2021. május 12.
Hiába a mezőnyfölény, nem sikerült a győzelem
Tartalékcsapatunk hazai pályán 1-0-s vereséget szenvedett a Dabas-Gyón ellen az NB III Közép csoportjában.

Második számú labdarúgócsapatunk zsinórban három nyeretlenül megvívott mérkőzés után a Dabas-Gyón együttesét fogadta az NB III Közép csoportjának 35. fordulójában az FTC-MVM Népligeti Sportközpontban.

Az FTC II a találkozó első percétől kezdve magához ragadta a kezdeményezést, és szinte végig mezőnyfölényben futballozott, de a támadó harmadban az utolsó kulcspasszokba rendre hiba csúszott. Zyen Jones hagyta ki a játékrész talán legnagyobb helyzetét, de ezen kívül is több veszélyes lövést eresztettek meg a mieink, a vendégek hálóőre, Megyeri Gábor József azonban remekül állta a sarat. A 23. percben jártunk legközelebb a gólhoz, Jonest buktatta Megyeri a 16-oson belül, a jogosan megítélt büntetőt azonban Pócsik mellélőtte. Az ellentámadásból a kapunk közelében szabadrúgáshoz jutottak a vendégek, és a beadás után meg is szerezték a vezetést Hirman Kristóf révén. (0-1) Hiába támadtuk ezután is végig a játékrészt, a szünetig már nem sikerült egyenlíteni.

A második félidőben is maradt a ferencvárosi mezőnyfölény, sőt, a 64. perctől emberelőnyben rohamozhattunk, ám ez sem volt elegendő. Ugyan a helyzeteink megvoltak az egyenlítéshez vagy akár a fordításhoz is, ám mindegyik rendre kimaradt. Az utolsó fél órában a kispadról beállva lehetőséget kapott a 2004-es születésű Kaján Norbert is, akinek ez volt pályafutása első felnőtt mérkőzése, ám ő sem tudott segíteni. Az ellenfél jól védekezett, működött a letámadása, kapura viszont nem volt veszélyes. Így is ki tudták azonban védekezni a mérkőzést, sőt, a 91. percben még Vida Kristófot is kiállította a játékvezető, így a mieink is tíz emberrel fejezték be a találkozót.

„Nagy különbség volt a játékunk képét illetően a legutóbbi mérkőzéshez képest hozzáállásban, szenvedélyességben. Nem érheti szó a ház elejét, küzdöttek a srácok becsülettel. Megvoltak a helyzeteink ahhoz, hogy megnyerjük a mérkőzést, 11-esünk is volt, de ma minden kimaradt. A támadó harmadban hiányoztak a minőségi megoldások és a vendégek kapusa is néhányszor remekül védett. Ismét csak gratulálni tudok az ellenfélnek. Az mindenképpen örömteli, hogy Kaján Norbert személyében újabb tehetséges fiatal mutatkozott be a felnőtt labdarúgásban. Ha pedig a helyzetkihasználásunkon javítunk, az eredményességünk is visszatérhet” – értékelt a mérkőzést követően Máté Csaba, az FTC II vezetőedzője.

Csapatunk ezzel 35 fordulót követően az ötödik helyen áll az NB III Közép csoportjának tabelláján. Folytatás vasárnap 18.00-tól a Körösladány vendégeként.

Férfi labdarúgás, NB III Közép csoport 35. forduló
FTC II – Dabas-Gyón FC 0-1 (0-1)
FTC II: Oroszi – Könczey, Orosz (Molnár, 46.), Arday, Vida – Szabó L., Szabó R., Leandro – Jones, Pócsik, Mazzonetto N. (Kaján, 61.). Vezetőedző: Máté Csaba.
Gólok: Hirman (24.)
Sárga lap: Arday (11.), Leandro (52.), illetve Megyeri (20.), Popovics (33.)
Kiállítás: Vida (91.), illetve Molnár J. (64.)

Cikkajánló

NB III: Győzelem az Érd ellen

Második csapatunk 3-0-ra verte az Érdet.

NB III: Kétgólos vereség Kaposváron

Második számú labdarúgócsapatunk 2-0-ra maradt alul a Kaposvári Rákóczi vendégeként.

Döntetlen hazai pályán a Mohács ellen

NB III-as labdarúgócsapatunk 1-1-es döntetlent játszott hazai pályán a bajnokság 22. fordulójában.

Nem született gól Dunaújvárosban

NB III-as labdarúgócsapatunk 0-0-s döntetlent játszott a bajnokság 21. fordulójában.

NB III: Vereség az Iváncsa ellen

Második csapatunk 2-1-s vereséget szenvedett a 20. fordulóban.

Egy gól döntött, vereség az MTK II ellen

Az FTC II kiélezett meccsen szenvedett vereség a bajnokság 19. fordulójában.

Egygólos vereség a tavaszi nyitányon

NB III-as férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re kikapott a Bonyhád-Majos ellen a bajnokság 18. fordulójában.

Győzelem hajrágólokkal

A dobogón zárta az őszt az FTC II, amely nem adta fel, és a végén nyerte meg a Fehérvár elleni meccset.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin