2021. november 28.
Újabb fontos győzelem, ismét kapott gól nélkül
Listavezető férfi focicsapatunk az NB I-es tabellán ötödik Mezőkövesd otthonából is elhozta a három pontot.

Harminckétszeres bajnok és címvédő focicsapatunk az NB I 14. fordulójában 3-0-ra nyert a szezonban eddig hazai pályán veretlen Mezőkövesd otthonában. Peter Stöger fiai folytatták tehát remek sorozatukat, s továbbra is hibátlanok az élvonalbeli szezonban idegenben, s immáron zsinórban az ötödik NB I-es találkozójukon nem kaptak gólt: az MTK (0-0), Gyirmót (0-2), Kisvárda (0-4) és Fehérvár (3-0) elleni mérkőzés után. Erre legutóbb hét éve volt példa, a 2014-15-ös idényben, amikor decembertől márciusig nem kapituláltak hátul a Pápa, a Dunaújváros, a Győr, a Nyíregyháza és az MTK ellen.


I. félidő


Matyóföldön is Andalúziában érezhette magát labdarúgócsapatunk, mivel Mezőkövesden ugyanúgy szakadt az eső, mint csütörtökön Sevillában, a Real Betis elleni UEFA Európa Liga-csoporttalálkozón. A gyors gólt ezúttal már a Fradi már rúgta nem az ellenfél, az 5. percben a tizenhatoson belülre törő Ryan Mmaee-t vágták fel, a megítélt tizenegyest a sértett váltotta gólra (0-1). Mmaee ezzel már 8 gólnál jár az NB I-ben. A folytatásban két fejes jelentett veszélyt a kapukra, előbb Kovacevic elől mentettek szögletre a kövesdi védők, majd Besirovic bólintott Dibusz kapuja mellé 5 méterről. Fél óra elteltével ismét Ryan Mmaee került nagy helyzetbe, Cabraja tört előre, remekül passzolt Tokmachez, aki estében a marokkói válogatott támadót találta meg, ám ő mellé belsőzött 3 méterről, igaz úgy tűnt lesről tette. A Mezőkövesd válaszként Cseke révén bombázott fölé messziről. A szünet előtt sikerült újabb gólt szereznünk: Marin mesteri labdát adott a megiramodó norvég támadónknak, Tokmac Nguennek, aki előbb becsapta védőjét, Kocsis Gergőt, majd higgadtan a jobb alsó sarokba lőtt (0-2).


II. félidő


A szünetben a hazaiak két cserét is végrehajtottak, s támadóbban is léptek fel, ám az egyre jobban felázott talajon sok nehézségük akadt, a védelmünk pedig jól állta a Cseri által vezetett hazaiak nyomását. Csapatunk a második félidő elején már inkább spórolt az erejével, kétgólos előnye tudatában. A 63. percben Mmaee indította Tokmacot, de lövés helyett egy szöglet lett az akcióból. A pontrúgás után pedig Besic távoli csavarását fogta Tordai. Csapatunk jól őrizte az eredményt, közben Tokmactől egy lövésre is futotta, a hazaiak pedig nem tudtak komolyabb helyzetet kialakítani a folytatásban sem. Peter Stöger közben tudta frissíteni csapatát, így állt be a pályára Loncar is, aki a 75. percben nagy helyzetbe került, de a csele közben elcsúszott egy pocsolyában. A 78. percben az utolsó pillanatban sikerült menteni Drazic elől. A szerb támadó a későbbiekben is próbálkozott lelkesen, de mindig a kapu közepét találta el, ahol kapusunk könnyedén szedte össze a labdákat. A találkozót Franck Boli találata zárta le (0-3), akinek gurítása után a labda a kapufát érintve épphogy áthaladt a gólvonalon. Labdarúgócsapatunk magabiztos győzelmet aratott a mezőkövesdi esős délutánon, s 4 ponttal vezeti a bajnokságot. 

Férfi labdarúgás, NB I, 14. forduló


Mezőkövesd Zsóry FC–Ferencváros 0–3 (0–2)
Mezőkövesd Városi Stadion, v.: Bogár Gergő

Mezőkövesd: Tordai – Lakvekheliani, Pillár, Kocsis, Vadnai (Derekas, 79.)– Karnitskiy (Calcan, 46.), Cseke – Nagy D. (Vojtus, 66.), Cseri, Besirovic – Jurina (Madarász, 46.). Vezetőedző: Supka Attila


FTC: Dibusz – Wingo (Botka, 60.), Blazic, Kovacevic, Cabraja (Dvali, 60.) – Besic, Laidouni – Zachariassen, Marin (Loncar, 66.), Tokmac (Mak, 80.) – R. Mmaee (Boli, 80.). Vezetőedző: Peter Stöger


Gólok: R. Mmaee (7., 11-esből), Tokmac (41.), Boli (87.)

Sárga lapok: Kocsis (22.), Vadnai (49.), Madarász (57.)

 

Cikkajánló

Fradi Kamion a Kisvárda elleni meccsen

A Kisvárda elleni bajnoki előtt drukkereink 14 és 17 óra között megcsodálhatják országjáró járművünket.

FTC-Kisvárda: íme, a meccsnapi ajánlatunk

Ezúttal a Fradi ágyneműket vásárolhatják meg jelentős kedvezménnyel.

Sajtóakkreditáció a Kisvárda elleni bajnokira

A sajtó munkatársai április 19., péntek 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a szombati bajnokira.

Kenan Kodro: „Mind Dejannal vagyunk”

A ZTE ellen eredményes bosnyák támadónk értékelte a mérkőzést – VIDEÓ!

Leandro: „Az alázat hozta meg a sikert”

Pályaedzőnk a ZTE elleni győzelem után értékelt.

A hosszabbításban lett meg a győzelem

Bajnoki címvédő férfi labdarúgócsapatunk 3-2-es győzelmet aratott Zalaegerszegen.

Üzent a Tábor Dejan Sztankovicsnak és fiának

A ZTE elleni mérkőzésen szurkoló táborunk is támogatásáról biztosította szerb vezetőedzőnket és családját.

Sztankovics üzent a szurkolóknak - Minden jót, Stef!

Férfi labdarúgócsapatunk vezetőedzője egy milánói kórházból, fia mellől küldött üzenetet – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin