2022. július 26.
„Tudjuk, hogy milyen hangulat vár ránk”
Sztanyiszlav Csercseszov és Fortune Bassey vett részt az FTC pozsonyi sajtótájékoztatóján.

Magyar bajnok és kupagyőztes férfi labdarúgócsapatunk július 27-én, szerdán 20.30-tól a pozsonyi Slovan vendégeként lép pályára az UEFA Bajnokok Ligája idei selejtezőjének 2. fordulójában. A párharc első mérkőzését a szlovákok nyerték 2-1-re. A második meccs előtt az FTC kedden a vezetőedző, Sztanyiszlav Csercseszov és a csatár, Fortune Bassey részvételével tartott sajtótájékoztatót Pozsonyban.

- Tisztában vagyunk azzal, hogy a szerdai egy nagyon nehéz mérkőzés lesz, ami mindkét csapat számára különleges. Az első mérkőzés után nem vagyunk könnyű helyzetben, de emiatt nem érzünk nyomást. Győzni szeretnénk, csak erre koncentrálunk. Készen állunk arra, hogy minden lehetőséget megragadjunk, nagy hangsúlyt fektettünk arra az edzéseken is, hogy a lehető legjobban fejezzük be az adódó lehetőségeket – kezdte játékosunk.

- Ha Fortune nem érzi a nyomást, akkor úgy gondolom, hogy sikerült levenni azt a játékosok válláról. Nyomás ide vagy oda, mindenképpen teljesítenünk kell, ez hozzá tartozik a focihoz – mondta Sztanyiszlav Csercseszov. – Tudjuk, hogy milyen hangulat vár ránk szerdán, hangos és felfokozott hangulatú mérkőzésre számítok. Már a párharc előtt sem számíthattunk könnyű feladatra, hiszen az a csapat az ellenfelünk, amely sorozatban négyszer nyerte meg hazája bajnokságát. Pikánssá teszi a visszavágót, hogy az előnye birtokában a Slovan számít favoritnak, viszont nekünk megfelelő játékosaink vannak ahhoz, hogy ez a helyzet ne legyen annyira negatív. Megfelelő mentalitással, végig koncentráltan kell játszanunk, hiszen a budapesti találkozón láthattuk, mit tesz ötpercnyi kihagyás.

Újságírói kérdésre válaszolva Csercseszov bővebben is beszélt a két csapat rivalizálásáról.

- A múlt heti sajtótájékoztatón is elmondtam, tisztában vagyok azzal, mi történt 30 évvel ezelőtt. Ha jól tudom, a budapesti mérkőzésen nem volt semmilyen szerencsétlen következménye ennek. Remélem, szerdán is korrekt módon szurkol majd mindkét tábor, emellett minden normális keretek között fog zajlani a pályán és azon kívül is. A szerdai egy új nap, új történésekkel, nem szabad, hogy a történelem befolyásolja ezt a párharcot.

Sztanyiszlav Csercseszov arra is válaszolt, hogy szerinte kinek előnyösebb, hogy a szlovák bajnokságban már lezajlott két forduló, míg a magyar liga nem kezdődött el?

- Szerintem ez nem nevezhető sem előnynek, sem hátránynak. Nekünk is három meccs van már a lábunkban, ez a két dolog kiegyenlítődik. Ha jól tudom, a kollégám sokat rotált a bajnokikon.

Idei második nemzetközi túránk legfrissebb híreit keresse a fradi.hu-n, emellett kövesse az FTC hivatalos Facebook-, Instagram- és TikTok-oldalát is, hogy ne maradjon le egyetlen fontos pillanatról sem!

Cikkajánló

Slovan–FTC: megérkeztünk Pozsonyba!

Csapatunk kedden délután elfoglalta szállását Szlovákiában - délután már edzés vár a fiúkra!

„A célünk közös: A Bajnokok Ligája csoportköre”

Új igazolásunk, Owusu Kwabena alaposan utánajárt klubunknak, mielőtt eldöntötte, hogy hozzánk igazol – VIDEÓ!

Gólerős ghánai csatárt igazoltunk

Owusu Kwabena korábbi selejtezős ellenfelünk, a Qarabag együttesétől érkezik férfi labdarúgócsapatunkhoz.

FTC-Újpest: szerezze be kedvezményesen bajnoki óránkat

2023 és a szezon első hazai derbije alkalmából 33 százalék kedvezménnyel vásárolhatja meg óránkat.

Elindult a jegyértékesítés a Kisvárda ellen

2023. február 11-én, szombaton 17.00-től a Kisvárda otthonában lépünk pályára.

Így búcsúzott a Fraditól Aissa Laidouni

A tunéziai válogatott középpályás Instagramon vett érzelmes búcsút a Fradi-családtól.

Sajtóakkreditáció az Újpest elleni meccsre

A média munkatársai február 3-a, péntek 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat.

Folytatódik a kettős terhelés

A ZTE és a Vasas után sincs megállás, a Pakssal és az Újpesttel is megmérkőzünk az előttünk álló héten.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin