2020. április 23.
Varga Roland: Örülünk, ha egy kicsit mi is segíthetünk
Válogatott futballistánk számára a konyha sem idegen terep.

A labdarúgó NB I máig utolsó, március 14-én lejátszott 25. fordulójában a csereként beálló Varga Roland duplájának is köszönhetően győztük le 5-0-ra a Kaposvárt. Mint mindenkinek, az utóbbi időszakban a szélsőnek sem a szokott módon telnek a mindennapjai - játékosunk elmondta, hogyan tartják formában a csapatot és beszélt arról is, hogy mivel tölti az idejét otthon.

- A vírushelyzetre való tekintettel határozatlan ideig szünetel a bajnokság, ti pedig heti három, szigorú egészségügyi szabályok szerint zajló edzéssel készültök. Miként éled meg ezt az időszakot?

- Nem jó, hogy így alakult, de ebben a helyzetben nem a sport a legfontosabb, hanem az egészség és az, hogy itthon és a világban is minden mielőbb rendben legyen. A szabályokat most mindenkinek be kell tartani, szóval nem olyan edzéseink vannak, mint máskor, ám ezzel együtt is örülök, hogy heti háromszor együtt tréningezünk a Népligetben. Addig is kimozdulhatunk kicsit és a pályán lehetünk.

- Az otthoni napokra is kaptok edzésprogramot, ez bevett dolog vagy szintén csak a speciális helyzet miatt van így?

- Azokra a hétköznapokra, amikor nem edzünk együtt a Népligetben, mindenki megkapja a személyre szabott programját, melyet otthon kell elvégezni. Felvételt készítünk az edzésről és elküldjük az erőnléti edzőnek - ilyet korábban nem csináltunk, ez is új most.

- Nehezen viseled a bezártságot?

- Néha azért igen. Mi, futballisták alapvetően rengeteget utazunk, szinte állandóan úton vagyunk, úgyhogy ez jelenleg mindannyiunk számára egy új, szokatlan szituáció, de ezzel most együtt kell élnünk. Mi a párommal még szerencsés helyzetben vagyunk, mert van teraszunk, ahova gyakran kiülünk.

- Mivel telnek a napjaitok, miután teljesítetted az edzéseket?

- Általában sorozatokat nézünk vagy a konyhában tevékenykedünk, illetve a közelben sétálunk a kutyusunkkal.

- Azt tudom, hogy szeretsz húst sütni, nemrég viszont azt olvastam, hogy hamarosan merészebb fogások elkészítésével is szeretnél megpróbálkozni a konyhában.

- Egyelőre maradok a húsos ételek elkészítésénél. Van még hova fejlődnöm ezen a téren, de igyekszem, szerintem egész jól állok a hússütéssel.

- Ezekben a hetekben keresel focit a tévében vagy az interneten?

- Egy-egy meccset megnézek, persze. Nemrég egymás után leadták a 2016-os, Újpest és a 2017-es, Vasas elleni kupadöntőnket is, azokat például láttam, illetve ismételték a CSZKA Moszkva elleni, idegenbeli Európa Liga csoportmeccsünket is, azt szintén megnéztem. Utóbbi mérkőzés számomra külön szép emlék, hiszen a hajrában én szereztem meg a győzelmet érő gólt.

- A moszkvai meccsre alighanem a szurkolóink is szívesen emlékeznek. Apropó, a Fradi jótékonysági kezdeményezésének keretében nemrég te is beszélgettél egy idősebb bérletes drukkerünkkel - milyen élmény volt?

- Aranyos volt az úr, akivel beszéltem. Mi, labdarúgók is örülünk, hogy ha ilyen formában is, de ki tudjuk venni a részünket a segítségből. Reméljük, mielőbb rendeződik a jelenlegi helyet és újra a szurkolóink előtt játszhatunk – ahogy ők is, úgy mi is ezt szeretnénk.

- Egy éve ilyenkor más volt minden - éppen egy Vidi elleni győztes rangadó után voltunk, április 27-én pedig matematikailag is biztossá vált a Fradi 30. bajnoki címe. Emlékezetes időszak volt, nemde?

- Bizony, az egy bajnoki döntőnek is beillő meccs volt, utána nagyon kedvező helyzetbe kerültünk, a következő fordulóban pedig be is biztosítottuk az elsőségünket. Emlékezetes időszak volt, ma is jó visszagondolni rá.

Cikkajánló

Sztorik a Fradi retró focimezeiről – I. rész

Új sorozatunkban labdarúgócsapatunk retró mezeit „poroljuk le”, és egy-egy érdekes sztorival mutatjuk be őket.

Nagy lépés a 30. felé - A Hét Meccsei I.

Elindítottunk a Hét Meccsei-rovatunkat: az első részben két fontos győzelem és Gera utolsó mesterhármasa.

Legendás derbi-győzelem - A Hét Meccsei II.

A Hét Meccsei második részének fő fókuszában az első Ligakupa-siker és a 2003-as derbi-győzelem.

Emlékszel rá? Interjú Paul Shaw-val

Exkluzív interjú az angliai évekről, az FTC-ről, Wengerről, Lipcseiről és a szurkolói nyomásról Paul Shaw-val.

Labdarúgóink is meglepték bérleteseinket

Az „Otthon is együtt” akció háttere és Albert Alapítvány a Fradi TV-ben!

Akár 30% kedvezmény a Fradi by Saxoo-termékekre!

E heti akciónkban a Fradi by Saxoo-termékeket vásárolhatják meg kedvezményes áron!

Tokmac: „Pályafutásom egyik legszebb gólja volt”

Játékosunk szereti a Fehérvár elleni rangadók hangulatát, tavaly szerzett góljára máig örömmel emlékszik.

Nyereményekkel vár a megújult hírlevél

Iratkozz fel a Fradi új hírlevelére és töltsd le ingyen a Zöld és fehér legújabb számát!

A sztárséf is a hősöknek főzött

Wolf András is csatlakozott az FTC és az LSH közös akciójához – VIDEÓ!

Nagy kupamenetelések – VII. rész

A Fradi emlékezetes kupameneteléseit felelevenítő sorozatunk záró részének fókuszában az Európa Liga.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin