2021. május 30.
Kétgólos hátrányból a hajrában fordítva nyert az FTC II
Nyolc perc alatt három gólt szerzett tartalékcsapatunk, így győzelemmel zárta a 2020/2021-es szezont.

Az NB III Közép-csoportjának utolsó, 38. játéknapján a HR-RENT Kozármisleny vendégeként lépett pályára az FTC II. Máté Csaba együttese ötödikként várta a kozármislenyi kirándulást, míg a vendéglátó hatodik volt a fordulót megelőzően – tíz ponttal lemaradva a Fradi II mögött. Különösebb tétje egyik együttes számára sem volt a meccsnek, igaz, a mieink számára még elérhető volt a negyedik hely is.

Mindkét csapat bátran, támadólag lépett fel, próbált helyzeteket kialakítani. Jó mérkőzés alakult ki a felek között, de a helyzetek kimaradtak, így 0-0-nál cseréltek térfelet a csapatok. A folytatásban viszonylag hamar, Kirchner György révén az 55. és a 62. percben is gólt szerezve kétgólos előnyre tett szert a Kozármisleny. Nem adta fel az FTC II, amelynek vezetőedzője, Máté Csaba három cserével igyekezte megfordítani az állást.

Ami azt illeti, a változtatások a lehető legjobban sültek el. A 72. percben Vida Kristóf kipattanó beadását a frissiben beszállt Katona Bálint bombázta a kapuba 16 méterről (2-1), öttel később pedig a szintén friss erő, Nicoló Mazzonetto remek egyéni villanása után, ugyancsak egy kipattanót követően egalizáltunk (2-2). És ezzel még nem volt vége: újabb három perccel később, a 80. minutumban egy rossz felszabadítási kísérlet után Leandro de Almeida passzolt Nicoló Mazzonettónak, aki másodjára sem hibázott, kilőtte a hosszú sarkot! A labda végül a lécről pattant a hálóba, a gyors triplának köszönhetően pedig átvettük a vezetést (3-2)! Mint utóbb kiderült, ezzel megnyertük a meccset, hiszen a lefújásig már nem módosult az állás.

- Közönségszórakoztató meccsen sikerült megszereznünk a győzelmet – mondta a FradiMédiának Máté Csaba. - Noha kétgólos hátrányba kerültünk, érződött a csapaton, hogy egy pillanatra sem adta fel. Külön öröm, hogy a cseréink nagyon jól álltak be a kispadról. Igazi csapat voltunk, örömmel láttam, hogy végre megvolt bennünk az a szenvedély, melyet sokszor hiányoltam az év során. A harmadik gólnál óriási öröm szabadult fel a játékosokban, de ezt követően is koncentráltak voltunk, az után is kontroláltuk a játékot, hogy sikerült fordítanunk. Teljesen megérdemelten nyertünk, gratulálok a fiúknak a mai meccshez és az egész szezonhoz!

Együttesünk ötödikként zárt, miután a rivális Budapest Honvéd II is győzni tudott.

Férfi labdarúgás, NB III Közép-csoport, 38. forduló

HR-RENT Kozármisleny–FTC II 2-3 (0-0)

Kozármisleny, Kozármislenyi Stadion. Játékvezető: Kubicsek Máté

FTC II: Oroszi - Orosz (Iyinbor (61.), Könczey, Molnár, Arday - Nagy O, Leo - Szabó L. (N. Mazzonatto (61.) - Jones (Szabó R., 85.), Pócsik (Katona, 61.), Vida. Vezetőedző: Máté Csaba

Gólszerzők: Kirchner (55., 62.), Katona (72.), N. Mazzonetto (77., 80.)

Cikkajánló

NB III: Győzelem az Érd ellen

Második csapatunk 3-0-ra verte az Érdet.

NB III: Kétgólos vereség Kaposváron

Második számú labdarúgócsapatunk 2-0-ra maradt alul a Kaposvári Rákóczi vendégeként.

Döntetlen hazai pályán a Mohács ellen

NB III-as labdarúgócsapatunk 1-1-es döntetlent játszott hazai pályán a bajnokság 22. fordulójában.

Nem született gól Dunaújvárosban

NB III-as labdarúgócsapatunk 0-0-s döntetlent játszott a bajnokság 21. fordulójában.

NB III: Vereség az Iváncsa ellen

Második csapatunk 2-1-s vereséget szenvedett a 20. fordulóban.

Egy gól döntött, vereség az MTK II ellen

Az FTC II kiélezett meccsen szenvedett vereség a bajnokság 19. fordulójában.

Egygólos vereség a tavaszi nyitányon

NB III-as férfi labdarúgócsapatunk 2-1-re kikapott a Bonyhád-Majos ellen a bajnokság 18. fordulójában.

Győzelem hajrágólokkal

A dobogón zárta az őszt az FTC II, amely nem adta fel, és a végén nyerte meg a Fehérvár elleni meccset.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin