2019. június 29.
Tokmac: „Jót tesz nekünk a verseny a kezdőcsapatért”
Szélsőnk elárulta azt is, kit tart a legtechnikásabbnak a társai közül.

Tokmac Nguen szerezte a győztes gólt a CSKA Sofia elleni, 1-0-s győzelem alkalmával, szélsőnk pedig úgy érzi, egyre közelebb van a csúcsformájához. Tokmacot arról kérdeztük, mit gondol az eddigi edzőmeccsekről, specialitás-e a gólja, amit lőtt, valamint, hogy mire számít a Bajnokok Ligája-párharcoktól. Sőt, játékosunk azt is elárulta, kit tart a legtechnikásabb csapattársának!

- A második edzőtábor felénél járunk, két meccset játszottunk, hogy látod most a csapat helyzetét?
- Úgy érzem, hogy ezek már nehezebb meccsek voltak, mint amilyeneket az előző edzőtáborban játszottunk, sokkal inkább olyanok, mint amilyenekre számíthatunk majd a Bajnokok Ligájában. Az itteni két találkozónkból a CSKA elleni tetszett jobban, főleg az első félidőben már kezdtünk közelíteni ahhoz a játékhoz, amit majd a szakmai stáb szeretne látni a BL-találkozókon. A Red Bull Brasil ellen más stílussal találkoztunk, nagyon technikás játékosok alkották a csapatukat, nem véletlen, hogy jövőre valószínűleg már a brazil első osztályban lesznek. Most már egyre inkább koncentrálunk arra, hogy készen álljunk a fontos mérkőzésekre, amik előttünk állnak.

- A második meccs a Ludogorec első számú riválisa, a CSKA Sofia ellen volt, és nyerni tudtunk. Ebből következhetünk bármire?
- A Ludogorecnek jelentős tapasztalata van az előző évekből az európai kupaporondról, minden évben bejutottak valamelyik sorozat csoportkörébe, és folyamatosan a CSKA előtt végeztek. Ezért szerintem nehezebb feladat vár ott ránk, de majd meglátjuk.

- Nagy gólt lőttél ellenük, ráadásul nem ez volt az első, a Vidi kapuját szinte ugyanígy vetted be. Ez a specialitásod?
- Ha nem is specialitás, de azt mondhatom, hogy így szeretem befejezni a helyzeteimet. Általában nem az a célom, hogy bombagólt szerezzek, hanem arra figyelek, hogy a lehető legjobban tekerjem el belsővel a labdát, és a lehető legpontosabb legyen a lövés. Így jobban tudom kontrollálni, merre megy a labda, és nagyobb eséllyel tudok gólt szerezni. Sokat gyakorlom ezeket a befejezéseket, edzésen is szinte mindig így lövöm el a labdát.

SZINTE UGYANÚGY - A KÉT GÓL

- Mit szólt hozzá Rebrov?
- Ő is csatár volt, így pontosan tudja, hogy nem könnyű így befejezni egy helyzetet, de erről külön nem beszéltünk, ennél sokkal fontosabb dolgokról beszélünk.

- Például arról, hogy milyen fontos szerep vár rád a BL-selejtezőn?
- Rengeteg kiváló játékos van a csapatban, mindannyian játszani szeretnénk, de csak tizenegyen futhatunk ki a pályára a kezdő sípszókor. Erről szól a felkészülési időszak, hogy bebizonyítsd az edzőnek, a szakmai stábnak, hogy neked is ott van a helyed a kezdőcsapatban. Nem tudhatom biztosra, hogy kezdek-e majd a Ludogorec ellen, de úgy érzem, napról napra közelebb kerülök a legjobb formámhoz, és remélem, az elég lesz hozzá.

- Mit gondolsz a posztriválisaidról?
- Azt, hogy mind kiváló játékosok. Bő a keretünk, éles a versenyhelyzet, de jót tesz nekünk a verseny a kezdőcsapatért, mert mindenki többet akar beleadni, ezáltal együtt is erősebbek leszünk.

- A szélsőknek fontos, hogy jó kapcsolatuk legyen a csatárokkal. Hogy érzed, mennyire vagy összeszokva velük?
- Úgy érzem, megvan a megfelelő kapcsolat. Különböző stílusú csatárok vannak elöl, mindegyiküknek más az erőssége, ezért néha nekem is alkalmazkodnom kell ahhoz, hogy éppen melyikük van a pályán, de mindegyikükkel szeretek együtt játszani. Niko (Mikalai Sihnevich - a szerk.) olyan csatár, aki elképesztően keményen dolgozik minden meccsen, nagyon sokat küzd, ezzel pedig rengeteg helyet felszabadít nekem. Lanza (Davide Lanzafame - a szerk.) erőssége pedig az, ahogy a labdával bánik, talán ő a legtechnikásabb az egész csapatból. Elképesztő, mit tud művelni a labdával, néha csak odaadom neki, hogy lássam, mire képes, mert szerintem lenyűgöző.

- Mire számítasz a BL-párharcok kapcsán?
- Nehéz meccsek lesznek. Fontos, hogy a Ludogorec ellen jó eredményt szerezzünk hazai pályán, hogy kihasználjuk a helyzeteinket, és megfelelő helyzetben várjuk az idegenbeli visszavágót.

Kántor Barnabás

A hátralévő edzőmeccseink:

 - Június 30., vasárnap 17.00 - FK Pribram (cseh)

 - Július 1., hétfő 18.00 - Universitatea Craiova (román)

 - Július 4., csütörtök 18.00 - Royal Mouscron (belga)

Cikkajánló

Déjá Vu Tokmac jóvoltából - videó

Tokmac Nguen Sofia elleni győztes gólja kísértetiesen hasonlít a MOL Fehérvár elleni áprilisi találatára.

Így győztük le BL-ellenfelünk riválisát – videó

Videón a CSKA Sofia elleni edzőmérkőzés győztes gólja és helyzetei.

Ihnatenko és Civic debütált, legyőztük a CSKA Sofiát!

Labdarúgócsapatunk a második edzőmérkőzésén Tokmac Nguen góljával legyőzte a CSKA Sofiát.

Szoros vereséggel kezdtük a második edzőtábort

Bár Mikalai Sihnevich szépített, végül 2-1-es vereséget szenvedtünk az első edzőmeccsünkön.

„Az anyám!”: Dibusz és az FTC ajándéka Bodrogi Gyulának

A Nemzet Színésze nemrég ünnepelte 90. születésnapját, klubunk pedig emlékezetes ajándékkal lepte meg – VIDEÓ!

Botka Varga Barnabásnak adott tippeket, de megfogadta?

Focistáink ismét fát ültettek a Budakeszi Vadasparkban, ahol Dibusz Dénes kisfia ismét ellopta a showt – VIDEÓ

Sajtóakkreditáció a DVSC elleni bajnokira

A sajtó munkatársai május 2., csütörtök 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a vasárnapi bajnokira.

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin