2023. június 5.
Varga Barnabás: "A legmagasabb szintre törekszem!"
Újdonsült játékosunk az osztrák másodosztályból indult, az FTC-ben pedig nemzetközi kupában szerepelhet.

A következő szezontól 34-szeres magyar bajnok férfi labdarúgócsapatunkat erősíti Varga Barnabás. Az OTP Bank Liga 2022/23-as idényének gólkirálya, valamint a tavasszal a nemzeti tizenegyben is bemutatkozott játékos Ausztriában kezdett el felnőttszinten futballozni, ahol alacsonyabb osztályú és élvonalbeli klubokban is játszott. 2020-ban a Merkantil Bank Ligában szereplő Gyirmóthoz igazolt, és az NB I-be feljutó együttes házi gólkirálya lett. A támadó a most véget ért idényben a Paksot erősítette, ahol 26 góllal zárta a bajnokságot, ezzel az élvonal gólkirálya lett.

- Az elmúlt évben felgyorsultak körülötted az események. Bemutatkoztál a válogatottban, gólkirály lettél, és mostantól Magyarország legeredményesebb csapatát erősíted. Milyen érzésekkel tölt el mindez?
- Természetesen nagyon büszke vagyok arra, hogy mindezt sikerült elérnem, főleg ilyen rövid idő alatt. Óriási büszkeséggel tölt el, hogy a Fradihoz szerződhettem, mindent meg fogok tenni azért, hogy legalább olyan jól teljesítsek, ahogy korábban.

- Nem mindennapi pályafutást tudhatsz a magadénak. Ausztriában kapukat szereltél, szőlőt metszettél, mi kellett ahhoz, hogy az osztrák másodosztályból eljuss a jelenlegi szintre?
- Csatár vagyok, a gólszerzés a feladatom, és mindig próbáltam ennek megfelelően teljesíteni. Úgy érzem, hogy az eddigi csapataimban tudtam alkalmazkodni a körülményekhez, valamint támogató volt a közeg, a csapattársak és a szakmai stáb. Bízom benne, hogy ez a Ferencvárosban sem lesz másképp.

- Tavasszal a válogatottban is bemutatkozhattál, hogyan reagáltál, amikor Marco Rossi megkeresett?
- Óriási büszkeséggel töltött el, hogy magamra ölthettem a címeres mezt. Eddig egy mérkőzésen kaptam lehetőséget, és úgy érzem, jó teljesítményt nyújtottam. A soron következő két találkozón ismét a csapat segítségére lehetek, remélem, hogy ezúttal a gólszerzés is összejön.

- Milyen célokat fogalmaztál meg az előttünk álló idényre?
- A Fradi a legerősebb magyar klub, kimondhatom, hogy egyértelmű célunk a bajnoki trófea újbóli elhódítása. Emellett természetesen számomra óriási lehetőség, hogy az európai kupaporondon is megmutathatom magam, szeretnénk minél tovább menetelni a BL-ben. Mindent meg fogok tenni azért, hogy megkapjam a lehetőséget a bizonyításra, és megpróbálok élni is vele. Sportoló vagyok, mindig arra törekszem, hogy a lehető legmagasabb szinten játsszak. Azt gondolom, hogy Magyarországon már sok mindent elértem, de nem dőlhetek hátra, mert egy óriási lehetőség kapujában állok. Folytatni szeretném, amit elkezdtem, és a Ferencvárosnál jobb helyet erre is nem is találhattam volna.

Továbbra is kedvezményes áron válthat bajnoki bérletet
A 2023/2024-es szezonra érvényes bajnoki bérletek értékesítésének első szakasza lezárult, de természetesen az early bird időszak után is folytatódik a szezonbérletek értékesítése. Az értékesítés második időszaka a bajnokság lezárását követő első napon, azaz május 29., hétfőtől a 2023/2024-es idény első meccsnapjáig, vagyis az első nemzetközi tétmérkőzésünk napjáig, várhatóan július első feléig tart majd. Ebben a periódusban még mindig kedvezményes áron juthat bérlethez! Ha szeretné az újabb sikereket személyesen, a helyszínen átélni, vagy csak szeretne előnyt szerezni magának a nemzetközi meccsekre érvényes jegyek vásárlásához, váltson most új bérletet, vagy újítsa meg meglévő szezonbelépőjét! Részletek ITT!

Cikkajánló

„Az anyám!”: Dibusz és az FTC ajándéka Bodrogi Gyulának

A Nemzet Színésze nemrég ünnepelte 90. születésnapját, klubunk pedig emlékezetes ajándékkal lepte meg – VIDEÓ!

Botka Varga Barnabásnak adott tippeket, de megfogadta?

Focistáink ismét fát ültettek a Budakeszi Vadasparkban, ahol Dibusz Dénes kisfia ismét ellopta a showt – VIDEÓ

Sajtóakkreditáció a DVSC elleni bajnokira

A sajtó munkatársai május 2., csütörtök 12.00-ig adhatják le akkreditációjukat a vasárnapi bajnokira.

„Örülök, hogy segíthettem a csapatnak döntőbe jutni”

A Nyíregyháza 2-1-es legyőzése után a mindent eldöntő gól szerzője, Edgar Szevikjan értékelt.

Leandro: „Az utolsó pillanatig hittünk a fordításban”

Pályaedzőnk, Leandro de Almeida a győzelem után kiemelte a csapat küzdeni tudását és akarását.

A hajrában harcoltuk ki a kupadöntőt!

35-szörös bajnok férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen a MOL Magyar Kupa elődöntőjében.

Exkluzív: ilyen a bajnoki pezsgőfürdő Fradi-módra

Ünneplés a szurkolókkal a pályán, nagy buli a színfalak mögött, így ünnepeltük a 35. bajnoki címet – VIDEÓ!

Különleges anyák napi akció a DVSC elleni mérkőzésre

A DVSC elleni találkozóra az édesanyák belépőjét 50 százalék kedvezménnyel lehet megvásárolni.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin