2023. július 22.
„Szeretnénk visszanyerni a szurkolóink bizalmát”
Interjú a férfi labdarúgócsapat vezetőedzői feladataival megbízott Máté Csabával és segítőjével, Leandróval.

A KÍ Klaksvík elleni fájdalmas BL-búcsú, majd Sztanyiszlav Csercseszov távozása után az FTC-MVM Népligeti Sportközpontban csütörtök óta Máté Csaba, valamint a Fradival játékosként négyszeres magyar bajnok és ötszörös MK-győztes Leandro de Almeida vezetésével készül férfi labdarúgócsapatunk kerete. A szombati edzést követően a két szakembert kérdeztük az első napok tapasztalatairól.

- Mindannyiunk számára óriási csalódás volt a feröeriek elleni mérkőzés kimenetele, illetve maga az eredmény is, ezt kell most feldolgozniuk a játékosoknak, hiszen őket is hatalmas csalódásként érték a történtek. Nagyon fontos, hogy ezt mentális oldalról jól kezeljük. Sokan vagyunk a keretben, mindenki másként dolgozza fel a nehézségeket, ezt a feszültséget kell ezekben a napokban feloldani – kezdte Máté Csaba, aki már a jövő csütörtöki, Shamrock Rovers elleni UEFA Európa Konferencialiga-selejtezőről is beszélt. - A legfontosabb, hogy az alázat meglegyen a csapatban, valamint a kellő tisztelet az ellenféllel szemben. Azt a hatalmas csalódást, amit a szurkolóknak okoztunk, meg kell próbálnunk helyrehozni. Szeretnénk visszanyerni a szurkolóink bizalmát, hiszen szükségünk van a támogatásukra.

Az FTC-t 2012 óta szolgáló Máté Csaba nem először kap lehetőséget megbízott vezetőedzőként, Leandróval az oldalán viszont eddig egyszer, 2021. december 18-án, egy Honvéd elleni bajnokin dolgozhatott. Az eddigiekben az NB III-ban szereplő tartalékcsapatunknál tevékenykedő Leo most újra a felnőtt együttes mellett bizonyíthat.

- Az ember alapvetően nem úgy szeretne lehetőséget kapni, hogy valaki elmegy, ám ennek ellenére megtiszteltetés itt lenni, minden tudásommal azon leszek, hogy segíteni tudjak a csapatnak abban, hogy kilábaljon ebből a nehéz időszakból. Már a csütörtöki, Shamrock Rovers elleni selejtezőre készülünk. A legfontosabb, hogy a fejeket rendbe tegyük, hogy mindenkinek visszatérjen az önbizalma. Tisztelet, alázat és persze, emellett bele kell tenni a kemény munkát is a felkészülésbe, az eredmények csak a kellő intenzitással végzett edzésekkel, sok futással jöhetnek vissza – jelentette ki Leandro de Almeida.

A Shamrock elleni UECL-selejtező első mérkőzését július 27-én, csütörtökön 19.00-tól a Groupama Arénában játsszuk. Erre a találkozóra is a bajnoki jegyárnak megfelelő áron válthatják meg belépőjüket! Jegyek kaphatók személyesen a Groupama Aréna jegypénztárainál a már megszokott nyitvatartási időben (K-P.: 10.00-18.00, Szo.: 9.00-13.00, V-H.: zárva), valamint online, a meccsjegy.fradi.hu oldalon is! További részletek ITT!

Cikkajánló

Dibusz, Botka és Varga B. az Eb-keretben

Marco Rossi tartalékként Lisztes Krisztiánt is beválogatta a nemzeti együttes keretébe.

FTC-Újpest: meccsnapi ajánlat

Harminc százalékos kedvezménnyel vehetik meg a Fradi x Cornavin 34. bajnoki órát.

Félmillió forinttal támogattuk a Mentor Alapítványt

A DVSC elleni mérkőzés alkalmával minden eladott jegy után 100 forintot adományoztunk a Mentor Alapítványnak.

Töltse le címvédő labdarúgóink legújabb csapatfotóját!

Varázsolja zöld-fehérbe monitorját az újabb kupatavaszt elért együttesünk csapatfotójával!

Lépjen be a Fradival a kiterjesztett valóságba!

Töltse le a Fradi Appot és próbálja ki a kiterjesztett valóságon alapuló bajnokavató animációnkat a derbin.

„A döntőt nem játszani, hanem megnyerni kell!”

Dejan Sztankovics és Mohammed Abu Fani mondta el várakozásait a Paks elleni MOL Magyar Kupa-döntőről.

Indul a jegyértékesítés a szezonzáró derbire

Május 19-én, vasárnap 20.15-től fogadjuk az Újpestet, majd sor kerül az ünnepélyes bajnokavatásra.

Sajtóakkreditáció az Újpest elleni bajnokira

A sajtó munkatársai május 17., péntek 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a vasárnapi bajnokira.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin