2023. december 25.
„Számomra a legjobb kikapcsolódás, ha otthon lehetek”
Varga Barnabás családi körben tölti az ünnepeket, otthon fogja kipihenni az emlékezetes évet – INTERJÚ!

Tíz meccsen szerzett 8 góljával a nyáron igazolt Varga Barnabás lett az FTC legeredményesebb labdarúgója az OTP Bank Ligában ősszel. Az 1994. október 25-én, Szombathelyen született támadót első ferencvárosi félévében sérülés is hátráltatta, ezzel együtt is 17 találatig jutott (21 mérkőzésen), emellett 7 gólpasszt is kiosztott, így igazán eredményes időszakot zárt. Ha a teljes évet nézzük, ez még inkább igaz, hiszen a Paksi FC színeiben gólkirály lett, a nemzeti tizenegy tagjaként pedig fontos gólókat szerezve járult hozzá az Európa-bajnoki kvalifikációhoz. Egy ilyen esztendő után a gólkirály most hazatér, hogy szülőfalujában pihenje ki ezt az emlékezetes évet.

- Befejeződött a július óta tartó, csak a Fradiban összesen 33 tétmeccset tartogató szezon, eljött a pihenés ideje! Itthon vagy külföldön fogod kipihenni az idény fáradalmait?

- Én most valószínűleg inkább itthon maradok, nem tervezek nagy utazást. A pihenésé lesz a főszerep – ránk is fér, valóban nagyon hosszú volt az őszi szezon.

Varga Barnabás az idén ősszel a nemzetközi porondon is megmutathatta magát

- Az ilyen sűrű menetrend mellett gondolom örülsz, ha végre hazajutsz Szentpéterfára.

- Igen, az idény közben ez sem gyakran adatott meg. Számomra a legjobb kikapcsolódás, ha otthon lehetek a családom és a barátaim körében.

- Az alig több, mint ezer fős szülőfaludban, Szentpéterfán vagy Budapesten állítanak meg többen az utcán?

- Ez nehéz kérdés! Otthon ismerek mindenkit, természetes, hogy gyakran megállítanak és beszélgetünk. Az ilyen találkozások mindig jó érzéssel töltenek el. Persze, Budapesten is gyakran előfordul azért, hogy felismernek és megszólítanak.

- Nagy horgász hírében állsz, a karácsony pedig, mint tudjuk, a halételek fogyasztásának az időszaka is. Nálatok ilyenkor az kerül az ünnepi asztalra, amit te fogsz?

- Horgászni szeretek, igaz, mostanában nem nagyon volt időm rá, a halat viszont nem szeretem! Hiába klasszikus karácsonyi fogás, én abszolút nem vagyok oda érte. Szinte soha nem eszek halat, az ünnepek idején sem.

- A családot ellátod azért hallal vagy megveszik maguknak?

- Valószínűleg beszerzik máshonnan – abból nem laknának jól, amit én fogok…

- A pihenésen kívül van bármi olyan, akár kisebb utazás, találkozás, egy film vagy sorozat megnézése, amit régóta tervezel, csak a hosszú szezonban nem volt rá lehetőséged?

- Nem, igazából semmi különleges tervem nincsen, a pihenésé lesz a főszerep. Mindig jó feltöltődés a családommal és a barátaimmal tölteni az időt, most is ez a terv.

- Beszéljünk kicsit a fociról! Ha visszatekintünk a 2023-as esztendőre, azt látjuk, hogy a Paksban kezdtél, majd gólkirály, aztán válogatott lettél, később átjöttél a Fradiba, ahol ontottad a gólokat, szóval igazán felfelé ívelt a pályád. Az októberi sérülésed picit talán megakasztott, de egyetértesz abban, hogy nagy dolgokat értél el az idén?

- Egy év alatt sok minden történt velem, jobban nem is nagyon alakulhattak volna a dolgaim. Elégedett vagyok az idei évvel, de remélem, hogy jövőre még jobb lesz!

- A Pakssal elnyert gólkirályi cím, majd a Fradiba igazolás és a válogatott bemutatkozás szélesebb körben is meghozta neked az népszerűséget. Hogy érzed, országosan ismert labdarúgóként változtál bármit az idén?

- Nem gondolom, hogy változtam volna, határozottan nem a válaszom.

A gólkirály bejátszotta magát a magyar válogatottba is

- A jövő év egyik legjobban várt eseménye az Európa-bajnokság lesz – az idei formád alapján jó esélyed van a kerettagságra. Gyakran gondolsz már most az Eb-re?

- Gondolok rá, persze, de van még fél év odáig, és azt is látni kell, hogy nem lesz egyszerű a keretbe kerülés sem. Mindenkinek a maximumot kell nyújtania a csapatában, sok játékpercet kell gyűjteni, jó formában kell lenni, csak akkor van esély a keretbe kerülésre is. Nyilván mindenkinek ez a célja, de csak 23 fő utazhat, szóval komoly verseny várható.

Töltse a tavaszt is velünk a lelátón!

December 1-jén megkezdtük a következő szezonra érvényes bajnoki bérletek értékesítését. A Ferencvárosra nyolc hazai rendezésű bajnoki vár 2024 tavaszán, sorrendben az MTK Budapest, a DVTK, a Kecskemét, a Puskás Akadémia, a Paksi FC, a Kisvárda, a DVSC és az Újpest látogat majd a Groupama Arénába. Aki megújítja eddigi bérletét, vagy új bérletet vált, már most bebiztosítja a helyét ezekre a találkozókra, ezzel pedig 10 százalékkal olcsóbban jut be a stadionba, mintha egyenként vásárolna belépőt. További részletek ITT!

Cikkajánló

Abena kezdett, Suriname győzött

Labdarúgónk végigjátszotta a világbajnoki selejtezőt Anguilla ellen.

,,Remélem, hogy Svájc ellen ugyanígy folytatom”

Az Izrael ellen két gólt szerző Varga Barnabás optimista az Eb-rajt előtt.

Varga Barnabás vezérletével győzött a válogatott!

Támadónk két gólt és egy gólpasszt jegyzett az Eb előtti utolsó, Izrael elleni felkészülési mérkőzésen.

Örmény siker Szevikjan-gólpasszal

Szélsőnk Kazahsztán ellen lépett pályára.

Botka Endre: „Nincs nyomás a csapaton”

Védőnk az Izrael elleni találkozó előtt nyilatkozott.

VIDEÓ: „Van szakértő segítségem a bérleteladásban”

Két napig szurkolóink idén is labdarúgóink közreműködésével vehették vagy újíthatták meg bérletüket – VIDEÓ!

Vegye meg szezonbérletét, értékes ajándékokat nyerhet!

Vespa motor, népligeti edzéslátogatás, VIP Gold jegyek és bérletár visszatérítés is a nyeremények között.

Az MBH Bank támogatja a Fradi élményt

A „Fradi Élmény” program és a Groupama Aréna Skybox-szintek névadó szponzora lett a hitelintézet.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin