2019. szeptember 10.
A Győr következik az elhalasztott fordulóban
Bajnoki címvédő női labdarúgócsapatunk szerda délután az ETO FC Győrt fogadja az FTC Női Labdarúgó Központban.

Remekül sikerült a hazai szezonrajt az FTC-Telekom bajnoki címvédő, Magyar Kupa-győztes női labdarúgócsapata számára: Dörnyei Balázs együttese szeptember 7-én a Bihari úton meg sem állt tíz gólig a Jet-Sol Liga Női NB I abszolút újonca, a Kelen SC ellen. Ráadásul mindezt úgy érte el a Fradi, hogy a hosszúra nyúlt válogatott szünet miatt az összes légiós pihenőt kapott, így ők a lelátóról figyelték a mindössze 15 fős keret felszabadult játékát. Remek önbizalomfröccs volt ez a játékosoknak a még mindig keserű emlékű, a hajrában elbukott BL-selejtező, valamint az MTK elleni vesztes idénykezdet után. A csapat megmutatta, hogy egy papíron és a gyakorlatban is jóval gyengébb ellenféllel szemben is képes motiváltan, bizonyítási vágytól fűtötten pályára lépni, ez pedig remek előjel a hosszabb távú jövőre nézve.

A következő ellenfél, aki ellen bizonyítani lehet, az ETO FC Győr, akik úgy érkeznek a bajnokság második fordulójában szerdán Budapestre, hogy a harmadikat már lejátszották a csapatok – miután ugyanis a magyar válogatott Izland elleni Eb-selejtezőjén rengeteg, a hazai ligában játszó játékos volt érintett, az augusztus végi második fordulót elhalasztották erre a hétközi alkalomra.

A győri csapat híres remek utánpótlásáról, a legutóbbi idényben az U19-es bajnokságban a harmadik, míg az U16-osok között az előkelő ötödik helyen végeztek, az U17-es válogatott az októberi Eb-selejtezőre készülő keretében pedig négyen is ott vannak a győri egyesületből. A felnőtteknél már nem ennyire egyértelmű a helyzet, az előző idényt a nyolccsapatos élvonal hatodik helyén zárta az ETO, mindössze egy hellyel megelőzve az osztályozóra kényszerült Szent Mihályt, és az élvonaltól búcsúzó MLE-t.

Nem szabad azonban ebből kiindulnunk, ahogyan abból sem, hogy egy Szent Mihály elleni 2-0-s hazai győzelem mellett már beleszaladt idén a Győr egy 6-1-es pofonba Diósgyőrben, ugyanis az utóbbi időben szoros meccseket játszott ellenük a Fradi: az előző idényben hazai pályán 2-1-re és 3-1-re, míg idegenben mindössze 1-0-ra sikerült legyőzni a győri zöld-fehéreket.

Mindenképpen érdemes lesz odafigyelnünk a Miskolcon is betaláló, két góljával jelenleg a góllövőlista élén álló, a felnőtt válogatottban is szerepet kapó Süle Dórára, de rajta kívül még számos remek játékossal érkezik az ETO, elég csak a szintén válogatott Kovács Laurát, a Fél-testvéreket, vagy éppen az előző idényben az U19-es kiemelt bajnokságban 11 gólig jutó Plóner Szandrát említeni.

Nevekből azért a mieinknél sincs hiány, annál is inkább, hiszen ezúttal már a légiósok is csatlakoznak a kerethez, így öt remek játékossal több áll Dörnyei Balázs rendelkezésére, aki a még a bajnokság első hetében egy edzésen sajnálatos térdsérülést szenvedett Rőhberg Zsanettet leszámítva teljes létszámmal gazdálkodhat. Ha nem is lesz tehát könnyű mérkőzés, akkor azért sokan nagyon meglepődnének, ha nem a Ferencváros hagyná el győztesen a pályát a találkozó után.

Az FTC-Telekom – ETO FTC Győr női labdarúgó bajnoki mérkőzés szeptember 11-én szerdán 15.00-kor kezdődik az FTC Női Labdarúgó Központban. A belépés ingyenes!

Női labdarúgás, Jet-Sol Liga Női NB I, 2. forduló
FTC-Telekom - ETO FC Győr
2019. szeptember 11., szerda 15.00, FTC Női Labdarúgó Központ
A belépés ingyenes!

Cikkajánló

Három játékosunk a női válogatott keretében

A magyar női labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, Szarvas Alexandra kihirdette az edzőtábori keretet.

Begyűjtöttük a három pontot Szegeden

A Simple Női Liga 16. fordulójában 3-0-s győzelmet arattunk idegenben, a St. Mihály csapata ellen.

Kiestünk a kupából

Női labdarúgócsapatunk a Simple Női Kupa elődöntőjében 1-0-s vereséget szenvedett az MTK Budapesttől.

Női MK-elődöntő: szurkolói információk

Fontos információk női labdarúgócsapatunk MTK elleni kupamérkőzésére.

Továbbra is az élen csapatunk

Kubassova és Edwards góljával 2-0-s győzelmet arattunk az Astra ellen.

„Babonás vagyok, a cipőmet sem takarítom meccs után!”

Válogatott női labdarúgóinkkal folytatódott a Kire jellemzőbb? – kvízsorozat a Fradi TV-ben – VIDEÓ!

Elhoztuk a három pontot Budaörsről

Sztanovics és Diószegi góljával 2-0-s győzelmet arattunk a Simple Női Liga 14. fordulójában.

Kiütöttük a DVTK-t a kupában

Csapatunk 7-0-s győzelmet aratott a Diósgyőr ellen a kupasorozat 5. fordulójában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin