat fejlődik, akkor is az edző neve kerül az előtérbe, ha nem játszik, akkor is az edzőt veszik elő. A legfontosabb a munka, az dönti el, hogy egy labdarúgó mennyit játszik a pályán – közölte Peter Stöger.

A Real Betis elleni mérkőzésre továbbra is kaphatóak jegyek ITT, a három hazai EL-meccsünkre érvényes bérletekről pedig IDE kattintva tudhat meg többet.

Tokmac Nguen: „Számomra különlegesek a spanyol csapatok elleni meccsek”

Norvég támadónk kemény meccsre számít a Real Betis ellen.

- Milyen mérkőzésre számít a Betis ellen?

- Egyetértek az edzővel, kemény meccsre számítok, de azt is tudjuk, hogy ezúttal hazai pályán leszünk. Ez mindenképpen magabiztosságot kell, hogy adjon, hiszen a szurkolók mögöttünk lesznek.

- 2019-ben az Espanyol, 2020-ban pedig az FC Barcelona ellen is játszott a Ferencváros. Mit gondol a spanyol csapatok elleni meccsekről?

- Számomra különlegesek a spanyol csapatok elleni mérkőzések, hiszen a La Liga a kedvenc bajnokságom, sok csapatot követek onnan. Különleges futballt játszanak Spanyolországban, nagyon más, mint amivel mi nap mint nap találkozunk. Megpróbáljuk a maximumot adni, és profitálni az ilyen meccsekből.

- Elégedett lenne a döntetlennel a Betis ellen?

- Az attól függ, hogy milyen mérkőzésen szerzünk egy pontot. Ha 90 százalékban az ellenfél birtokolja a labdát és úgy sikerül döntetlent elérnünk hazai pályán, az rendben van, viszont ha a tőlünk telhető maximumot tudjuk nyújtani és saját játékunkat tudjuk játszani, akkor nem. Itthon csak a három ponttal lennék elégedett.

Cikkajánló

Hajnal Tamás: „Klasszisok alkotják a Betis keretét”

Az FTC sportigazgatója beszélt a spanyolok erősségeiről és arról is, hogy mi lehet a Fradi esélye csütörtökön.

EL-lenfélmustra, 2. rész: jön a bombaerős Betis!

Második UEFA Európa Liga-ellenfelünk, a Real Betis kiváló formában érkezik a budapesti mérkőzésre.

Online parkolójegy a Betis elleni EL-meccsre!

A Real Betis elleni Európa Liga-mérkőzésre érkező szurkolóink kizárólag online válthatnak jegyet parkolóinkba.

A Betis is győzelemmel hangolt az UEL-meccsünkre

A sevillai csapat kétgólos győzelmet aratott a Getafe ellen a spanyol bajnokság 7. fordulójában.

A Föld Napja: Szedd össze magad!

A Föld Napja alkalmából különleges eseménnyel készül klubunk a Kisvárda elleni labdarúgó bajnokira.

Zachariassen is nézett, amikor Wingo rávágta, hogy…

Futballistáinkat különleges játékra hívtuk, amelyben az Újpest, a Barca és a Liverpool is pontot ért - VIDEÓ

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin