2019. augusztus 17.
Hiába a helyzetek és a fölény, vereség az örökrangadón
Női labdarúgóink bár nagy fölényben voltak, végül 1-0-s vereséget szenvedtek a nagy rivális MTK otthonában.

Női labdarúgócsapatunk a drámai körülmények között, veretlen búcsúval véget ért Bajnokok Ligája-selejtező után néhány nappal már a nagy rivális MTK Hungária vendégeként kellett, hogy pályára lépjen a Jet-Sol Liga Női NB I első fordulójában. Dörnyei Balázs vezetőedző ugyan szerette volna elhalasztani a találkozót, hogy játékosai az erőltetett menet után kapjanak némi pihenőt, ellenfelünk nem egyezett bele, így nem volt más választás, négy nappal a BL-selejtező utolsó meccse után már ott kellett lenni a pályán. No, nem a megszokott stadionban, hiszen az Új Hidegkuti Nándor Stadionban az ott albérletben lévő Budapest Honvéd férfi csapata játszotta soros bajnokiját, így a női csapat átköltözött a szemközt lévő BKV Sporttelepre, hogy szpíker, és negyedik játékvezető nélkül rendezze meg a papíron a két legjobb magyar női együttes összecsapását...

Természetesen a körülményekkel sohasem szabad foglalkozni, a mieink sem tették, sőt, vadonatúj, fekete-neon harmadik szerelésükben pályára lépve azonnal támadólag léptek fel. A nyolcadik percben már vezethettünk is volna, ám Csiki Anna remek lövése a kapufán csattant. A következő percekben is a Fradinál maradt a kezdeményezés, nagy nyomást helyeztünk Szőcs Réka kapujára, ám a gól nem jött össze, az MTK minden erejét a tizenegy emberrel való védekezésre fordította. A 24. percben sikerült a kékek védelmi vonala mögé kerülni, Kocsán Petra nagy helyzetben azonban a hosszú sarok mellé lőtt. Tíz perccel később Fenyvesi Evelin tesztelte válogatott csapattársát, aki ezúttal is a helyén volt. Hiába a nyomás, és a helyzetek, nem sikerült feltörnünk a bajnoki ezüstérmes védekezését, rendesen betolták az MTK-buszt a kapu elé... Így az első félidőben nem láthatott gólt a BKV-pálya jellegzetes, muzeális lelátóján összegyűlt szép számú közönség.

A második játékrész is Fradi-ziccerrel indult, ezúttal a még mindig szemtelenül fiatal, de ezúttal is a kezdőcsapatban helyet kapó Pusztai Sára tévedett centikkel. Az 53. percben a hazaiak először a félidőben eljutottak a kapunkig, az ezt követő szögletnél pedig Pinczi ütközött a labdára kirepülő Samu Annával. Turányi így hiába fejelt a hálóba, szabadrúgás következett kifelé, Pinczi azonban belesérült szabálytalanságába, hordágyon vitték le, vélhetően súlyosabb sérülést szenvedett. Az eset egy kicsit megfogta a csapatokat, így hiába birtokoltuk a labdát, és próbáltunk sok passzal helyzetbe kerülni, nem volt meg a kellő nyomás. Ahogy az pedig ilyenkor lenni szokott, az ellenfelünk a semmiből talált egy gólt: egy a kapunk elé ívelt szabadrúgásból alakult ki kavarodás, végül Turányi Lilla elé keveredett a labda, aki tizenhatról lőtt, Samu vetődve majdnem beleért, a labda pedig a lécről levágódva, kapusunkat is érintve került a hálóba. (1-0) Hiába volt már a pályán Selma Kapetanovic és Fogl Katalin is, hiába rohamoztunk hatalmas elánnal, egyszerűen a mai napon mintha el lettek volna átkozva a ferencvárosi játékosok, és Szőcs Réka is magabiztosan védett. A vége így 1-0-s hazai győzelem lett, az MTK nyerte tehát az idény első örökrangadóját.

Javításra azonban még nagyon sok lehetőség lesz, legközelebb szeptember 1-jén, hazai pályán, az ETO FC Győr ellen. Addig válogatott szünet következik, amely során tizenhárom ferencvárosi játékos is érdekelt lesz a most induló Eb-selejtezőkön a magyar, a szlovén, a bosnyák, illetve az észt válogatottban.

Jet-Sol Liga Női NB I, 1. forduló
MTK Hungária - FTC-Telekom 1-0 (0-0)
BKV Előre Sporttelep
MTK Hungária: Szőcs - Nagy L., Demeter, Turányi, Pinczi (Papp D., 57.) – Magyarics, Nagy Á. (Palkovics, 62.), Csányi, Németh L., Csolti – Milunovic (Oláh, 88.).
FTC-Telekom: Samu - Mosdóczi, Hasanbegovic, Csigi, Szabó V. – Aleksic (Kapetanovic, 60.) – Pusztai, Fenyvesi, Csiki – Diószegi (Fogl, 74.), Kocsán.
Sárga lap: Kocsán (43.)
Gól: Turányi (73.)

Cikkajánló

Továbbra is az élen csapatunk

Kubassova és Edwards góljával 2-0-s győzelmet arattunk az Astra ellen.

„Babonás vagyok, a cipőmet sem takarítom meccs után!”

Válogatott női labdarúgóinkkal folytatódott a Kire jellemzőbb? – kvízsorozat a Fradi TV-ben – VIDEÓ!

Elhoztuk a három pontot Budaörsről

Sztanovics és Diószegi góljával 2-0-s győzelmet arattunk a Simple Női Liga 14. fordulójában.

Kiütöttük a DVTK-t a kupában

Csapatunk 7-0-s győzelmet aratott a Diósgyőr ellen a kupasorozat 5. fordulójában.

Az Eb házigazdája ellen is pályára lép a női válogatott

Svájc, Azerbajdzsán és Törökország vár az Eb selejtezőkörében a magyar női labdarúgó-válogatottra.

Döntetlen a tavaszi nyitányon

Női labdarúgócsapatunk 1-1-es döntetlent játszott az MTK ellen a 13. forduló mérkőzésén.

Az MTK ellen kezdünk

Folytatódik a bajnokság női labdarúgócsapatunk számára, szombaton hazai pályán fogadjuk a kék-fehéreket.

NL: A B-ligában szerepel majd a női válogatott

Papp Luca végigjátszotta a női labdarúgó-válogatott Belgium elleni Nemzetek Ligája mérkőzését.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin