2023. március 8.
Xabi Alonso: „Tisztelem a Ferencvárost”
A Bayer Leverkusen szerda délután megtartotta az UEL-meccs előtti sajtótájékoztatóját.

Az UEFA Európa Liga H-csoportjának győztese, a Ferencváros március 9-én, csütörtökön 18.45-től a Bayer Leverkusen vendégeként lép pályára a sorozat nyolcaddöntőjében. A meccsnapot megelőzően, szerdán elsőként a házigazda tartotta meg sajtótájékoztatóját a vezetőedző, Xabi Alonso és egy futballista, Florian Wirtz részvételével.

- A franciák elleni párharc nagyszerű tapasztalatokat adott számunkra, mert azonos szinten van a két riválisunk - jelentette ki a spanyol tréner, utalva a Bayer Leverkusen előző riválisára, az FTC által a csoportkörben megelőzött AS Monacóra. Az edző azt is elárulta, a két gárda másfél évvel ezelőtti két összecsapásából a leverkusenit nézte meg. - Érdekes volt, annak ellenére, hogy azért cserélődtek játékosok, de minőségileg nem változott a két csapat. Tisztelem a Ferencvárost, amely megérdemelten lett csoportgyőztes, éppen a Monacót megelőzve. A legjobb teljesítményünket kell nyújtanunk ahhoz itt is és Budapesten is, hogy nyerjünk és jövő héten továbbjussunk.

A játékosként világ- és kétszeres Európa-bajnok edző kijelentette, kellően felkészültek a csütörtöki találkozóra, amelyen sérülése után ismét bevethető lesz a holland Jeremie Frimpong, valamint a korábban fegyelmi vétségek miatt nélkülözött honfitársa, Mitchel Bakker. Az argentin Exequiel Palacios és a német Robert Andrich viszont eltiltás miatt hiányozni fog, de Xabi Alonso szerint elég mély a gyógyszergyáriak kerete ahhoz, hogy ezen felülemelkedjenek.

- Xabi Alonso irányítása alatt a játékosok erényeit jobban sikerül kidomborítani, illetve támadásban erősebb lett a csapat, amely ennek megfelelően több gólt ér el – mondta el az október eleji edzőváltás kapcsán a 19 éves német válogatott támadó középpályás, Florian Wirtz, aki térdszalagszakadást követően tért vissza ebben az idényben. Jó formájával és gólerős játékával kapcsolatban arról beszélt, egyáltalán nem fontos, hogy ő talál-e a kapuba, csak a győzelem számít.

Florian Wirtz

A párharc második, március 16-án, Budapesten sorra kerülő mérkőzésére jelenleg is zajlik a jegyértékesítés – részletek ITT!

Képek forrása: facebook.com/bayer04leverkusen

Bajnoki jegy és bérletek

Jelenleg is kaphatók a jegyek futballcsapatunk következő hazai mérkőzésére! Bajnokcsapatunk március 12-én, vasárnap 18.15-től a Puskás Akadémiát fogadja a Groupama Arénában. Jegyvásárlás ITT! Emellett továbbra is zajlik a bajnoki bérletek értékesítése, részletek ITT!

Cikkajánló

Sztankovics: „Bajnoknak kell lennünk!”

Vezetőedzőnk szerint a Kisvárda ellen az egyetlen cél a bajnoki cím megszerzése lehet.

Eltűnt derbihősök: Nacer Bouiche

A Fradi TV sorozatának második részében focicsapatunk első afrikai légiósával találkozhatnak – VIDEÓ!

Együtt a lelátón! – Elindult a bérletértékesítés!

Nagy kedvezményt kapnak, akik az early bird időszakban vásárolják meg bérletüket a 2024/25-ös idényre.

FTC-Kisvárda: meccsnapi programok

Április 20-án, szombaton a Kisvárda elleni bajnokin az Egészségnap kerül a középpontba.

Közösen ültetett fát az FTC és a Provident

A pénzügyi szolgáltató vállalat Provigreen elnevezésű programjában az április a fenntarthatóságról szól.

A Föld Napja: Szedd össze magad!

A Föld Napja alkalmából különleges eseménnyel készül klubunk a Kisvárda elleni labdarúgó bajnokira.

Zachariassen is nézett, amikor Wingo rávágta, hogy…

Futballistáinkat különleges játékra hívtuk, amelyben az Újpest, a Barca és a Liverpool is pontot ért - VIDEÓ

Elindult a jegyértékesítés az MK-elődöntőre

Férfi labdarúgócsapatunk április 24-én, szerdán 20 órakor lép pályára a Nyíregyháza ellen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin