2023. november 8.
Sztankovics: „22 ezer emberrel együtt fogunk támadni”
Vezetőedzőnk mellett Sigér Dávid is kiemelte a szurkolók szerepét a Genk elleni csoportmeccs előtt.

A labdarúgó UEFA Európa Konferencia Liga F-csoportjában három forduló után öt ponttal, ezzel a továbbjutást érő második helyen álló Ferencváros csütörtök este 18.45-től a belga Genket fogadja. A meccsnap előtt, szerdán vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics és középpályásunk, Sigér Dávid részvételével tartottunk sajtótájékoztatót a Groupama Arénában.

- Izgalmas állásról indulhatunk neki a csoportkör második felének – jelentette ki Sigér Dávid, utalva arra, hogy a Fiorentina, a Genk és a Ferencváros is öt-öt ponttal áll a négyesben. - A genki mérkőzésünk után az rajzoltódott ki, nagyon fontos lesz, hogy melyik csapat hány pontot szerez Budapesten. Sorsdöntő meccs lehet a csütörtöki. Azt gondolom, hogy egy gól is eldöntheti a meccset. Annak ellenére, hogy Genkben mindkét fél előtt adódtak lehetőségek, olyan nagyon sokat nem forogtak veszélyben a kapuk. Talán mindkét csapatnak a biztonság volt a legfontosabb.

Sigér Dávid kérdésre válaszolva elmondta, kisebb sérülése már a múlté, jól van, ennek köszönhetően léphetett pályára Kecskeméten is. A szurkolók szerepéről is beszélt.

- Szerintem a drukkerek pont úgy számítanak ránk a pályán, ahogy mi is számítunk rájuk, hogy hangos szurkolással támogatnak majd minket. Remélem, hogy a Groupama Arénában újra egy olyan mérkőzést tudunk majd lejátszani, amelynek a végén mind a szurkolóinknak, mind a magyar kötődésű embereknek pozitívabb lesz a szájíze, mint az ellenfélnek.

A középpályás után Dejan Sztankovics vette át a szót.

- Nagyon érdekes és egyben nehéz mérkőzést játszottunk kint. Sokat futottunk, egy igazán taktikus meccs volt. Számunkra csütörtökön az lesz a legfontosabb, hogy minél jobban alkalmazkodni tudjunk az ellenfélhez. Végig koncentrálnunk kell, nagyon fontosak lesznek az apró részletek, a szabadrúgások, egy-egy labdaszerzés, ezek mind-mind döntő jelentőségűek lehetnek – kezdte a tréner. - Mi nem egy-egy játékosból, az egész csapatból felkészültünk. Persze, van egy-egy fiatal és gyors játékos, akinek szereplése döntő jelentőségű lehet, de csak akkor, ha megvan a megfelelő támogatása a csapata részéről. Amikor belemegyünk az apró részletekbe, mindig megvizsgáljuk, hogyan támad az ellenfél, de én nem foglalkozom azzal, ki játszik, és ki nem. A legfontosabb, hogy a saját taktikánkra fókuszáljunk. Nálunk sajnos Varga Barnabás továbbra is sérült, viszont minden más játékos bevethető. Sigi beszélt már a szurkolók szerepéről, nem kell nekik külön magyarázni, milyen fontos lesz a holnapi mérkőzés, meghívnunk sem kell őket, hiszen, ha jól tudom, telt házas lesz a meccs. 22 ezer emberrel együtt fogunk támadni, védekezni, ha esetleg labdát vesztünk, együtt kell felállnunk. Biztos vagyok benne, hogy ott lesz a „12. játékos” is a pályán.

Vezetőedzőnk kérdésre válaszolva a genkiek elleni összecsapás tétjéről, a csoport esélyeiről is nyilatkozott.

- Szerintem a Genk, a Fiorentina és a Ferencváros is egyformán esélyes arra, hogy továbbjusson, a pályán minden kérdésre választ kapunk majd. Firenzében 65 percig nagyon jó mérkőzés láthattunk, sikerült megnehezítenünk a Fiorentina játékát, szóval abszolút a pályán fog eldőlni a továbbjutás kérdése. Nem szeretnék számolgatni, szeretnénk a pályán megmutatni, hogy miként tudunk játszani. Tudjuk jól, hogy egy csütörtöki győzelem akár továbbjutást is érhet a legjobb 16 közé – közölte Sztankovics.

Kapunyitás a találkozó előtt két órával, 16.45-től. Érdemes időben érkezni – meccsnapi programjainkról IDE kattintva olvashat.

Jegyinformációk a következő hazai bajnokira

Együttesünk az OTP Bank Ligában legközelebb november 12-én, vasárnap 16.00-tól lép pályára, akkor a Fehérvár FC lesz az ellenfél. Az arra a találkozóra érvényes meccsjegyüket a nap 24 órájában megvehetik az interneten, a meccsjegy.fradi.hu-n, valamint személyesen a Groupama Aréna jegypénztáraiban is (H.: zárva, K-P.: 10.00-18.00, Szo.: 09-13.00, kivéve meccsnapon, V.: zárva, mérkőzésnapon a kezdésig)! Ezen kívül ne feledje: ha volt jegye az Újpest ellen, a Fehérvár elleni belépője most ingyenjegyet ér! Akciónk részleteit keresse ITT!

Cikkajánló

Távozik Iyinbor Patrick

A 22 éves védő az elmúlt három idényt kölcsönben töltötte.

Tusványoson mesélt a VVK-győzelemről Rákosi Gyula

Klubunk legendája a Bálványosi Nyári Szabadegyetemen vett részt.

„Nagyon meglepődtem!” – Varga Barna megkapta a maszkját

Riportunkból kiderül, hogy Kylian Mbappé Eb-n viselt maszkja jobb-e magyar válogatott támadónkénál – VIDEÓ

Indul a jegyértékesítés a walesi visszavágóra

Walesbe utazó drukkereink 10 ezer forintért válthatnak vouchert a párharc második összecsapására.

Zachariassen: „Ez egy tökéletes kezdés”

Norvég játékosunk szerint minden remekül alakult a TNS elleni első BL-meccsünkön – VIDEÓ!

„Fantasztikus energia áramlott a pályára”

Holland vezetőedzőnk ötgólos győzelemmel mutatkozott be csapatunk kispadján.

Magabiztos, ötgólos győzelem az első tétmérkőzésen

Együttesünk 5-0-ra verte a The New Saints-t a BL-selejtező első mérkőzésén.

HSA Hónap Játékosa: Marquinhos lett május legjobbja

Szurkolói szavazásunkon brazil szélsőnket látták május hónap legjobbjának.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin