2021. február 23.
Bevezetni a fiatalokat a felnőtt futball világába
Az NB III-ban szereplő FTC II vasárnap az Újpest második csapata ellen kezdi meg idei szereplését.

Február utolsó napján, vasárnap az NB III Közép csoportjában szereplő FTC II számára is megkezdődik a futballtavasz. Nem is akármilyen mérkőzéssel: Máté Csaba vezetőedző együttese a folytatódó bajnokság 22. játéknapján az Újpest II vendége lesz. A tavaly nyáron újjáalakuló csapat remek őszi szezont tudhat maga mögött, hiszen az eddigi 21 meccséből csupán hármat veszített el, 42 pontot gyűjtött, ennek köszönhetően pedig a tabella harmadik helyén töltötte a téli szünetet.

- Ennek a csapatnak nem az az elsődleges célja, hogy minél előkelőbb pozícióban zárjon. Természetesen mindannyian szeretnénk minél jobb eredményeket elérni, de a legfontosabb, hogy minél több fiatal játékos megkapja tőlünk a lehetőséget a felnőttek között. Azt szeretnénk, hogy ez egy esély legyen számukra, hogy megmutathassák magukat és hozzászokjanak a felnőtt futball ritmusához. Ezeknek a kitűzéseknek maximálisan megfelelt az őszi szereplésünk – kezdte a képünkön látható Máté Csaba, aki másodedzőként továbbra is segíti az FTC élvonalbeli együttesét is.

Az FTC II színeiben az ősszel 37 játékos kapott lehetőséget a bizonyításra, javarészt fiatalok. „Visszajátszásra” csupán sérülés miatt volt precedens, Bogdán Ádám kétszer, Vécsei Bálint, Roko Baturina és Oleksandr Zubkov egyszer-egyszer játszott a harmadosztályban – ukrán légiósunk gólt is szerzett a Rákosmente FC ellen. A keret legfiatalabb játékosai Mergl Szabolcs és Dragóner Áron Mátyás voltak a maguk 16 évével, a rutint pedig a 32 éves kapus, Szécsi Gergő és a Fradival korábban négy bajnoki aranyérmet nyerő, a profi futballal 2020 nyarán felhagyó 38 esztendős Leandro de Almeida képviselte. Máté Csaba mindkettejük pályán és azon kívül betöltött szerepét is külön kiemelte.

                    A rutinos Leando a pályán és az öltözőben is kulcsfigura

- Amikor tavaly nyáron elkezdtük tervezni a szezont, még nem azzal a kerettel számoltunk, amellyel végül is teljesítettük az őszi idényt - folytatta Máté Csaba. - Voltak játékosok, akik nálunk maradtak, említhetném például a korábban az első csapat kereténél is számításba vett Csonka Andrást, aki az ősszel bebizonyította, hogy magasabb célokat is képes megvalósítani, így a télen kölcsönbe az élvonalbeli Budafokhoz került. Nem ő volt az egyetlen téli távozónk: az élvonalban is gólt szerző Csontos Dominik, Ammar Ramadan és Szécsi Gergő a másodosztályba, Soroksárra került. Emellett Redzic Damir és Nagy Olivér megmutathatta magát az első csapatnál is.

                  Az FTC II góllövőlistáját a maga hét találatával vezető                                       Redzic Damir januárban debütált a nagycsapatban

Az FTC II január 13-án kezdte meg felkészülését az idény második felére. Tartalékcsapatunk játékosai többször a Sergei Rebrov vezette nagycsapat edzésein is feltűntek.

- A harmadosztály szintjéhez mérten továbbra is remek körülmények között készülhettünk. Volt időnk a felkészülésre, hiszen ez a bajnokság kezdődik a legkésőbb. Nagyon jó ellenfelekkel játszottunk felkészülési mérkőzéseket. Megmérkőztünk a szlovák másodosztályú Komárnóval, az NB II-es feljutásra is esélyes III. Kerülettel vagy éppen a Tiszakécskével. Ezek mind olyan meccsek voltak, melyek sok tanulsággal szolgáltak, emellett remek szintfelmérőként is használhattuk őket - mondta az edző.

Noha az U19-es csapatunknál is számításba vett ifjoncok csalódottan fogadták, hogy nem léphetnek pályára az UEFA által törölt ifi BL-ben, Máté Csaba szerint feledteti a keserűségüket, hogy a tavaszi szezont az Újpest II vendégeként kezdhetik.

- Szerintem bármilyen szinten is rendezzék, egy Újpest elleni meccs előtt egy játékost sem kell külön motiválni.

Az FTC második csapatára 17 mérkőzés vár a tavaszi szezonban. Az első, Újpest II ellenit 2020. február 28-án, vasárnap 11 órától rendezik.

Cikkajánló

NB III: Vereség a Szentlőrinc otthonában

Második csapatunk 6-2-es vereséget szenvedett.

NB III: Győzelem az Érd ellen

Második csapatunk 3-0-ra verte az Érdet.

NB III: Kétgólos vereség Kaposváron

Második számú labdarúgócsapatunk 2-0-ra maradt alul a Kaposvári Rákóczi vendégeként.

Döntetlen hazai pályán a Mohács ellen

NB III-as labdarúgócsapatunk 1-1-es döntetlent játszott hazai pályán a bajnokság 22. fordulójában.

Nem született gól Dunaújvárosban

NB III-as labdarúgócsapatunk 0-0-s döntetlent játszott a bajnokság 21. fordulójában.

NB III: Vereség az Iváncsa ellen

Második csapatunk 2-1-s vereséget szenvedett a 20. fordulóban.

Egy gól döntött, vereség az MTK II ellen

Az FTC II kiélezett meccsen szenvedett vereség a bajnokság 19. fordulójában.

Egygólos vereség a tavaszi nyitányon

NB III-as férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re kikapott a Bonyhád-Majos ellen a bajnokság 18. fordulójában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin