2023. december 13.
Sztankovics: „Fontos, hogy higgyünk a csapatban”
Dejan Sztankovics és Kristoffer Zachariassen válaszolt az újságírók kérdéseire.

34-szeres magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunk december 14-én, csütörtökön 18.45-től az olasz Fiorentinát fogadja hazai pályán az UEFA Európa Konferencia Liga csoportkörének utolsó fordulójában, ahol a tét a nemzetközi kupatavasz. Együttesünk már egy döntetlen esetén biztosan továbbjutna a négyesből. A találkozó előtti napon vezetőedzőnk, Dejan Sztankovics, valamint középpályásunk, Kristoffer Zachariassen osztotta meg várakozásait sajtótájékoztatón.

- Eddigi ferencvárosi karrierem alatt is fantasztikus európai kupameccseket játszhattam, biztos vagyok benne, hogy a csütörtöki is remek lesz. Hazai pályán mindig nagyszerű hangulatot varázsolnak a szurkolóink, kemény meccsre számítok egy kemény ellenféllel szemben, azt hiszem, a szurkolók biztatásával jó esélyünk van a győzelemre, ezért futunk majd ki a gyepre. Mindig fáj, ha veszítesz, de ez a foci része, ezekből tanulni kell és tapasztalatot szerezni, fel kell készülni a következő meccsre – mondta Zachariassen reagálva a paksi vereségre. - Most a csütörtöki meccsre kell készülni, és tanulni a vereségekből. Tudjuk, milyen fontos mérkőzés lesz, fel kell készítenünk magunkat mentálisan a harcra. A Fiorentina egy remek csapat, de a Groupama Arénában már többször megmutattuk, hogy bárkit le tudunk győzni, ez lesz a célunk most is. Meglátjuk, mi történik.

Ezt követően vezetőedzőnket kérdezték az újságírók.

- A csütörtöki mérkőzés egy nagy kihívás lesz, a futball ezért szép, ezért edzünk, ezért játszunk, ezek a kihívások az élet részei. Firenzében az első találkozó során alábecsültek minket – kezdte Dejan Sztankovics. - A holnapi is egy kemény mérkőzés lesz. A Fiorentina hozzáállása bizonyára más lesz, mint az első meccsen, mert most semmi nyomás alatt nem állnak, nem kell tartaniuk a rizikótól, ők már biztos továbbjutók. A mi helyzetünk pedig az, hogy 22 nap alatt 7 meccset kell játszanunk. Az edző ebben az esetben egy varázsló, akinek rá kell vennie a játékosokat, hogy gyakoroljanak, dolgozzanak és megfelelőképpen kipihenjék magukat. A Fiorentina olyan dolgokat is kipróbálhat, amiket mi most nem tehetünk meg. Egy nagyon jó első osztályú csapatról beszélünk, azt gondolom, most kipróbálhatják, hogy mire képesek. A csapat Firenzében mutatott teljesítménye egészen lenyűgöző volt abban a 60-65 percben, amíg domináltunk, bátorságot és rátermettséget mutattunk, de ezután a cserékkel változott a helyzet. A fontos, hogy az ellenféllel szemben mindig tiszteletet mutassunk, és elismerjük az ügyességét. Aggaszt, hogy kedden 14 játékossal edzettem, ebből hárman kiestek, mint például Tokmac, Baráth és Gojak, azon gondolkozom, hogyan tudnám a sérülteket visszahozni a csapatba. Varga Barnabás játékra kész, még nem tudni, hány perc van benne, ez még egyeztetés alatt van. Fontos a hit, hogy higgyünk a csapatban. Egyelőre többet viszünk bele a játékba, mint amit az eredmény visszaad. A Fiorentina is ismeri ezt, hogy milyen, amikor hullámvölgy jön, és hiába pakoljuk bele a munkát, nem jönnek úgy az eredmények, mint szeretnénk. Játékosként számtalan alkalommal találkoztam a Fiorentinával. Csütörtökön biztosan kemény meccs vár ránk, az érdekel engem a legjobban, hogy hányan fognak tudni velem tartani.

Ezt követően egy olasz újságíró arra volt kíváncsi, vezetőedzőnk hogyan látja a Konferencia Liga erősségét, taktikai szempontból milyennek gondolja?

- Azt gondolom, egy fontos megmérettetésről van szó, a mi csoportunkban négy olyan csapat van, amely technikailag és taktikailag is jól képzett, láttuk, milyen kevés pontot vesztettek, és milyen magas szintű játékra képesek – folytatta Dejan Sztankovics. - A tavalyi év döntőse is itt szerepel, tehát tényleg erős a csoportunk. Különböző sorozatok vannak, nem gondolom, hogy egyik nehezebb lenne, mint a másik. Megpróbálunk majd mindent megtenni, hogy minél előbb gólt szerezzünk. Amikor végig gondoljuk, hogyan szeretnénk játszani, akkor motiválni kell a játékosokat, és követnünk kell a tendenciát, hogy minél több esélyt teremtsünk magunknak. A Ferencváros jelenlegi csapatában minden lehetőség megvan.

UEFA Európa Konferencia Liga, csoportkör, 6. forduló
FTC – Fiorentina
2023. december 14., csütörtök 18.45

Töltse a tavaszt is velünk a lelátón!
December 1-jén megkezdtük a következő szezonra érvényes bajnoki bérletek értékesítését. A Ferencvárosra nyolc hazai rendezésű bajnoki vár 2024 tavaszán, sorrendben az MTK Budapest, a DVTK, a Kecskemét, a Puskás Akadémia, a Paksi FC, a Kisvárda, a DVSC és az Újpest látogat majd a Groupama Arénába. Aki megújítja eddigi bérletét, vagy új bérletet vált, már most bebiztosítja a helyét ezekre a találkozókra, ezzel pedig 10 százalékkal olcsóbban jut be a stadionba, mintha egyenként vásárolna belépőt. Mindemellett akik még a következő napokban gondoskodnak a 2024-es tavaszi bérletükről, ingyen tekinthetik meg a december 17-i, ZTE FC elleni szezonzárót! További részletekért kattintson IDE!

Cikkajánló

RangAdó-díjátadó: Varga Barnabás duplázott

Csatárunk az NB I gólkirálya és legjobb játékosa lett.

Így repült a virtuális sas a bajnokavatón

Megmutatjuk, hogy a hétvégi derbin – Igor helyett – hogyan repült egy virtuális sas a stadionban.

Számokban a bajnoki szezon Fradi-legjei

Varga lett a gólkirály, Abu Fani gólpasszokban volt legyőzhetetlen, idegenben mi lőttük a legtöbb gólt.

Köszönünk mindent!

Henry Wingo, Samy Mmaee, Muhamed Besic és Lisztes Krisztián is távozik labdarúgócsapatunktól.

„Megyünk tovább, mennek tovább, én is megyek tovább”

A derbi-sikerrel felvezetett bajnoki fiesztán Varga Barnabás, Lisztes Krisztián és Tóth Alex értékelt –VIDEÓ!

Indul a licit a dedikált győztes meccslabdákért

A meccslabdák megvásárlásával az Albert Alapítványt támogathatja.

"Szerintem most már tudok majd aludni"

Az Újpest elleni győzelem után megbízott vezetőedzőnk, Leandro de Almeida értékelt.

Derbi-győzelemmel zártuk a szezont!

Marquinhos és Lisztes góljával 2-0-ra nyertünk az Újpest elleni szezonzárón.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin