2023. január 19.
Suriname-i válogatott védőt igazoltunk a Slovantól
A Ferencvárosnál folytatja pályafutását az egyaránt háromszoros szlovák bajnok és kupagyőztes Myenty Abena.

Magyar bajnoki címvédő és UEL-csoportgyőztes férfi labdarúgócsapatunk bejelentette első új téli igazolását:a nyolcszoros Suriname-i válogatott védő, Myenty Abena a Ferencvárosnál folytatja pályafutását!

A 28 éves játékos a pozsonyi Slovantól érkezik a mieinkhez.

BEMUTATÁS

Myenty Abena, teljes nevén Leo Myenty Janna Abena 1994. december 12-én született a Dél-Amerika északkeleti részén fekvő egykori holland tengerentúli tartomány, Suriname fővárosában, Paramaribóban. A 28 éves, 191 centiméter magas, szükség esetén a védelem jobb oldalán is bevethető középső védő holland állampolgársággal is rendelkezik, pályafutását is Hollandiában, az Utrecht együttesénél kezdte meg, amellyel 2016-ban U21-es holland bajnok lett. Első profi mérkőzését 2016 augusztusában játszotta az FC Utrecht második számú csapatában a holland másodosztályban, a PSV Eindhoven fiataljai ellen.

2017 nyarán az akkor szintén a másodosztályban szereplő De Graafschap játékosa lett, amellyel a szezon végén feljutottak a holland élvonalba. Az Eredivisie-ben Abena 2018 őszén 12 mérkőzésen lépett pályára, játékával több klub figyelmét is felkeltette, 2019 januárjában pedig az akkori szlovák bajnoki címvédő Spartak Trnavához szerződött, amellyel az év májusában megnyerte a Szlovák Kupát, a Zsolna elleni, 3-3-ra végződő döntő tizenegyespárbajában ő lőtte be csapata utolsó büntetőjét.

2019 júniusában négyéves szerződést írt alá korábbi csapata egyik legnagyobb riválisával, a friss bajnok pozsonyi Slovannal, amellyel 2020-ban és 2021-ben is duplázott, mind a bajnokságot, mind a kupasorozatot aranyéremmel zárták. 2022-ben a Szlovák Kupát nem, de a bajnoki címet ismét sikerült elhódítaniuk, így Abena összesen háromszoros szlovák bajnoknak és kupagyőztesnek mondhatja magát.

2022 őszén a Slovan alapembereként szerepelt a szlovák bajnokságban, a kupában és a nemzetközi porondon is. Végigjátszotta a Ferencváros elleni párharc mindkét összecsapását a Bajnokok Ligája selejtezőjében, a végül az Európa Konferencia Liga főtáblájára jutó pozsonyiak színeiben öt csoportmeccsen lépett pályára.

Suriname válogatottjában 2021. március 24-én mutatkozott be egy Kajmán-szigetek elleni, 3-0-ra megnyert CONCACAF világbajnoki selejtezőn, amelyen kezdőként 88 percet töltött a pályán. Azóta összesen nyolcszor szerepelt a Suriname-i nemzeti csapatban, legutóbb 2022 júniusában, a CONCACAF Nemzetek Ligája A csoportjában Mexikó ellen 3-0-ra elveszített mérkőzésen játszott.

NÉVJEGY
NÉV: Myenty Abena
SZÜLETÉSI HELY, IDŐ: Paramaribo, 1994. december 12.
NEMZETISÉGE: Suriname-i, holland
KORÁBBI KLUBJAI: FC Utrecht (2014-2017), De Graafschap (2017-2019), Spartak Trnava (2019), Slovan Bratislava (2019-2022)
SIKEREI: 3x szlovák bajnok, 3x szlovák kupagyőztes, 1x holland U21 bajnok

Cikkajánló

„A Ferencváros jelent számomra mindent”

Ma ünnepli ötvenkettedik születésnapját Lipcsei Péter, labdarúgóklubunk legendája.

Mezőkövesden a Fradi-minibusz

Drukkereink a Mezőkövesd elleni mérkőzés idején is beszerezhetik kedvenc Fradi-terméküket.

Dibusz bizonyított a kapitánynak

Labdarúgócsapatunk kapusa, Dibusz Dénes értékelte a válogatott Koszovó ellen 2-0-ra megnyert meccsét - VIDEÓ!

Szevikjan gólt lőtt, Ben Romdhane kezdett

Örmény játékosunk Csehország ellen volt eredményes, míg tunéziai középpályásunk Új-Zéland ellen játszott.

Dibusszal és Vargával győzte le Koszovót a válogatott

Dibusz Dénes kezdőként, Varga Barnabás csereként játszott a Puskás Arénában 2-0-ra megnyert meccsen.

Köszönünk mindent, Toki!

Öt magyar bajnoki cím, egy Magyar Kupa, három UEL- és egy BL-csoportkör után Tokmac Nguen távozik az FTC-től.

„Dénes a legkiválóbb magyar csapat kapusa”

Marco Rossi a Koszovó elleni mérkőzés előtt beszélt várakozásairól és Dibusz Dénesről is.

Mezőkövesd-FTC: elindult a jegyértékesítés!

Március 31-én, vasárnap 18.00-tól lépünk pályára a Mezőkövesd vendégeként a bajnokság 26. fordulójában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin