2021. január 28.
Wingo: „Nagyon izgatott voltam, amikor pályára léptem”
Labdarúgócsapatunk új, amerikai játékosa úgy látja, hogy sok erős csapat van a magyar bajnokságban.

Férfi labdarúgócsapatunk legutóbbi bajnoki mérkőzésén, a Budafok ellen 3-0-ra megnyert találkozón bemutatkozott új, amerikai játékosunk, a norvég Moldétól érkezett Henry Wingo. A 25 éves labdarúgót a debütálásáról, a magyar bajnokságról és az új légkörről kérdeztük.

- Miután csatlakozol egy új csapathoz, az első és legfontosabb dolog, hogy minél előbb pályára léphess - monda a debütálásáról Henry Wingo a FradiMédiának. - Nagyon izgatott voltam, amikor pályára léptem, hiszen nagyjából egy hete edzem a csapattal és most be is mutatkozhattam a magyar bajnokságban. Örülök, hogy erre ilyen rövid időn belül sor került.

- Milyen utasításokkal látott el téged vezetőedzőnk, Sergei Rebrov, mielőtt a pályára küldött?

- Amikor beálltam, már 3-0-ra vezettünk, így csak annyit kért tőlem a mester, hogy őrizzük meg a kapunkat a góltól, játsszak felelősségteljesen és magabiztosan. Ugyan kevés időt töltöttem a pályán, de élveztem a játékot. Igyekeztem maximálisan teljesíteni azt, amit a mester kért tőlem.

- Mit mondtak a csapattársak a lefújás után, hogy érzed magad a csapatnál?

- A lefújás után a pályán és az öltözőben is kaptam a gratulációkat a csapattársaimtól. Örültem, hogy győztes meccsen mutatkoztam be a Fradiban. Nyilván egy győzelem után mindenki vidám, de én duplán az voltam. 

- A családod, a barátaid mit szóltak miután átestél a tűzkeresztségen a Fradinál?

- A szüleim már akkor nagyon boldogok voltak, amikor megtudták, hogy a Ferencvárosban folytatom a pályafutásomat, képzelem mit érezhettek, amikor pályára léptem. Beszéltünk telefonon a mérkőzés után, gratuláltak és nagyon büszkék rám. A barátaimtól sok üzenetet kaptam a közösségi médiában, még ma is jöttek üzenetek. Ezek nagyon jól esnek.

- Egy mérkőzés után mennyire tudtad feltérképezni a magyar bajnokságot? 

- Azt gondolom a magyar első osztály magas szintű liga. Erős csapatokkal találkoztunk az elmúlt három fordulóban, egyik ellen sem volt könnyű dolgunk. A Ferencvárosról már tudtam, hogy az ország egyik legjobb csapata, de akkor is lenyűgözött, amikor ide kerültem. Nagyon jó csapatnak tartom a Fradit, de az ellenfeleink is erősek, amelyek folyamatosan emlékeztetnek rá minket, hogy nem veszíthetjük el a fókuszt, hanem mindig keményen kell edzenünk és készülnünk, hogy elérjük a céljainkat. Egy mérkőzés után ugyan nehéz még összehasonlítanom a magyar bajnokságot a norvég bajnoksággal, ahol korábban a Moldéval szerepeltem, de azt fontos kiemelnem, hogy az ellenfeleink magas szinten játszanak itt Magyarországon. Egy olyan nagy klubnak, mint amilyen a Ferencváros, az egyetlen cél  a bajnoki cím megnyerése lehet, de ehhez sok erős ellenfelet kell legyőznünk, egyáltalán nem lesz könnyű dolgunk.

- A bajnokságban egymást érik a mérkőzések. Legközelebb szombaton a jelenlegi 3. helyezett Kisvárdával találkozunk, amely legutóbb a 2. helyen álló Fehérvárt legyőzte. Hogyan készül a csapat erre a minden bizonnyal nehéz találkozóra?

- A Kisvárda ellen jó lenne a legutóbbi, Budafok ellen mutatott játékunkat megtartani. Az első két meccsen, a DVTK és a Puskás Akadémia ellen mutatott hibákat úgy érzem, kijavítottuk és visszatértünk a győzelem útjára. A Budafok ellen megmutattuk milyen potenciál van a csapatban. A lényeg, hogy magunkra és a saját játékunkra koncentráljunk, akkor nem lesz gond.

- Hogy tetszik a magyar főváros, Budapest? Megtudtad már szokni az új közeget?

- Természetesen még csak rövid ideje vagyok itt, így még nem volt elég időm megszokni az új közeget, de amit eddig láttam és tapasztaltam az csodálatos, örülök, hogy itt lehetek Magyarországon. A körülmények kiválóak a Fradinál, a főváros, Budapest pedig gyönyörű, nagyon tetszik.

Az FTC-Kisvárda bajnoki mérkőzést január 30-án, szombaton 17.00 órától rendezik a Groupama Arénában, zárt kapuk mögött.

Henry Wingóval nemrégiben a Fradi TV-be is forgattunk. 


Cikkajánló

„A Ferencváros jelent számomra mindent”

Ma ünnepli ötvenkettedik születésnapját Lipcsei Péter, labdarúgóklubunk legendája.

Mezőkövesden a Fradi-minibusz

Drukkereink a Mezőkövesd elleni mérkőzés idején is beszerezhetik kedvenc Fradi-terméküket.

Dibusz bizonyított a kapitánynak

Labdarúgócsapatunk kapusa, Dibusz Dénes értékelte a válogatott Koszovó ellen 2-0-ra megnyert meccsét - VIDEÓ!

Szevikjan gólt lőtt, Ben Romdhane kezdett

Örmény játékosunk Csehország ellen volt eredményes, míg tunéziai középpályásunk Új-Zéland ellen játszott.

Dibusszal és Vargával győzte le Koszovót a válogatott

Dibusz Dénes kezdőként, Varga Barnabás csereként játszott a Puskás Arénában 2-0-ra megnyert meccsen.

Köszönünk mindent, Toki!

Öt magyar bajnoki cím, egy Magyar Kupa, három UEL- és egy BL-csoportkör után Tokmac Nguen távozik az FTC-től.

„Dénes a legkiválóbb magyar csapat kapusa”

Marco Rossi a Koszovó elleni mérkőzés előtt beszélt várakozásairól és Dibusz Dénesről is.

Mezőkövesd-FTC: elindult a jegyértékesítés!

Március 31-én, vasárnap 18.00-tól lépünk pályára a Mezőkövesd vendégeként a bajnokság 26. fordulójában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin