2024. február 6.
Varga-mesternégyessel fölényes győzelem az örökrangadón
Labdarúgócsapatunk Varga Barnabás négy és Loncar egy góljával győzte le az MTK-t 5-1-re.

A szombati, kisvárdai győzelem után kedd este az MTK-t fogadta a Groupama Arénában 34-szeres bajnok férfi labdarúgócsapatunk az OTP Bank Liga 19. fordulójában. Dejan Sztankovics több helyen is változtatott a hétvégi kezdőcsapathoz képest, vezetőedzőnk ezúttal a Varga Ádám - Cissé, Wingo, Ramírez - Zachariassen, Abu Fani, Maiga, Loncar, Marquinhos - Varga Barnabás,  Kodro összeállításban küldte pályára mieinket az év első hazai bajnoki mérkőzésén.

I. félidő

Az első percekben a felek felváltva birtokolták a labdát, csapatunk többször is eljutott az ellenfél kapujáig, de helyzetet nem sikerült kialakítanunk. Az ötödik percben a vendégek is veszélyeztettek, de Ennin beadását Varga Ádám hatástalanította. A nyolcadik percben Abu Fani futott el a bal szélen, majd Loncarhoz került a labda, de lövését blokkolták. A kipattanót Maiga 18 méterről zúdította kapura, de kísérlete a kapu fölé szállt. A 16. percben Marquinhos tört kapura, majd eltűnt a tizenhatoson belül, de a játékvezető és a VAR szerint nem történt szabálytalanság. Egy perrcel később a beadásunkat még kifejelték az MTK védői, a szöglet után azonban Zachariassen fejelt kapura, és Demjén csak bravúrral tudott hárítani. Folyamatos támadásaink végül nem maradtak eredmény nélkül, Marquinhos beadására a 22. percben Varga Barnabás érkezett, és a vendégek hálójába bólintott (1-0).

A 29. percben megint Varga Barnabás szerezhetett volna gólt, de az ötösről a kapu fölé lőtt. Három perccel később azonban az MTK egyenlített, Bognár vezette kapura a labdát, és a tizenhatos környékéről a kapunkba lőtt (1-1). Csapatunk a bekapott gól után is tovább vezette a támadásokat, és a 44. percben Varga Barnabás másodszor is betalált, de a VAR hosszas vizsgálat után érvénytelenítette a gólt. Újabb találat a négyperces hosszabbításban sem született, így 1-1-es döntetlennel vonultak szünetre a csapatok.

II. félidő

A második játékrészben az 52. percig kellett várni a következő gólra, Loncar szólója után bal lábbal lőtt, a labda Varga Barnabás elé pattant, aki értékesítette a helyzetet (2-1). Egy perccel később válogatott csatárunknak a mesterhármas is összejött (3-1), sőt, az 56. percben négyre növelte góljai számát (4-1)! Támadónk így négy perc alatt klasszikus mesterhármast ért el a második félidőben, ezzel pedig átvette a vezetést az NB I góllövőlistáján. Tíz perccel később Loncar kapott remek labdát, fejesét Demjén bravúrral szögletre tolta. A sarokrúgás után azonban a vendégek kapusa sem állhatta útját az újabb gólnak, Loncar nyolc méterről vette be a kék-fehérek kapuját (5-1). A 77. percben Besic és Dhonata is pályára lépett, fiatal védőnk így debütált az élvonalban. Bár az utolsó tíz percben még több helyzetünk is volt, újabb gól nem született, így 5-1-es győzelemel zártuk az év első hazai mérkőzését.

Együttesünk legközelebb február 10-én, szombaton Debrecenben lép pályára a bajnokság 20. fordulójában, majd február 15-én, csütörtökön az Olympiakosz vendégként lép pályára a hazai visszavágó előtt.

Férfi labdarúgás,
OTP Bank Liga, 19. forduló

FTC-MTK 5-1 (1-1)

FTC: Varga Á. - Cissé (Mmaee 67.), Wingo, Ramírez (Besic, 77.)- Zachariassen, Abu Fani, Maiga (Dhonata, 77.), Loncar, Marquinhos - Varga B. (Lisztes, 67.), Kodro (Makreckis, a szünetben)
Vezetőedző: Dejan Sztankovics

MTK: Demjén - Hej, Kádár, Kocsis - Nagy (Kovács P. 78.), Kata, Thiam (Koznovszky, 58.), Végh (Varju, a szünetben) - Kovács - Bognár (Spalek, 63.), Ennin (Jurina, 63.)
Vezetőedző: Horváth Dávid

Sárga lapok: Besic (87.), illetve Spalek (69.)

Gólok: Varga B. (22., 52., 53., 56.), Loncar (66.) illetve Bognár (32.)

Cikkajánló

Városnézés: Edgar Szevikjant ámulatba ejtette Budapest

Városnézésre vittük örmény válogatott labdarúgónkat, Edgar Szevikjant, aki karrierjéről is mesélt - VIDEÓ!

Bérletesek Napja két napon át - dupla kedvezményekkel!

Előbb a Fradi Shopban, majd online, a shop.fradi.hu-n tartjuk meg kedvezményes napunkat.

FTC-DVSC: várja a Fradi Kamion

A Debrecen elleni bajnoki előtt drukkereink 15.30 és 18.30 között megcsodálhatják országjáró járművünket.

Indul a jegyértékesítés a DVTK elleni bajnokira

Május 11-én, szombaton 19.30-tól lépünk pályára a DVTK otthonában a bajnokság 32. fordulójában.

Jó hangulatú csapatfotózáson vettek részt labdarúgóink

Csütörtök délelőtt csapatfotózásra érkeztek labdarúgóink a Groupama Arénába.

Labdagyűjtési akció a DVSC elleni meccsnapon

Az FTC a Providenttel és az Ökumenikus Segélyszervezettel közösen segít a rászoruló családoknak.

Válogatott labdarúgóinktól vehetik meg bérletüket

Dibusz Dénes és Kristoffer Zachariassen, illetve Varga Barnabás és Botka Endre segédkezik a bérletárusításnál.

MMK-döntő: pénteken indul a jegyértékesítés

Május 3-án, pénteken 10.00 órától tud belépőt venni a Paks elleni MOL Magyar Kupa-döntőre.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin