2019. szeptember 10.
A Győr következik az elhalasztott fordulóban
Bajnoki címvédő női labdarúgócsapatunk szerda délután az ETO FC Győrt fogadja az FTC Női Labdarúgó Központban.

Remekül sikerült a hazai szezonrajt az FTC-Telekom bajnoki címvédő, Magyar Kupa-győztes női labdarúgócsapata számára: Dörnyei Balázs együttese szeptember 7-én a Bihari úton meg sem állt tíz gólig a Jet-Sol Liga Női NB I abszolút újonca, a Kelen SC ellen. Ráadásul mindezt úgy érte el a Fradi, hogy a hosszúra nyúlt válogatott szünet miatt az összes légiós pihenőt kapott, így ők a lelátóról figyelték a mindössze 15 fős keret felszabadult játékát. Remek önbizalomfröccs volt ez a játékosoknak a még mindig keserű emlékű, a hajrában elbukott BL-selejtező, valamint az MTK elleni vesztes idénykezdet után. A csapat megmutatta, hogy egy papíron és a gyakorlatban is jóval gyengébb ellenféllel szemben is képes motiváltan, bizonyítási vágytól fűtötten pályára lépni, ez pedig remek előjel a hosszabb távú jövőre nézve.

A következő ellenfél, aki ellen bizonyítani lehet, az ETO FC Győr, akik úgy érkeznek a bajnokság második fordulójában szerdán Budapestre, hogy a harmadikat már lejátszották a csapatok – miután ugyanis a magyar válogatott Izland elleni Eb-selejtezőjén rengeteg, a hazai ligában játszó játékos volt érintett, az augusztus végi második fordulót elhalasztották erre a hétközi alkalomra.

A győri csapat híres remek utánpótlásáról, a legutóbbi idényben az U19-es bajnokságban a harmadik, míg az U16-osok között az előkelő ötödik helyen végeztek, az U17-es válogatott az októberi Eb-selejtezőre készülő keretében pedig négyen is ott vannak a győri egyesületből. A felnőtteknél már nem ennyire egyértelmű a helyzet, az előző idényt a nyolccsapatos élvonal hatodik helyén zárta az ETO, mindössze egy hellyel megelőzve az osztályozóra kényszerült Szent Mihályt, és az élvonaltól búcsúzó MLE-t.

Nem szabad azonban ebből kiindulnunk, ahogyan abból sem, hogy egy Szent Mihály elleni 2-0-s hazai győzelem mellett már beleszaladt idén a Győr egy 6-1-es pofonba Diósgyőrben, ugyanis az utóbbi időben szoros meccseket játszott ellenük a Fradi: az előző idényben hazai pályán 2-1-re és 3-1-re, míg idegenben mindössze 1-0-ra sikerült legyőzni a győri zöld-fehéreket.

Mindenképpen érdemes lesz odafigyelnünk a Miskolcon is betaláló, két góljával jelenleg a góllövőlista élén álló, a felnőtt válogatottban is szerepet kapó Süle Dórára, de rajta kívül még számos remek játékossal érkezik az ETO, elég csak a szintén válogatott Kovács Laurát, a Fél-testvéreket, vagy éppen az előző idényben az U19-es kiemelt bajnokságban 11 gólig jutó Plóner Szandrát említeni.

Nevekből azért a mieinknél sincs hiány, annál is inkább, hiszen ezúttal már a légiósok is csatlakoznak a kerethez, így öt remek játékossal több áll Dörnyei Balázs rendelkezésére, aki a még a bajnokság első hetében egy edzésen sajnálatos térdsérülést szenvedett Rőhberg Zsanettet leszámítva teljes létszámmal gazdálkodhat. Ha nem is lesz tehát könnyű mérkőzés, akkor azért sokan nagyon meglepődnének, ha nem a Ferencváros hagyná el győztesen a pályát a találkozó után.

Az FTC-Telekom – ETO FTC Győr női labdarúgó bajnoki mérkőzés szeptember 11-én szerdán 15.00-kor kezdődik az FTC Női Labdarúgó Központban. A belépés ingyenes!

Női labdarúgás, Jet-Sol Liga Női NB I, 2. forduló
FTC-Telekom - ETO FC Győr
2019. szeptember 11., szerda 15.00, FTC Női Labdarúgó Központ
A belépés ingyenes!

Cikkajánló

Újabb érkező: kiváló felépítésű támadót igazoltunk!

Női labdarúgócsapatunk szerződést kötött a kanadai válogatott támadóval, Nkem Ezurikével.

Női focistáink a negyedik helyen zárták a teremtornát

Az FTC második lett a csoportban, de az MTK és az Astra is nyert ellenünk az egyenes kiesés szakaszban.

Teremlabdarúgó-kupa 1. nap - A második helyen állunk!

Női labdarúgóink az A csoport második helyén állnak a szigetszentmiklósi teremtornán. Vasárnap folytatás!

Változás a keretben: két légiós távozik

Női labdarúgócsapatunk szerződést bontott a szlovén Kristina Ermannal és a bosnyák Selma Kapetanoviccsal.

Dörnyei Balázs értékelte női labdarúgóink évét – VIDEÓ!

A vezetőedző felidézte a kupasiker és a bajnoki cím legszebb pillanatait, és a következő tavaszról is beszélt.

Az FTC labdarúgóját választották meg Az Év Játékosának!

Inna Zlidnist az egyéni díj mellett a 75 válogatottság eléréséért is köszöntötte az Észt Labdarúgó Szövetség.

Teremtornán veszünk részt januárban!

Az Astrával, az ETO-val és a MLE-R-Busszal játszunk egy csoportban.

Győzelmével női csapatunk az élen telelhet

2-1-re nyertünk az Astra ellen, így biztos, hogy a tavaszi idényt az első helyről kezdhetjük meg.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most